onsdag, 6 juni 2007

Botkyrka Byggens 50-Ă„rs kalas!

PÄ söndagen, dagen efter SGA och Play, var det dags för Yokaj Studio att rycka ut igen! Denna gÄng bar det av till den vackra HÄgelbyparken i Botkyrka. Botkyrka Byggen fyllde 50 Är och bjöd alla pÄ kalas med ett schema fullt med aktiviteter. Besökarna, som ibland kom fullastade i bussar, kunde prova pÄ cirkus, olika idrottsmoment, dans och film. Artister som Mapei och Dogge Doggelito underhöll och sjöng pÄ live-scenen. Helt enkelt en stor festlighet! Dagen till Àra bjöd vÀdergudarna pÄ massor av sol, men tyvÀrr ocksÄ en hel del vind.

Yosh mitt i en lektion.

Som vanligt stÀllde Yokaj Studio ut med böcker och illustrationer. PÄ grund av den kraftiga blÄsten var vi tvugna att lÄta ramarna ligga sÄ att de inte vÀlte över allt annat! Yosh skyndade ivÀg för att starta den första mangalektionen av tvÄ, medan Kajfa och Soya mannade över vÄra tvÄ bord som funktionÀrerna sÄ fint hjÀlpte oss att skaffa.

Yokajbordet var populÀrt!

HÄgelbyparken besöktes av mÄnga barn och förÀldrar, som alla ville ha kul i sommarvÀrmen. Yokaj Studios bord var ett populÀrt stopp, bredvid live-scenen och nÀra Àngen. Yosh lektioner var vÀlmottagna och mÄnga ville fÄ sina portrÀtt ritade!

Sandra, Elin och Susanna poserar med sina portrÀtt!

Kajfas tillsammans med vÄra stamkunder!

Även sjĂ€lvaste Dogge blev avritad av Yosh!

Tack

Tack till Botkyrka Byggen, och speciellt Lotta och Ursula som var vÄra kontaktpersoner. Tack Àven alla snÀlla och glada funktionÀrer pÄ festen som hjÀlpte oss att fixa bord! Och slutligen tack till Delicato som sponsrade oss med Delicatobollar och punschrullar!

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | Ingen kommentar »

onsdag, 6 juni 2007

En lördag full av spel

I helgen har det varit fullt upp för Yokaj Studio! Vi blev bjudna av SGA (Swedish Game Awards) att stÀlla ut med Sumo pÄ deras mÀssa som hölls pÄ lördag, sÄ pÄ den vÀgen bar det av.

Klockan 10:30 anlÀnde vi till Kulturhuset i Stockholm, dÀr mÀssan och prisutdelningen skulle hÄllas. Tidigt, tÀnkte vi, och var nöjda med att vi stigit upp helt enligt planen. Men nÀr vi kom in i lokalen upptÀckte vi att alla andra utstÀllare redan var i full rulle! DÄ blev det lite fart pÄ oss och redan tjugo minuter efterÄt började de första besökarna Sumobrottas.

Dagens första sumobrottare

Det blev mÄnga sumomatcher under dagen, med pauser emellanÄt nÀr arrangörerna visade trailers av Ärets bidrag till SGA.

Busy busy vid sumobordet!

Sumo Color Crash!

Senare pÄ dagen avslutades mÀssan och det blev ett litet avbrott dÄ lokalen skulle möbleras om för att istÀllet ta emot besökare som ville se prisutdelningen. Sagt och gjort, lokalen blev smockfull igen med förvÀntansfulla tÀvlande och entusiastisk publik.

Orvar presenterar vinnarna. I bakgrunden ser vi en av presentationsskÀrmarna som Yokaj Studio gjort till SGA!

Orvar SÀvström höll ett inspirerande tal som gav ett bra perspektiv pÄ spel och kultur. SpÀnningen trappades upp och vinnarna skulle Àntligen annonseras! BÀsta PC-spel vann Puzzlegeddon, och bÀsta spelidé (som Sumo belönades med förra Äret) vann Fret Nice. (För hela listan, kolla in www.sga.to!) I Är delades det Àven ut extra pris, bland annat Young Talent Award som gick till gÀnget bakom spelet Raven Tale, vars programmerare Lucas har hjÀlpt till oss med Sumo! Grattis!

MindGuiders tar emot pris för spelet Raven Tale.

Utanför Konserthuset.

Efter prisutdelningen skyndade sig Yokaj Studio till Konserthuset, för att se Play! A Video Game Symphony för andra Ă„ret i rad. I Ă„r gĂ€stades konserten av Yamaoka Akira (Silent Hill-seriens kompositör) och var helt klart hela kvĂ€llens höjdpunkt. Årets upplaga, trots fin och entusiastisk publik, var lite av en besvikelse för oss. Dels för att vi inte kĂ€nde igen lika mĂ„nga lĂ„tar, och dels för att konserten var kortare och dyrare. Men hur som helst Ă€r det alltid fint att se spelteman spelas upp av en orkester!

Tack

Vi vill tacka SGA och projektledare John Philip för att de har bjudit in oss till deras mÀssa! Det har varit roligt att fÄ ta del av Ànnu ett Ärs SGA och spÀnnande att se alla talanger det finns i spel-Sverige!

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | Ingen kommentar »