tisdag, 26 september 2006

Vi har varit pÄ bokmÀssan i Göteborg!

Nu har vi (Yosh, Kajfa och Soya) kommit hem frÄn vÄr första bokmÀssa! Det var mycket spring mellan montrar. Hektiskt men otroligt kul!


Signering

Under lördagen och söndagen kunde man se Yosh signera vid B. Wahlströms och Science Fiction-bokhandelns monter. Yosh ritade Àven av alla som ville ha sin bok signerad. MÄnga gick dÀrifrÄn med ett leende pÄ ansiktet.Det verkar ha varit uppskattat! Första dagen var vi lite oroliga över att böckerna inte skulle gÄ Ät. Men pÄ söndagen blev vi istÀllet oroliga över att böckerna inte skulle rÀcka till! Signeringssessionerna var vÀldigt roliga. Alla som hjÀlpte till pÄ B. Wahltröms och SF-boks montrar var mycket hjÀlpasamma och trevliga! De sÄg till att det fanns tillrÀckligt med böcker och godis till Yosh.

Lugnet före stormen. Yosh tillsammans med sin redaktör Lina.

Efter ett tag sÄg det ut sÄ hÀr!

HĂ€r ritar Yosh av folk!

Lasse fick ocksÄ en!

Yosh signerar hos SF-bok. I bakgrunden syns My Bergström och Fredrik Strömberg.

Det kunde kÀnnas lite lÀskigt att stÄ och bli avritad!


Mangatalangen

PĂ„ lördag eftermiddag skulle priser delas ut till Mangatalangens vinnare (Bonnier Carlsen och Schibstedts stora tecknartĂ€vling). Prisutdelningen Ă€gde rum vid Bonnier Carlsens monter som lĂ„g pĂ„ mĂ€ssans andra vĂ„ning. Som prisutdelare hade de bjudit in Ola Lindholm, kĂ€nd frĂ„n bl.a. Söndagsöppet. Vi var sjĂ€lvklart pĂ„ plats för att se Soya ta emot sitt förstapris! Med serien ”stĂ„l mot blĂ„tt” hade Soya lyckats vinna juryns hjĂ€rtan. I samband med prisutdelningen delades Mangatalangens antologi ut till besökarna. Antologin sammanstĂ€ller alla vinnarnas och finalisternas bidrag. I antologin finns Ă€ven Yoshs serie ”Panda In Sakura Garden”. Efter att antologin delats ut flockades mĂ„nga mĂ€nniskor kring tĂ€vlingsvinnarna för att fĂ„ sina antologier signerade. En utsĂ€nd journalist frĂ„n lokaltidningen Gecko.nu intervjuade Soya efter prisutdelningen.

Alla vinnarna och Ola! (pÄ önskan av andraprisvinnarna ReYa visar vi inte deras ansikten)

Publiken som sÄg prisutdelningen.

Mangatalangens antologier fanns att hÀmta gratis för alla. LOOOOT!

Soya och de andra vinnarna fick signera efter prisutdelningen.

Soya och den utsÀnda journalisten frÄn Gecko.nu.


Tecknarmöte

Eftersom det skulle komma en del duktiga mangatecknare till bokmĂ€ssan hade vi pĂ„ Yokaj Studio planerat in ett tecknarmöte pĂ„ lördagen! Förra gĂ„ngen vi ordnade ett tecknarmöte fick vi med Åsa Ekström och Diana Jakobsson. Det var sĂ„ trevligt förra gĂ„ngen att vi var tvugna att fixa en sĂ„n denna gĂ„ng. I Göteborg var vi ett gĂ€ng pĂ„ 10 personer som, med hjĂ€lp av Aggis guidning, tĂ„gade ivĂ€g till ett café i nĂ€rheten av bokmĂ€ssan. Vi visade upp vĂ„ra portfolion för varandra, skvallrade och utbytte erfarenhet. Vi som trĂ€ffades var Yokaj Studio, Kwok-Hei Mak, ReYa, Jesper Nordqvist, Aggi, Karrey och Monika.

FrÄn vÀnster: ReYa, Jesper Nordqvist, Kwok-Hei Mak, Aggi, Karrey och Monika. Ej pÄ foto: Kajfa och Soya.


Middag

Foto: Restaurang FrÄgetecknet.

Yosh blev bjuden pÄ fin middag tillsammans med redaktörer, sÀljare och andra författare pÄ B. Wahlströms. De gick till en restaurang som heter FrÄgetecknet. Maten var jÀttegod och sÀllskapet trevligt!

Kajfa och Soya begav sig pĂ„ Ă€ventyr i centrala Göteborg. Efter en timmes vandrande och lite French hotdog frĂ„n en texmexgrill bestĂ€mde de sig för att Ă„tervĂ€nda till hotellet och gĂ„ igenom dagens kap (Soya och Yosh hade fĂ„tt en pĂ„se full med manga som priser frĂ„n Mangatalangen). PĂ„ hotellet kunde Kajfa och Soya Ă€ntligen koppla av och njuta av lĂ€sandet. NĂ€r Yosh kom tillbaka frĂ„n middagen var hon superenergisk av den dubbla expresson hon tog till efterrĂ€tten. Kajfa var tvungen att sĂ€tta en manga i hĂ€nderna pĂ„ Yosh för att kunna fĂ„ sova…

Workshop

PÄ söndag höll Yosh en workshop pÄ Barnens Torg direkt efter att hon haft en signering hos SF-bok. Yosh drog en lektion ur sin bok Yosh! Teckna Manga! och plockade Àven upp folk ur publiken till tavlan och ritade av dem. Direkt efter workshoppen gick Yosh över till B. Wahlströms monter för att signera vidare.

Yosh gör reklam för sin bok.

Workshoppen lockade inte bara till sig barn utan Àven vuxna.

Yosh tar en titt pÄ vad hon har klottrat pÄ tavlan och skrattar Ät sig sjÀlv.


Cosplay

PĂ„ Barnens Torg hölls Ă€ven en cosplaytĂ€vling. Yosh fick Ă€ran att vara med i juryn. Som pris fick vinnarna i cosplaytĂ€vlingen bl.a. varsin ”Yosh! Teckna Manga!”. Det var nog vĂ€ldigt fĂ„ pĂ„ bokmĂ€ssan som lyckades undvika att se den coola Jack Sparrow vandrandes bland böcker. Och inte helt överraskande blev Mr. Sparrow prisbelönad pĂ„ cosplaytĂ€vlingen.

MÄnga vÀntade pÄ att fÄ veta vilka som vann cosplaytÀvlingen.

Lolitagenren var uppenbarligen mest populÀr!


Seriesöndag

Det sista uppdraget Yosh hade var att vara pÄ scen inför en publik tillsammans med seriekÀnnaren Fredrik Strömberg och Kwok-Hei Mak för att prata manga. För att vara oförberett gick scensnacket vÀldigt bra. Inga grodor eller pudlar! Yosh, Kajfa och Soya kunde andas ut.

Fredrik Strömberg presenterade scensnacket.

Yosh och Kwok-Hei skojade med varandra utan att veta att micken var igÄng.

De skĂ€rpte sig nĂ€r de fick veta…


Summering

HEKTISKT! Vi var inte sÀrskilt oroliga nÀr vi första gÄngen sÄg Yoshs schema. Det var inget som sÄg ut att vara vÀrre Àn vanligt. Men nÀr vi vÀl var dÀr visade det sig vara ett intensivt schema! Som tur var stod B. Wahlströms, SF-bok och Barnens torgs montrar vÀldigt nÀra varandra! Yosh slapp dÀrför stora springstrÀckor. Men det betydde ocksÄ att hon inte sÄg sÄ mycket mer av mÀssan Àn just de montrarna. NÀr vi insÄg detta gick vi (Kajfa och Soya) runt pÄ mÀssan för att ta foton sÄ att vi senare kunde berÀtta för Yosh vad hon hade missat!

Kolla Yosh! Du misssade vÀrldens chans att trÀffa Miffy och Mumin!

Vi hittade en till Mumin(Mark Levengood)!


Tack

Vi hade alla tre mycket kul pĂ„ mĂ€ssan! Vi tackar framförallt Lina (Yosh’s redaktör) och B. Wahlströms för att de hade bjudit dit Yosh. Lina, som sjĂ€lv var pĂ„ Göteborgs bokmĂ€ssa för första gĂ„ngen, gjorde ett jĂ€ttebra jobb som guidade Yosh runt och sĂ„g till att hon hade energi. Vi tackar Ă€ven Bonnier Carlsen och Schibstedt, som hĂ„llit i tĂ€vlingen Mangatalangen och bjudit Soya till bokmĂ€ssan sĂ„ att hon kunde ta emot sitt pris. Tack till SF-bokhandeln för att de var sĂ„ trevliga nĂ€r Yosh skulle signera hos dem! Tack till Carin frĂ„n Kokoro Books som bjöd in Yosh till workshoppen. Tack till Sture Hegerfors och Fredrik Strömberg för att Yosh fick vara med pĂ„ Seriesöndag. Och slutligen tack till alla tecknare som kom till tecknarmötet!

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | Ingen kommentar »