fredag, 30 juni 2006

Soya om Mangatalangens vernissage 29/6

Idag Ă„kte jag ut runt 1540 för att möta upp Yosh o Gam vid Åhlens i centralen för att köpa lite saker. :D Bland annat ett anteckningsblock till resan, yay. Gam letade efter en ram men hittade ingen blĂ„, sĂ„ hon struntade i det.


Sen gick vi till Gamla Stan och stannade vid en glassbar/café dÀr de sÄlde, ja, glass, och belgiska vÄffelsaker! :D Gam bestÀllde glass och jag o Yosh tog varsin belgisk vÄffla med pÄlÀgg (thanks yosh! *3*). Jag tog jordgubbssylt pÄ min, grÀdde och mangosorbetglass. Yosh likadant fast med vaniljglass. Gah! sÄ goooood den var! :D aj lavv! mangosorbet saikoooo!


Efter det skyndade vi oss till SF-bok som lÄg en minut dÀrifrÄn, vi sprang dit för tydligen skulle de börja snart. Gick upp och stÀllde mig dÀr i trappan med Johan CB utan att veta att han nyss skulle börja invigningen, men jaja. Jag skulle tydligen stÄ dÀr i alla fall. De avtÀckte den stora planschen med min coverart pÄ (ugh, ser en massa lÀckande fÀrger, dum soya) och jag skulle signera den men gjorde det vÀldigt fult. usch blÀ potatismos. XD Betedde mig fnittrigt som en fjortis, gah. Bad style. Det var inte en sÄn stor crowd som sÄg pÄ, kanske en runt 15-20 personer. Skönt med inte för mÄnga.


Sen gick samlingen ivÀg till mangaavdelningen dÀr de skulle avtÀcka stÀllningen med mangatalangen bidragen. Yosh fick vara med o göra det. yay. :D Och E-Mak ocksÄ. Visste inte att han hade en tvillingbror! o_o de ser itne sÄ superlika ut.


Efter det var det bara mingel och hĂ€lsa o skaka hand med en massa personer, eftersnack och sĂ„. Nice. Yosh fick signera flera böcker *3*. Jag gick runt och funderade pĂ„ vad jag skulle spendera mina 300kr pĂ„. Efter en lĂ„Ă„Ă„Ă„ng stund hittade Gam Beck och dĂ„ blev soya glad. :D Det fanns inte sĂ„ mycket som lockade mig dĂ€r. Köpte tvĂ„ stycken Monster ocksĂ„, yum. Fanns nĂ„n kille/man som grattade mig för vinsten och blev glad över att jag lĂ€ste Monster osv. XD Hon i kassan kommenterade ocksĂ„ Monster. MĂ„nga som gillar den? :D of course, it’s avsömm.


Yosh pratade en lĂ„Ă„Ă„ng stund med Ahmed, som har hand om Daisuki. Han var vĂ€ldigt trevlig och vĂ€ldigt engagerad och entusiastisk om manga. (Jen, du skulle ha varit dĂ€r. :D Ahmed visste att du fattades!) Fanns ocksĂ„ en kille som fotade o gjorde en.. eh.. minifilm om oss frĂ„n Yokaj. Lite kul. :3 Vi dröjde kvar dĂ€r till… 2010 ungefĂ€r. DĂ„ hade SF haft extra öppet en halvtimme eller sĂ„. nice nice. XD Vi var de enda som var kvar. Tack Gam och Per för att ni stannade sĂ„ lĂ€nge med oss! Att ni orkade. Ni sĂ„g ju ut att ha vĂ€ldigt trĂ„kigt ibland, men tack. ^_^ Det Ă€r uppskattat. I övrigt en najs dag! Fint vĂ€der, varmt och skönt. Trevligt folk. Kul att se sina alster in big print. *_*

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | Ingen kommentar »

onsdag, 28 juni 2006

Vi gÄr pÄ Play!-konsert!

Den 14 juni hölls Play!-konserten i Sverige! PÄ konserten framfördes nÄgra av spelvÀrldens mest klassiska spellÄtar utav Kungliga Filharmoniska ledd av dirigenten Arnie Roth! PÄ listan stod bland annat lÄtar ur Final Fantasy, Super Mario, The Legend of Zelda, Halo etc. LÀs mer om det hÀr. Detta stora event Àr nÄgot som ingen spelÀlskare vill missa! DÀrför köpte vi ocksÄ vÄra biljetter sÄ fort de slÀpptes för att garantera oss bra platser. Och vi trivdes dÀr vi satt. För inte lÄngt ifrÄn oss, tvÄ rader nÀrmare bestÀmt, satt en av spelvÀrldens frÀmste kompositör Nobuo Uematsu!

Det var en fantastisk kÀnsla att fÄ höra nÄgra av sina favoritlÄtar spelas upp utav en orkester. Det kÀndes som en sorts erkÀnnande att spel inte bara Àr lek och underhÄllning, utan Àven konst! Yosh blev sÀrskilt sentimental nÀr Liberi Fatali ur Final Fantasy VIII spelades. FFVIII Àr nÀmligen hennes första stora spelupplevelse. Det Àr hennes första FF-spel och hennes första RPG. Och alla som har spelat RPG vet att ens första har en speciell plats i hjÀrtat. Kajfa dÀremot uppskattade orkesterns version av lÄten Laura ur spelet Silent Hill 2. SH2 Àr Kajfas favoritspel bland skrÀckspelen och soundtracket har han kört sönder. Soya dÀremot var sÀrskilt förvÀntasfull inför framförandet av Kingdom HeartslÄtarna. Orkesterns pelade Hikari vackert, men lite besviken blev ÀndÄ Soya eftersom hon tyckte KH hade andra bÀttre lÄtar som skulle passat bÀttre. Vackrast framförda lÄt tycker vi Àr nÄgon lÄt ur Shenmue, trots att vi inte spelat spelet. Hela konserten i sin helhet Àr mycket minnesvÀrd! Det var en underbar kvÀll dÀr mÄnga hÀngivna spelentusiaster tillsammans fick uppleva nÄgot fantastiskt vackert. ApplÄderna regnade över orkstern flera gÄnger om och ville inte veta nÄgot slut.


Yosh och Soya visar stolta upp sina biljetter. Bilden till höger visar hur Nobuo diskret försöker smyga till sin plats pÄ konserten. Men vi fÄngade honom pÄ bild! Efter konserten hölls en signeringssession för vissa utvalda ur lyssnarna. Vi var egentligen inte utvalda, men nÄgon hann inte gÄ och gav sin signeringsbiljett till Soya! Soya var storsint nog att överlÄta biljetten (entré för tvÄ personer) till Yosh och Kajfa!!!


VĂ€nster: Gustaf Grafberg som har komponerat musiken till Cronicles of Riddic.
Höger: Joel Eriksson och Fredrik Englund som har komponerat musiken till Battlefield 1942.


VÀnster: Bence Pajor som ocksÄ har gjort Battlefield 1942.
Höger: Rony Barrak som körde nÄgra solospelningar under konserten. Han var utan tvekan den mest karismatiske personen den kvÀllen. Hans pokémonkrafter verkar vara att kunna trumma pÄ allt han fÄr tag pÄ!


VĂ€nster: Konsertens dirigent Arnie Roth gjorde en strĂ„lande insats. Det var en fröjd att se honom och han var charmig igenom konserten. Han kunde inte lĂ„ta bli att dra ett skĂ€mt nĂ€r vi tog detta foto. ”Is this some kind of a mug shot? I bet I’ll be on e-bay tomorrow! Haha!”
Höger: Chris HĂŒlsbeck. Hans musik till Commodore 64:an Ă€r klassiker idag!


HĂ€r fĂ„r vi en signering av sjĂ€lvaste Nobuo! Det Ă€r sĂ„ mĂ„nga kĂ€nslor som bubblar nĂ€r vi Ă€ntligen kommer fram till honom vid signeringsbordet. Vi ville sĂ„ gĂ€rna tacka honom och berĂ€tta hur hans musik har pĂ„verkat oss. Men vi blev sĂ„ tagna av stunden och fick inte fram mycket mer Ă€n mĂ„nga artiga ”thank you”, ”thank you”!

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | Ingen kommentar »

onsdag, 28 juni 2006

Att fĂ„ andas SquareEnix…

Som sĂ„ mĂ„nga andra har vi ocksĂ„ spelat spel ur Final Fantasyserien. De lĂ€mnar ingen oberörd och i vĂ„ran hjĂ€rtan kommer de alltid att ha en sĂ€ker plats. MĂ„nga av oss drömmer om att nĂ„gon gĂ„ng kunna fĂ„ trĂ€ffa skaparna bakom denna fantastiska spelserie. Vi drömmer om att fĂ„ trĂ€da in i Square Enix och kĂ€nna att man Ă€r dĂ€r. Mitt i hjĂ€rtat. DĂ€r mĂ„nga utav ens vackraste spelminnen har skapats. Vi Ă€r inte dĂ€r Ă€n. Men drömmen kĂ€nns mer pĂ„taglig Ă€n nĂ„gonsin. Vi Ă€r glada över att fĂ„ fĂ„tt andas in Square Enix under maj och junimĂ„naderna. Vi (Yosh och Kajfa) fick ett telefonsamtal frĂ„n Johan, en nĂ€ra vĂ€n till Kajfa, dĂ€r han berĂ€ttade att han behövde hjĂ€lp med att underhĂ„lla en speciell gĂ€st. NĂ„gra dagar efterĂ„t skickade Johan sin vĂ€n Kazuhiko till oss, en trendig japansk Shibuya-kille som jobbar pĂ„ Square Enix. Kazu, som vi kallar honom, pratade vĂ€ldigt knakig engelska med oss. NĂ€r engelskan inte rĂ€ckte till försökte vi kommunicera med honom pĂ„ Ă€nnu knakigare japanska… PĂ„ nĂ„got mystiskt sĂ€tt lyckades vi alla tre förstĂ„ varandra, nĂ„gorlunda. Under de tre korta dagarna Kazu hĂ€lsade pĂ„ oss lyckades vi lĂ€ra oss en del roligheter om varandra!


Det var svÄrt att hÄlla fingrarna i styr nÀr Kazu visade upp sitt passerkort till Square Enixs huvudkontor. Med en enkel svepande gest hade vi kunnat sno passerkortet, Äka till Japan och ta oss in till paradiset!


PÄ nÄgot sÀtt kÀndes det overkligt nÀr Kazu berÀttade att han för Square Enix har jobbat med det tolfte och trettonde spelet i serien! Dessa bÄda spel har inte ens kommit till Sverige Àn. Allt vi har sett Àr supersnygga klipp frÄn dessa. SÄ nÀra, men ÀndÄ sÄ lÄngt borta!


Kajfas arbetskamrater pÄ spelföretaget Avalanche Studios passade pÄ att ta med sig ett exemplar av ett japanskt Final Fantasy XII för att fÄ det signerat av Kazu.
Kazu har Àven jobbat med den japanska filmen Casshern, som vi sjÀlvklart hade sett innan vi lÀrde kÀnna Kazu, och han har under den perioden Àtit middag med Kazuaki Kiriya och Utada Hikaru! Med sin flashiga mobil av japanskt mÀrke visade han Yosh, som gillar Kazuakis musikvideor och Utadas musik, foton som han tagit pÄ det kÀnda paret.


SjÀlvklart Àr Kazu sjÀlv vÀldigt stolt över att ha medverkat i de senaste Final Fantaspelen. Men han har tydligen Àven gjort spel som han inte Àr lika snabb med att berÀtta för en. Vi lyckades luska ut att han har jobbat med Dead Or Alive Extreme Beach Volleyball! Och animatinerna pÄ tjejernas rörelser dessutom!


Kazu berĂ€ttade inte ogĂ€rna men generat om sitt bidrag till DOA. Bara för att retas köpte vi spelet och lĂ€t honom signera det! Han skvallrade Ă€ven om hur snuskig hans boss var som hela tiden flĂ„sade Kazu i nacken och krĂ€vde att Kazu skulle göra mer erotiska inslag i flickornas rörelser…


Det var inte bara Kazu som berikade oss med nya kunskaper. Vi visade honom att laktrits, som han tyckte sÄ illa om men ÀndÄ sa att det var gott pÄ det typiska artiga japanska sÀttet, och tvingade honom att prova en och annan sort.


Innan Kazu Ă„kte ivĂ€g besökte vi PressbyrĂ„n för att leta efter souvenirer till hans chef pĂ„ Square Enix. Kazu inspekterade de svenska lĂ€ttpornografiska tidnignar sĂ„som Café och konstaterade för oss att de japanska tidningarna Ă€r mycket ”hĂ„rdare”…


BÄde Kazu och vi pÄ Yokaj Studio Àr hoppfulla inför framtiden! NÀsta gÄng nÀr det Àr vÄr tur att Äka till Japan ska vi minsann ha lite mer att berÀtta för honom Àn lakrits!

Rolig notis: Vi upptÀckte att vi har ritat en spelserie dÀr bÄde DOA Extreme Beach Volleyball och Final Fantasy finns pÄ samma sida. Vi visade det för Kazu och vi blev alla vÀldigt roade utav kopplingen. LÀs serien hÀr.

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | Ingen kommentar »