tisdag, 28 augusti 2007

Yokaj Studio och Carolina KlĂŒfts presskonferens!

Nu har Yokaj Studios utsĂ€nda Yosh och Kajfa kommit tillbaka frĂ„n Japan! Vid det hĂ€r laget vet nog de flesta att de var i Osaka, Japan, för att inför friidrotts-VM promota Yokaj Studio tillsammans med Sveriges stora friidrottstjĂ€rna Carolina KlĂŒft pĂ„ hennes presskonferens. Innan vi berĂ€ttar nĂ„got mer vill vi börja med att sĂ€ga hur glada vi Ă€r över att Carro vann sjukampen! Inte nog med att hon slog europarekordet, hon Ă€r nu dessutom rankad som vĂ€rldens nĂ€st bĂ€sta kvinnliga sjukampsatlet! Det kĂ€nns oerhört stort för oss att ha jobbat med en sĂ„ framstĂ„ende och Ă€lskad person som Carro. Vi hoppas att hon fortsĂ€tter ha kul med sin sport och att vĂ„ra vĂ€gar korsas igen nĂ„gon gĂ„ng i framtiden.

Vi kommer att Àgna nÄgra blogginlÀgg Ät att beskriva vÄr vistelse i ett av vÀrldens coolaste land, Japan, men vi börjar med att berÀtta om presskonferensen i Osaka!

Kajfa och Yosh ombord pÄ planet pÄ vÀg till Narita Airport i Tokyo. Bara nÄgra veckor tidigare blev Yokaj Studio kontaktad av reklamjÀttarna M&C Saatchi (tidigare Saatchi & Saatchi) för att göra bilder pÄ Carro Ät hennes sponsor Reebok.

Vibrationerna av Japan kÀndes redan pÄ planet, det serverades nÀmligen japansk mat i bentobox!

FrÄn Tokyo fick Yosh och Kajfa sedan ta sig vidare med Shinkansen (japanska snabbtÄget) till Osaka. VÀl framme i Osaka vÀntade det lyxiga femstjÀrniga hotellet Osaka Hilton som M&C Saatchi hade bokat Ät dem.

Och sÄ hÀr kunde nattutsikten se ut frÄn vÄningen dÀr Yosh och Kajfa bodde.

Samma morgon som Carros presskonferens trÀffade vi vÄra kontaktpersoner frÄn M&C Saatchi. De Àr riktigt trevliga engelsmÀn.
VÀnster: John Parker, vÄr huvudkontaktperson som pratade med rolig skotsk brytning. Det gjorde vÄra telefonsamtal under arbetet extra lÄnga, men underhÄllande.
Mitten: Yokaj Studios egen Yosh som kÀnde sig riktigt liten i brittiska mÄtt.
Höger: Jamie Wynne-Morgan, som hade som jobb att dirigera journalister pÄ presskonfan.

Yosh utanför restaurangen Tennoden dÀr presskonferensen skulle Àga rum. Inte helt överraskande hade Reebok bokat in en av de lyxigaste restaurangerna i centrala Osaka.

Kajfa utanför presskonferensrummet. Överallt var golvet tĂ€ckt av tatamimattor. Som skiljevĂ€gg mellan korridoren och konferensrummet hĂ€ngde vackra bambugardiner.

I restaurangen tassade serivtriser i Yukata (en slags kimono) omkring för att se till att alla gÀster hade det bra.

I presskonferensrummet var journliasterna upptagna med att rigga sina videokameror.

Innan presskonferensen började fick vi lite privat tid med Carro för att diskutera kring eventet.

Tiden för presskonferensens start nÀrmade sig och journlisterna började vÀlla in i rummet.

Yokaj Studio bjuds upp pÄ scen först för att prata om bilderna med vÀrden. DÀrefter entrar Carro scenen, och samtidigt som hon kommer nÀrmare scenen rullas vÄra illustrationer ner. DÀrefter pratade vi lite om vad hon tyckte om dem och vilken hon hade som favorit.

HĂ€r signerar Carro sin favoritbild.

HÀr Àr en annan bild hon tyckte om.

HĂ€r fotograferas Yosh tillsammans med en av sina favoritbilder.

Vi poserade framför den största illustrationen pÄ scenen tillsammans med Carro för att lÄta journlisterna ta foton pÄ oss. Intresset för illustrationerna var stora.

Och sÄ hÀr kunde det se ut frÄn sidan.

SÄ hÀr sÄg det ut i konferensrummet.

HÀr poserar gÀnget frÄn M&C Saatchi och MEI PW(som hade hand om att iscensÀtta sjÀlva presskonferensen och se till att vÄra bilder pÄ Carro blev utskrivna pÄ snyggt tyg och kom till Osaka hela och oskadda.
FrÄn vÀnster: James (MEI PW), Jamie (M&C Saatchi), Nigel (MEI PW) och Ryan (M&C Saatchi)

Efter ett lÄngt pass med alla journalister kan Carro Àntligen lÀmna restaurangen. Yosh och Kajfa fick varsin kram innan hon lÀmnade, och det kÀndes lite tomt efterÄt nÀr man har jobbat sÄ intensivt med nÄgon.

NÄgra timmar senare gick vi ut och Ät god middag med Saatchi- och MEIgÀngen.

Och maten smakade precis lika gott som det ser ut pÄ bilden!

Efter middagen vandrade vi runt pÄ de fina gatorna och hittade flera coola lyktstolpar som denna! Den förestÀller nÄgon slags robot som Àr över 2 vÄningar hög. Supercool!

Som avslutning pĂ„ kvĂ€llen begav vi oss till en karaoke bar! Är man i Japan mĂ„ste man prova pĂ„ det, japaner Ă€lskar att sjunga karaoke tillsammans med vĂ€nner, familj och arbetskamrater. Ni ser ju sjĂ€lva hur roligt vi hade!

Sammanfattning

Det var klart vĂ€ldigt spĂ€nnande att fĂ„ jobba med en sĂ„n stor stjĂ€rna som Carro! Och Ă€nnu roligare Ă€r det att bli ivĂ€gbjudna till Japan. De första dagarna inför presskonferensen var hektiska och innebar bara jobb. NĂ€r konferensen var över bestĂ€mde Yosh och Kajfa för att stanna i Japan veckan ut. I nĂ€sta blogginlĂ€gg ska ni fĂ„ följa med dem till Tokyo, och manga- och spelĂ€lskarnas himmelsrike –” Akihabara!

Tack

Vi vill tacka speciellt John frÄn M&C Saatchi, som vi hade mest kontakt med under projektets gÄng. Vi vill Àven tacka Jamie och Ryan som ocksÄ kommer frÄn Saatchi. Vidare vill vi tacka James frÄn MEI PW, som Àr jÀtterolig och alltid har roliga anekdoter att berÀtta. Vi vill Àven tacka Reebok, som bl.a. betalat vÄr resa, logi och mat. Vi vill Àven passa pÄ att hÀlsa till Nigel som var jÀttetrevlig! Och sist men inte minst, vill vi tacka Carro för att hon Àr sÄ underbar!

LĂ€nkar till webb-tv som visar presskonferensen:

Aftonbladets webb-tv (extern lÀnk)
SVTs webb-tv (extern lÀnk, klicka pÄ videolÀnken till höger)

LÀnkar till nÄgra utvalda artiklar:

GQ Magazine (tyskt, extern lÀnk)
Aftonbladet (extern lÀnk)
Shanghai Daily (extern lÀnk)

Bilddatabas:

Getty images (extern lÀnk)

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | Ingen kommentar »