torsdag, 29 juli 2010

Kick Off tar en time-out pÄ obestÀmd tid

Kick Off med gÀnget Krille, Andreas, Jenny, Meja och Chiko tar farvÀl av vÄra kÀra fans och lÀsare pÄ obestÀmd tid. Det Àr med ett tungt hjÀrta som vi berÀttar att bokförlaget B. Wahlströms har tagit beslutet att inte fortsÀtta ge ut Kick Off.

Vi Àr hemskt ledsna för alla vÄra fans och lÀsare som har vÀntat och vÀntat. Ni har visat upp ett sÄnt tÄlamod, förstÄelse och stöd som vi bara hade kunnat drömma om.

Att jobba med Kick Off har varit en av de mest fantastiska erfarenhet som vi har fĂ„tt uppleva. VĂ„r redaktör pĂ„ förlaget har varit underbar att jobba med och vi har lĂ€rt oss mycket. Om nĂ„gon hade berĂ€ttat för oss för tvĂ„ Ă„r sen att Kick Off skulle bli en marionetteater pĂ„ Stockholms Stadsteater hade vi nog inte trott dem! Eller att vi skulle bli framröstade tvĂ„ Ă„r i rad som ”BĂ€sta serie” i Bokjuryn!

Under tiden som vi jobbade med serien blev överraskande hur fÀsta vi har bivit vid de karaktÀrer som vi har skapat, som till en början bara var figurer pÄ papper, men som nu har en plats i vÄra hjÀrtan. Vi Àr som stolta förÀldrar varje gÄng vÄra lÀsare berÀttar för oss vilken karaktÀr de gillar bÀst. Eller hur irriterade de blir nÀr Juan gÄng pÄ gÄng lyckas driva Krille till att göra saker han inte vill. Vi Àr sÄ glada att Kick Off har gett oss chansen att lÀra kÀnna er!

FastÀn nyheten kommer som ett litet mörkt Äskmoln hoppas vi fortfarande att detta inte Àr slutet för Kick Off. Vi kommer att försöka hitta andra sÀtt att lÄta serien leva vidare pÄ. Under tiden kommer vi i studion att fortsÀtta kÀmpa och utveckla oss sjÀlva med nya projekt.

Vi hoppas att det hÀr inte Àr ett definitivt farvÀl utan bara ett uppehÄll innan ett kÀrt Äterseende med Krille, Andreas, Jenny, Meja och chiko.

SÄ fortsÀtt surfa in pÄ vÄr hemsida och stötta oss! Om du vill vara sÀker pÄ att inte missa vÄra nyheter kan du gÄ med i vÄr Facebookgrupp.

MĂ„nga kramar!

– Yosh, Kajfa, Soya & DoraJen

P.S.

Det Àr mÄnga som har frÄgat oss hur ni fÄr tag pÄ Kick Off-lÄten. Med respekt för Jonas som gjort lÄten kan vi inte lÀmna ut den hur som helst. DÀremot kan ni lyssna pÄ den hÀrifrÄn sÄ mycket ni vill. VarsÄgoda :)

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | 91 kommentarer »

torsdag, 29 juli 2010

Yokaj Poddradio tar paus pÄ obestÀmd tid

Efter nio episoder gör Yokaj Poddradio ett uppehĂ„ll. Vi vill tacka alla lyssnare som har följt poddradion. Vi hoppas att ni har haft roligt med oss under resan och uppskattat vĂ„ra gĂ€stinslag med Åsa Ekström, Fredrik Strömberg och Daniel Gustavsson. Vi har flera förinspelade gĂ€stintervjuer som vi inte har hunnit köra men som vi hoppas kunna Ă„teranvĂ€nda i framtiden.

Vi hörs!

Yokaj Poddradio
Lyssna pÄ episoder frÄn sÀsong 1

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | 3 kommentarer »

onsdag, 23 juni 2010

Kick Off utsedd till ”BĂ€sta serie 2009” i Bokjuryn!!!

HURRA! HURRA! HURRA! Det Ă€r fantastiskt och nĂ€stan ofattbart. För andra Ă„ret i rad har Yokaj Studios underbara lĂ€sare och fans visat oss sin stora uppskattning och stöd genom att rösta fram vĂ„r mangaserie Kick Off som ”BĂ€sta serie” i nationella omröstningen Bokjuryn 2009. Tack alla ni underbara! Vi Ă€r övervĂ€ldigade av ert stöd!

Denna gÄng valde Bokjuryn att hÄlla prisutdelningsceremonin i Folkets hus i UmeÄ den 19 maj. Vi Äkte sÄklart dit för att ta emot vÄrt pris! Fotot ovan visar prisutdelningssalen som höll pÄ att fyllas med barn och ungdomar.  

Humöret var pÄ topp! MÄnga var förvÀntansfulla och hoppades att just deras favoritböcker skulle vinna. Den inbjudna publiken Àr knappt en hundradel av alla de barn och ungdomar som har varit med och röstat i Bokjuryn. Totalt deltog 29 000 i juryn i Är.

Hihihi. Vi hittade dessa söta smÄ lappar som bevakade vÄra platser framför scenen.  

Yey! Konferenciern Tobias Morin ropar upp oss som vinnarna i kategorin ”BĂ€sta serie”. Klicka hĂ€r för att se listan över alla Bokjuryvinnarna.

SÄ hÀr glada och stolta sÄg vi ut nÀr vi tog emot blommor, diplom och applÄder! Ni som hÄller bra koll pÄ oss undrar sÀkert var studions fjÀrde medlem Kajfa har tagit vÀgen. Han hade helt enklet jobb pÄ annat hÄll och kunde inte ta sig loss. Men som tur Àr har vi andra tagit massa foton för honom att titta pÄ. :D

Efter prisutdelningen fick publiken chans att trÀffa vinnarförfattarna och fÄ signeringar. Under en intensiv halvtimme satt vi och signerade till tusen barn kÀndes det som. Det var den mest hysteriska signeringen vi varit med om hittills!  

Efter singeringen blev det mer signering pÄ UmeÄ stadsbibliotek.

NÄgra glada tjejer som visar upp vÄra signeringar med teckningar pÄ dem.  

Vi hann Àven med att bli intervjuade av stadsbiblioteket om vÄrt fina pris.

Glada Yokajtjejer som lÀmnade stadsbiblioteket! Precis som förra gÄngen ville vi hinna spana in stan efter prisutdelningen.  

Vi hittade bokstavlingen hjÀrtat i UmeÄ, som Àr ett hÀrligt konstverk i en park.  

Tack alla underbara lÀsare och fans, alla som har röstat pÄ oss, Bokjuryn och UmeÄ för denna underbara dag! Tack Àven till bokförlaget B. Wahlströms som vÄgade satsa pÄ Kick Off och gjorde detta möjligt för oss. Vi hoppas att ni fortsÀtter stötta och följa oss lÀnge till! Tack och kram till er alla!

Se fler foton frÄn prisutdelningen pÄ vÄr Facebooksida!

Se Yokaj pÄ SVTs Bokjuryreportage


Är du en aspirerande tecknare?

Svenska nyhetssajten Ikikata som skriver om japansk populÀrkultur söker just nu tecknare till deras artikelserie om debutanter. Du kanske Àr en av dem? Kolla dÄ in denna artikel dÀr det finns instruktioner i hur du tar kontakt med dem!

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | 16 kommentarer »

« Tidigare inlägg