onsdag, 12 juli 2006

Intervju med lokaltidningen Mitt i

Yosh hÀr! Det har varit en vÀldigt rolig början pÄ veckan. Dagen efter mitt första direktsÀnda tv-framtrÀdande blev Yokaj Studio intervjuad av lokaltidningen Mitt i. Adrian, som intervjuade oss, hade tydligen sett gÄrdagens Gomorron Sverige! Vi skojade friskt om hur mycket skönare det var nu nÀr det inte fanns nÄgra kameror med i denna intervju.

Jag passade pÄ att ta ett foto pÄ Kajfa och Soya som blev intervjuade av Adrian. Med sig hade Adrian en glad fotograf! Det ser faktiskt mer avslappnat ut jÀmfört med gÄrdagens foton!

Adrian hade i förvĂ€g fĂ„tt ett ex utav min bok ”Yosh! Teckna manga!”. Jag blev vĂ€ldigt glad nĂ€r han berĂ€ttade att han uppskattade boken och Ă€rligt tyckte att den Ă€r bra. Det vĂ€rmer i hjĂ€rtat att höra sĂ„nt.

Efter intervjun rörde vi pÄ oss för att hitta ett bra stÀlle att fota. Vi kom överens om att tunnelbanan inte var sÄ dumt.

Den skojiga och glada fotografen bad oss göra roliga poseringar! Vi Äkte rulltrappor upp och ner och testade nya poser. Det blev massa knasigheter och hade jÀtteskoj. Och det verkade som att hon ocksÄ hade skoj. :D

NÀr vi var klara körde Kajfa en fotograferingsduell mot fotografen! De skulle försöka fÄnga varandra precis nÀr den andres kamera blixtrar till. Hehe, vi vann!

Och sÄ blev det dags att sÀga hej dÄ till varandra! Vi bad om att fÄ ta ett foto pÄ dem tillsammans.

De var sĂ„ gulliga och gjorde en ”Yosh!” pose frivilligt!

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | Ingen kommentar »

onsdag, 12 juli 2006

Gomorron Sverige!

Yosh hĂ€r! I mĂ„ndags blev jag och Kajfa hĂ€mtade kl 06:10 med en taxi som SVT hade bestĂ€llt Ă„t oss. Jag hade blivit bjuden till att gĂ€sta Gomorron Sverige! Det var första gĂ„ngen jag skulle vara med pĂ„ direktsĂ€nd TV. Jag hade trĂ€nat pĂ„ smarta svar till vanliga frĂ„gor som kunde tĂ€nkas stĂ€llas kring manga (Ă€ndĂ„ till klockan 03:00!). PĂ„ taxin kĂ€nde mig lagom beredd. Ända tills jag Ă„terigen körde min mentala trĂ€ning som gĂ„r ut pĂ„ att jag förestĂ€ller mig hur programledaren stĂ€ller sina frĂ„gorna till mig. DĂ„ blev det rĂ€tt svart i huvudet…

VÀl framme blev jag snabbt dirigerad till sminkrummet, medan Kajfa fick sÀtta sig vid fikabordet och socialisera sig med andra GomorrongÀster. I sminkrummet satt redan nÄgra andra gÀster och blev sminkade. Jag satte mig nervöst pÄ sminkstolen som jag blev visad till. Det var första gÄngen jag blev sminkad av ett proffs och bara det gjorde mig nervös! Min sminkös var snabb och proffsig. Jag tror att hon satsade pÄ att förstÀrka mina asiatiska drag. Jag blev vÀldigt nöjd nÀr hon var klar med mig. SÄnt lyx att bli sminkad!

Fikarummet intill Gomorron Sverige studion. HÀr satt jag med de andra gÀsterna och vÀntade pÄ att bli inkallade. Vissa av oss var lite mer nervösa Àn de andra.

Jag var oförberedd nĂ€r jag för första gĂ„ngen kallades in till studion. Jag sĂ„g min blyertsskiss som en projicerad bakgrund pĂ„ vĂ€ggen. Det var coolt! Jag fick smyga in efter en kille, som skulle visa mig vĂ€gen. Han stĂ€llde mig vid ett stĂ„bord och bad mig stĂ„ pĂ„ krysset pĂ„ golvet. Jag sneglade bort mot soffhörnan, kĂ€nnetecknet för Gomorron Sverige, och mĂ€rkte att inspelningen pĂ„gick dĂ€r borta. Jag var förvĂ„nad över hur studion sĂ„g ut. Soffhörnan brukar alltid se sĂ„ varm och trevlig ut pĂ„ TV-rutan. Men i verkligheten var hörnan byggd pĂ„ en liten upphöjd scen, som var placerad i Ă€ndan av ett stort svart lagerliknande rum. Hela lokalen var mörkt och dĂ€mpat förutom just scenen. DĂ„ och dĂ„ svepte de tre tysta kameramĂ€nnen runt kring scenen. Det sĂ„g lite spöklikt ut–©

Jag försökte viska till killen, som hade visat mig vĂ€gen in, för att fĂ„ veta vad som skulle hĂ€nda hĂ€rnĂ€st. Men han hade vĂ€ldigt brĂ„ttom och skyndade sig ifrĂ„n mig. Helt plötsligt sĂ„g jag hur programledaren Kristin Kaspersen började gĂ„ mot mig, med skugglika kameramĂ€n efter sig! Och sen hĂ€nde det som jag fasade över, det blev lite svart nĂ€r frĂ„gorna stĂ€lldes till mig! Det kĂ€ndes som om jag blev trĂ€ffad av en stun gun nĂ€r jag fick en enkel frĂ„ga, en sĂ„n enkel frĂ„ga som jag borde kunna svara pĂ„ om nĂ„gon vĂ€cker mig mitt i natten–© Men Kristin, som jag inte hade nĂ„gon aning om vem hon egentligen var just dĂ„, var mycket proffesionell och hon hjĂ€lpte mig sĂ„ fort hon mĂ€rkte att jag höll pĂ„ att tappa trĂ„dar. TAAACK KRISTIN!!! ;w;

Jag skyndade tacksamt tillbaka till fikarummet nÀr kamerorna riktades mot nyhetsupplÀsarna. VÀl ute i fikarummet kunde man bli sig sjÀlv igen! Kameror. De förhÀxar mig och gör mig konstig! Curse on them! Kajfa försökte lugna ner mig och tyckte att det hela var mycket underhÄllande. Snart fick alla vi gÀster som skulle prata om asiatisk kultur gÄ in tillsammans och sÀtta oss pÄ soffan. Jag blev vÀldigt glada nÀr Kajfa ocksÄ fick hÀnga med in i studion! Bara vetskapen om att han Àr i nÀrheten gjorde mig lugnare.

FrÄn vÀnster: Jag, framtidsforskare Magnus Kempe, författaren Carin Balfe Arbman, Manga Maniaredaktören Johan Cedmar Brandstedt och Kristin Kaspersen.

Det kĂ€ndes redan bĂ€ttre nĂ€r vi satt flera styckna tillsammans pĂ„ soffan. Min frĂ€msta uppgift var tuscha fĂ€rdigt min blyertsskiss som senare skulle visas upp. Även om det pĂ„ TV sĂ„g ut som om jag tog god tid pĂ„ mig var jag i sjĂ€lva verket mycket jĂ€ktad! Jag försökte dra linjerna sĂ„ snabbt jag kunde och behĂ„lla nĂ„gorlunda precision (vilket inte var lĂ€tt!). Jag Ă€r inte van vid att teckna pĂ„ en sĂ„ stor yta. Jag var sĂ„ koncentrerad att jag inte ens mĂ€rkte att mina fötter inte nĂ„dde till golvet… Jag kunde vagt höra vad alla andra gĂ€ster sa, men det var som om jag befann mig under vatten och försökte lyssna pĂ„ ett samtal som pĂ„gick över ytan. Jag hann precis korka igen min penna nĂ€r Kristin bad mig visa upp bilden! Jag hade precis hunnit bli klar med det nödvĂ€ndigaste för att bilden ska vara presentabel. Phew! Sen fick jag svara pĂ„ nĂ„gra frĂ„gor igen med det gick bĂ€ttre den hĂ€r gĂ„ngen. Jag trodde att jag log nĂ€r jag pratade, men nu nĂ€r jag sjĂ€lv kollat pĂ„ inslaget mĂ€rkte jag att jag inte alls log mycket. O___O;;;

Kristin Àr mycket trevlig pÄ TV-soffan. Men hon Àr Ànnu trevligare nÀr kamerorna riktas bort frÄn oss. Hon pratade vÀldigt gÀrna med oss och var faschinerad över mangafenomenet. Hennes egen son lÀser tydligen mycket manga. NÀr vi alla gÄtt ut till fikarummet undrade hon om hon kunde fÄ min bild sÄ att hon kunde ge den till sin son. Hon tror att hennes son skulle bli imponerad om hon gjorde sÄ. Jag tycker sjÀlv att det Àr nog imponerande att ha en mamma som hon. Kajfa upplyste mig om att Kristin Àr en vÀldigt duktig journalist och programledare som bland annat har lett Melodifestivalen och Fortet(!). Hon Àr dessutom dotter till Lill-Babs(!). Tur att jag inte visste om det tidigare, jag skulle sÀkert ha varit Ànnu mer nervös. Jag var vÀldigt smickrad nÀr hon berÀttade att hon ville ha bilden. Jag hoppas att hennes son Filip tycker om den.

Kajfa, som hade ögonen mer öppna Àn jag (som alltid), lade snabbt mÀrke till fotbollsAnna! Anna Pohjanen, som var en av Ärets VMfotbollskommentatorer, var tydligen ocksÄ en av Gomorrons gÀster den dagen. Vi passade pÄ! Haffade henne och tog ett foto.

Kajfa med fotbollsAnna. Efter att ha följt fotbollsVM 2006 fĂ„r man en kĂ€nsla av att man trĂ€ffat en vĂ€n, fastĂ€n ingen av oss kĂ€nner varann egentligen…

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | Ingen kommentar »