mÄndag, 23 oktober 2006

Sumo pÄ Spelfest 2006!

Phew! Nu har vi Àntligen vilat upp oss sÄ att vi kan berÀtta om hur det var pÄ Spelfest, Sveriges första spelfestival! Spelfest gick under fredagen och lördagen och bjöd besökarna pÄ massa roligt som hade med spel att göra. Man kunde bland annat lyssna pÄ miniseminarier, prata med branschfolk, provspela roliga spel som exempelvis Guitar Hero, Eye Toy etc. och Àven spel utvecklade av elever frÄn svenska spelutbildningar. Och sjÀlvklart fick besökarna ocksÄ chansen att köra indiespel som vÄrt prisbelönade spel Sumo!

Dessa tvÄ killar Àr sjÀlvutnÀmnda Sumoberoende spelare!

SÄ hÀr sÄg det ut nÀr de körde Sumo! Bord skakade, plattskÀrmar riskerade att vÀlta och bordsgrannarna var oroliga! Kajfa var tvungen att hÄlla i skÀrmen.

VĂ„r bordsgranne Swedish Game Awards! Jonas pĂ„ bilden var jĂ€ttesnĂ€ll och hjĂ€lpte Yosh att hĂ„lla i Sumobordet nĂ€r vĂ„ra spelare blev för vĂ„ldsamma (tvĂ„ starka Sumobrottare Ă€r mer Ă€n en liten Yosh…).

Som ni ser kan Sumo locka fram det djuriska i en!

”Sumo – size does matter!”… eller? Tjejen pĂ„ bilden var en grym och fruktad Sumospelare!

Man behöver inte knuffas om man inte vill. Sofistikerad fingerbrottning gĂ„r lika bra! Men det kan vara mer smĂ€rtsamt…

Dessa tvÄ Sumobrottades över tangentbordet tills de föll omkull! Ingen kommer ihÄg vem det var som vann. Men det Àr kanske inte sÄ viktigt?

Som ni kan se pÄ bilderna var det mycket skoj och glÀdje under de tvÄ dagarna som Spelfest Àgde rum. Och lite stolt Àr man faktiskt över att Dagens Nyheter i sin artikel om Spelfest rekommenderar besökarna att inte missa Sumo. *w*


Tack

Vi vill tacka Spelfest för att de bjudit dit oss. Och sjÀlvklart ska alla ni som har spelat Sumo ocksÄ fÄ ett stort TACK!

Ladda ner Sumo
Kolla pÄ foton frÄn Spelfest 2006
Kolla pÄ videon frÄn Spelfest 2006

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | Ingen kommentar »

mÄndag, 16 oktober 2006

BarnboksmÀssa i Göteborg!

Hej hej! Det Ă€r Yosh som skriver! Jag har varit pĂ„ barnboksmĂ€ssa i Göteborg tillsammans med Lina (min redaktör pĂ„ B. Wahlströms) och Maria (barnboksförlĂ€ggare pĂ„ samma förlag) under helgen som varit. PĂ„ mĂ€ssan skulle olika förlag presentera sina nya barnböcker för representater frĂ„n bokhandlar och bibliotek, och vi var sjĂ€lvklart dĂ€r för att berĂ€tta om Wahlströms böcker! Maria berĂ€ttade om barn- och ungdomsböcker och Lina om manga och manhwa. Jag blev ditbjuden för att berĂ€tta om min bok ”Yosh! Teckna manga!” och Yokaj Studio. NĂ„got som jag tyckte var lite smĂ„roligt var att förlagen förbjöds att lyssna pĂ„ varandras presentationer. Vilket hemlighetsmakeri! Lite synd, för jag hade velat lyssna pĂ„ de andra… SjĂ€lva presentation gick smĂ€rtfritt. Fick till och med applĂ„der =^_^=. Det kĂ€ndes skönt nĂ€r det var över och det var Ă€nnu skönare att fĂ„ komma hem. Men jag har inget emot att Ă„ka till Göteborg igen! Göteborg Ă€r en trevlig stad med trevliga mĂ€nniskor!

En djupt koncentrerad Maria jobbar pÄ sin presentation pÄ tÄget pÄ vÀg till Göteborg.

Det hÀr Àr en glad och avslappnad Lina efter presentation pÄ barnboksmÀssan.

HÀr bodde vi! PÄ Hotel Royal som Àr Göteborgs Àldsta hotell. JÀttemysigt! Alla gÀster har dessutom tillgÄng till Internet pÄ sina gÀstrum och jag passade pÄ att skypa Kajfa för att ha nÄgon att trÀna pÄ presenationen med. KÀnde mig nÀstan som hemma!
Foto: Hotel Royal

Vi Ă„t middag pĂ„ restaurangen Jord pĂ„ lördagskvĂ€llen. Jag rekommenderar varmt förrĂ€tten ”Grillade pilgrimsmusslor med vitlökssĂ„s”. Den Ă€r helt underbar!
Foto: Jord

SF-bokhandeln i Göteborg har skyltat ett fönster med Mangatalangens plansch som Soya har ritat. Det Àr samma bild som finns pÄ antologins omslag.

Kikar man lite nÀrmare pÄ skyltfönstret ser man att min bok stÄr bredvid planschen. Kan det vara sÄ att de har varit omtÀnksamma och stÀllt vÄra saker nÀra varandra? *w*

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | Ingen kommentar »

torsdag, 5 oktober 2006

Sumoturneringen pÄ Zkillz!

IgÄr hade Swedish Game Awards (SGA) sitt kick-off event pÄ internetcaféet Zkillz. Meningen med det hela Àr att promota SGA och de tidigare vinnarbidragen. Alla som kom till Zkillz igÄr kunde dÀrför spela vÄrt spel Sumo (BÀsta spelidé 2006) och Dawnspire (BÀsta PC-spel 2006) samt vinna priser! Vi frÄn Yokaj Studio var sjÀlvklart dÀr för att se hur det gick! Andra som var dÀr och bevakade eventet var Xover.tv.

Vid SGA-montern kunde man anmĂ€la sig till tunerneringarna samt fĂ„ ”goodie bags”.

Xover.tv spanade in Sumohörnan innan turneringen.

Sumoturneringen blev som förvĂ€ntat svettigt och vĂ„ldsamt! Denna gĂ„ng blev det inte sĂ€rskilt blodigt men nĂ„n spelare kunde gĂ„ hem med skadat knĂ€ (efter att ha krockat mot datorbordet i en vĂ„ldsam match), och andra fick bara rödslitna hĂ€nder och armbĂ„gar (lika kul att se varje gĂ„ng!). Sumoturneringens vinnaren Ă€r en kille som kallade sig sjĂ€lv för Sawa (el. Sawadee). Som pris fick han bland annat spel, t-shirt, termos m.m. frĂ„n svenska spelföretagen Avalanche Studios, Starbreeze och DICE, 10 gratis speltimmar pĂ„ Zkillz samt en specialsignerad version av Yoshs bok ”Yosh! Teckna Manga!”.

HÀr syns tvÄ duktiga spelare som provade spelet.

Soya kom till eventet med tvÄ av sina bÀsta vÀnner Waya och Gam. OBS! Det Àr inte en cigg utan en klubba Soya har i munnen, om nÄgon skulle undra!

Det visade sig att Waya och Gam ocksÄ skulle spela Sumo. De hade minsann flera dirty tricks förberedda!

Finalmatch: Gam VS Sawa.

SGA införde en houserule som gjorde att finalisterna endast fick anvÀnda sofistikerad fingerfighting.

Vinnaren Sawa fick ganska ont i fingrarna. HÀr tröstas han av sin vÀn.

SGA’s projektledare John-Philip delar ut bland annat en ”Yosh! Teckna Manga!” som pris till Sawa.

Sawa med Sumoskaparna Kajfa och Yosh. I bakgrunden syns Sawas busiga vÀn.

Vi pÄ Yokaj Studio vill tacka SGA och deras projektledare John-Philip för eventet! Tack Àven till Zkillz som höll eventet i sina lokaler. Dessutom ge ett stort tack till alla som deltog i Sumoturneringen! Det var riktigt kul att se mÀnniskor stÄngas och knuffas över ett spel vi gjort. :)

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | Ingen kommentar »