fredag, 26 maj 2006

Soya Àr Mangatalangen 2006!

Soya och Yosh hÀr! Vinnarna av Mangatalangen har Àntligen utannonserats officiellt! Första pris gick till Yokaj Studios artist Soya, med bidraget StÄl mot BlÄtt. Yoshs bidrag Panda In Sakura Garden kom Àven med bland de tio finalisterna! Jurymotiveringar och förhandsvisningar av de tio bidragen som vann gÄr att ses hÀr.

Det har trots allt gÄtt tvÄ mÄnader sen vi fick veta resultatet, sÄ den stora glÀdjevÄgen har hunnit lÀgga sig. Men vi Àr sÄklart fortfarande glada över det! Det kÀnns bra att kunna skriva in Mangatalangen bland studions lyckade projekt Är 2006 (lÀs Àven vÄrt tidigare inlÀgg om studions prisbelönade spel) och vi siktar pÄ att göra listan lÄng! Soya kommer fÄ ta emot sitt pris pÄ bokmÀssan i Göteborg i höst. Yosh kommer ocksÄ vara vid bokmÀssan för att visa upp sin nya bok (mer om boken kommer senare)! Lagom till Mangatalangens prisutdelning kommer Soyas vinnarbidrag att publiceras i Manga Mania #8. BÄde Soyas och Yoshs bidrag kommer att publiceras i en samlingsantologipocket som kommer att finnas gratis! Den slÀpps av Bonnier Carlsen och samlar ihop de 10 bÀsta finalistbidragen. Soya har Àven fÄtt uppdraget att rita covern till antologin. HÄll utkik!

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | Ingen kommentar »

fredag, 19 maj 2006

Hurra för Sumo, vÄrt första spel!

Kajfa och Yosh hĂ€r! Nu har saker och ting lugnat ner sig och vi hinner blogga lite om det stora som har hĂ€nt oss. Den 4 maj Ă„kte vi in till KTH:s kĂ„rhus dĂ€r Swedish Game Awards (SGA), Sveriges största spelutvecklartĂ€vling, hölls. Vi var fulla av förvĂ€ntan och hade mĂ„nga fjĂ€rilar i magen. Studions första spel, Sumo, hade nĂ€mligen blivit nominerad till ”BĂ€sta Spelidé 2006”! VĂ€l pĂ„ plats hann vi inte fundera sĂ„ mycket pĂ„ det. Tillsammans med andra nominerade spel och stora svenska spelföretag som Dice, Massive, Starbreeze och Jadestone stĂ€llde vi ut Sumo. Till en början fick vi mĂ„nga skeptiska blickar pĂ„ oss. Och folk som kom fram och testade Sumo visste inte riktigt vad de hade med att göra. Men vĂ€ldigt snart insĂ„g vad Sumo handlade om. De som kom med skeptiska miner gick ifrĂ„n vĂ„rt bĂ„s med stora leenden pĂ„ ansiktet. VĂ€ldigt snart hade ryktet om vĂ„rt lite udda spel Sumo nĂ„tt branschfolket, som egentligen bara stod pĂ„ andra sidan av den stora rummet om oss. En efter en tittade de fram, de log oftast artigt. De provkörde spelet och snart förvandlades deras artiga leenden till gapflabbande!

Tiden gick snabbt och snart var det dags att gĂ„ in i rummet dĂ€r vinnarna skulle koras. Och nu hade vi tid att bli nervösa! De nominerade för ”BĂ€sta spelidé 2006” rĂ€knades upp. Vi höll varandra i handen och tittade nervöst och förvĂ€ntansfullt pĂ„ varandra. NĂ€r motiveringen till juryns val lĂ€stes upp visste vi. Vi har vunnit! VĂ„rt första spel Sumo Ă€r ”BĂ€sta spelidé 2006”! Det var hĂ€rligt att tillsammans gĂ„ upp pĂ„ scenen och motta priset. Ett erkĂ€nnande för att vi kan jobba ihop, och att det vi gör Ă€r bra!

Efter prisutdelningen kom det Ă€nnu mer folk till SumobĂ„set. Folk frĂ„n speltidningar som Super Play kom fram och fotade. Ännu fler branschfolk kom och spelade. Vi var sĂ„ glada över att vĂ„rt spel Ă€r omtyckt! Yosh passade pĂ„ att lĂ„ta de köende till spelet lĂ€sa hennes spelserie. Den blev omtyckt av mĂ„nga och en hel del berĂ€ttade att de kĂ€nde igen sig i seriens huvudfigurer. Mot slutet av utstĂ€llningen kom en jurymedlem, Tommy Palm, och utmanade Kajfa! Rykten sĂ€ger att Tommy gillade vĂ„rt spel. Och vi sĂ„g fram emot att fĂ„ ta en match mot honom! Tommy vann till slut över Kajfa. Men vi kĂ€nde oss inte som nĂ„gra förlorare. TvĂ€rtom! Det fina mottagandet av Sumo har fĂ„tt oss att kĂ€nna oss som stjĂ€rnor för en natt. Men stjĂ€rnor kan Ă€ven ha det tufft. Med den stora pappchecken traskade vi hemĂ„t runt midnatt i Stockholm. Och oron fanns dĂ€r att bli nedslagna av ovetande gĂ€ng som tror att pappchecken faktiskt gĂ€ller…

Ladda ner spelet Sumo
VÄra bilder frÄn SGA
Yoshs spelserie
SGA:s egen hemsida
Spelnyhetssajten FragZone skriver om SGA

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | Ingen kommentar »