fredag, 30 mars 2007

Emorobo Chihuaua Global Warming Destroyer!

Idag har Yosh varit pĂ„ P3 PopulĂ€r! Hon ingick i en think tank tillsammans med pop- och kulturjournalisterna Fredrik Strage frĂ„n Dagens Nyheter och Kristin Lundell frĂ„n Svenska Dagbladet, och formgivaren Jonas Yrlid frĂ„n reklambyrĂ„n King. Det pĂ„hittiga PopulĂ€r-gĂ€nget gav think tanken uppdraget att ta fram superhjĂ€ltar löst baserade pĂ„ konceptet för Teenage Mutant Ninja Turtles. TMNT skapades av tvĂ„ killar som byggde konceptet pĂ„ fyra av dĂ„tidens trendigaste grejer – tonĂ„ringar, mutanter, ninjas och sköldpaddor. Vilka Ă€r de nya fyra keywordsen för superhjĂ€ltarna 2007? Svaret Ă€r EMO, ROBO, CHIHUAHUA, GLOBAL WARMING och DESTROYER (oj vad mĂ„nga ord det blev!)

Think tanken och uppdraget presenterades för lyssnarna av programledaren Hanna Fahl.

Var och en gĂ€sterna fick berĂ€tta om sin relation till TNMT… Yosh, till exempel, har kollat pĂ„ den tecknade filmen dubbad pĂ„ kantonesiska (!) och spelat Turtles in time till Super Nintendo. Det var tider det!

Och hĂ€r gĂ„r think tanken igĂ„ng! De behövde komma pĂ„ ett koncept och rita ner det inom 1 Âœ timme! Redan tidigt i början avslöjades Kristins kĂ€rlek för Gerard, My Chemical Romance och Emo-subkulturen. Jonas gick igĂ„ng pĂ„ robotar och vĂ€xthuseffekt. Och Fredrik gillade den aggressiva klangen i ordet ”destroyer” och hade samtidigt ett intresse för chihuahor…

DÄ och dÄ smög en nyfiken Hanna ut frÄn studion med en mikrofon i handen och lÀt lyssnarna fÄ en liten uppdatering om think tankens framÄtskridande.

Brum brum brum! Think tanken tÀnkte sÄ det knakade. Det var inte mycket tid kvar innan resultatet skulle presenteras för lyssnarna.

Efter att ha fÄtt den viktigaste informationen letade sig Yosh till reportrarnas datorer för att surfa efter referenser. Hur mixar man ihop EmoRobo, Chihuahua, Global Warming och Destroyer?! Det vet bara Think tanken.

EmoRobo Chihuahua Global Warming Destroyer börjde ta form!

Och hÀr ser ni resultatet igen! LÀngst fram i mitten finns Emorobot- chihuahuan Gerard med typisk Emofrisyr, svart kajal under ögonen, rockig skinnjacka och ett par Converseskor. Till vÀnster finns Fashionrobo- chihuahuan Princess som rÀddar vÀrlden genom att krossa motstÄndare med sina balettskor. Till höger ser vi Dolph, den jÀtteaggressiva och impulsiva robochihuahuan som fÄtt sitt namn efter Dolph Lundgren. I mitten av bilden ser vi ett gÀng desperata pingviner som stÄr och trÀngs pÄ det sista ÄterstÄende plÀtten av antarktis! Som ett sista försök att rÀdda sitt hem har pingvinerna uppfunnit EMOROBOS!


Tack

Vi vill tacka P3 PopulÀr för att de bjudit dit Yosh igen! Det kÀndes jÀttekul att fÄ komma tillbaka. Och sÄ vill vi tacka Fredrik, Kristin och Jonas för det kreativa samarbete!


LĂ€nkar

Lyssna pÄ hela programmet i efterhand (vÀlj 30 mars)

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | 2 kommentarer »

onsdag, 28 mars 2007

Yosh och Soya pĂ„ Rock ’n Roll TV!

NĂ€r Soya vaknade imorse hade hon aldrig en tanke pĂ„ att hon skulle fĂ„ vara med pĂ„ TV samma dag! Kanal Lokal Stockholm ringde vid lunch och bjöd in systrarna Yosh och Soya till underhĂ„llningsprogrammet Rock ’n Roll TV. PĂ„ direktsĂ€ndning fick vi prata manga och Yokaj Studio. Det kĂ€ndes ju riktigt spontant och kul! Yosh har varit varit med pĂ„ TV flera gĂ„nger tidigare, men nu skulle Soya göra sin debut!

Kanal Lokals lokal! Vi visades upp till övervÄningen för att bli sminkade.

HÀr blir Soya sminkad! Sminkösen berÀttade för oss hur imponerad hon Àr över hur lÄngsamt asiatiska ansikten Äldras.

Kajfa pÄ fikarummet, beredd att dokumentera det hela med kameran som vanligt!

Och sÄ in i studion! Myggorna sattes pÄ. De var ínte mÄnga minuter kvar till sÀndning.

”3… 2… 1…”

Yokaj Studio i direktsÀndning!

Programledarna visade upp covers pĂ„ vĂ„ra kommande böcker – Teckna lĂ€tt manga och Manga Skoldagbok 2007/2008.

Soya fick till en början fel namnskylt dĂ€r det stod ”Yosh – mangatecknare”. Men teknikerna tog snabbt bort den felaktiga skylten!

RÀtt ska vara rÀtt!

Och Yosh fick sin.

HÀr ser vi nÄgra av teknikergÀnget. Det Àr fantastiskt, man behöver verkligen inte vara sÄ mÄnga för att göra TV eller radio!

Yosh behövde dricka lite vatten under pausen. Inte konstigt, sÄ mycket som hon pratade!

Soya och Yosh tillsammans pÄ TV för första gÄngen!

Vi pratade lite om ”stĂ„l mot blĂ„tt”, Soyas vinnarbidrag till Mangatalangen 2006.

Det kĂ€ndes bra att Rock ’n Roll TV sĂ„ gĂ€rna lyfte fram Yokaj Studios alster.

Och sÄ var det över för denna gÄng!


Tack

Vi vill tacka Kanal Lokal Stockholm för att de har bjudit dit oss!

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | 2 kommentarer »

mÄndag, 19 mars 2007

Vi har gÀstat P3 PopulÀr!

Idag har Yosh och Kajfa gÀstat radioprogrammet P3 PopulÀr och pratat Yokaj Studio och manga. Det var otroligt roligt att fÄ trÀffa programvÀrden Hanna och resten av redaktionen! Och sÄ var det förstÄs roligt att fÄ prata i direktsÀndning. Det var lite pirrigt i början, men Hanna var mycket trevlig och vi kunde snart slappna av och bara ha kul! P3 PopulÀr bad oss teckna en fyrstegs-bild pÄ hur man tecknar! HÀr ser ni slutresultatet. Den förestÀller Navid Modiri (reportern som tog kontakt med oss) och Hanna och Yosh och Kajfa. Hanna blev vÀldigt förtjust nÀr hon sÄg bilden!

Destinationen: Radiohuset SR som ligger i GĂ€rdet i Stockholm!

Det snöade och regnade pÄ vÀgen dit. Inte sÄ trevligt, men vi höll humöret uppe!

Yosh, pigg och glad! Men pĂ„ kvĂ€llen blev hon faktiskt sjuk…

HĂ€r har vi blivit inslĂ€ppta till P3 PopulĂ€rs gĂ€strum. Mm, hĂ€r var det varmt och skönt…

Medan vi vÀntade pÄ att fÄ komma in till studion höll reportern Jesper Ljunggren oss sÀllskap. Han berÀttade om hur pinsamt det var nÀr bandspelaren inte funkade nÀr han skulle intervjua Nelly Furtado. Hehe.

HÀr ser vi Hanna som berÀttar för lyssnarna att Yokaj Studio snart kommer in till studion.

Man blir lika förundrad varje gÄng över hur fÄ personer det krÀvs för att driva nÄgot som ett radioprogram. Just idag var det fyra personer pÄ P3 PopulÀr. PÄ bilden syns producenten Calle Dernulf som höll koll pÄ att saker och ting gick rÀtt till.

HÀr ser vi den jÀtteduktiga ljudtetknikern! Det Àr otroligt att hon kan hÄlla koll pÄ alla knappar och instÀllningar.

SÄ hÀr sÄg det ut inuti studiorummet!

Efter inslaget med oss tog vi en gruppbild pÄ oss med Hanna! Det var en mycket kul upplevelse att fÄ vara med pÄ radio.


Tack

Vi vill tacka P3 PopulÀr för att de har bjudit dit oss! Vi vill Àven tacka hela den hÀrliga redaktionen som tog emot oss.


LĂ€nkar

Lyssna pÄ hela programmet i efterhand (vÀlj 19 mars)

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | Ingen kommentar »

« Tidigare inlägg