fredag, 5 oktober 2007

Yosh pÄ TV4!

IgĂ„r gĂ€stade Yosh Malous program ”Efter Tio” pĂ„ TV4. Yosh hade bjudits in för att berĂ€tta om manga, och hon har dessutom fĂ„tt uppdraget att mangafiera programledaren. Andra gĂ€ster var den Ă€lskvĂ€rda sĂ„ngerskan Lena-Maria Klingvall, Stefan Gudasic, KĂ„re Halldén, Per Holknekt, Ernst Billgren och Thomas Bodström.

Programmet hade precis börjat och Malou berÀttade för tv-tittarna vad programmet skulle handla om. Till vÀnster sitter Yosh som tecknar av Malou.

Senare i programmet kom vi in pÄ Àmnet manga. Lena-Maria har blivit förevigad i en manga. Hon Àr en mycket kÀnd sÄngerska i Japan (lika kÀnd i Japan som Carola Àr kÀnd hÀr i Sverige). Hon har Àven turnerat i Kina, Hong Kong, Korea och Singapore. NÄgra av Lena-Marias speciella egenskaper Àr att hon saknar armar, och att hon sjunger pÄ det sprÄket som talas i det landet hon turnerar i.

Malou bad Yosh förklara vad manga Àr och varför varför det Àr sÄ populÀrt.

Yosh visar upp den mangafierade programledaren Malou.

Lena-Maria och Yosh skrattar och skojar nÀr de pratade om hur det Àr att mangafiera och bli mangafierad.

Efter programmet fotograferades Yosh, Lena-Maria och fader Rob (en god vĂ€n till Lena-Maria) vid TV4’s entré.

Sammanfattning

Det var roligt att fÄ vara med pÄ TV igen, men det var Ànnu roligare att trÀffa Lena-Maria. Yosh hade lyssnat pÄ sÄngerskan japsnak lÄtar tidigare, och hade hela tiden trott att Lena-Maria var japanska. Ni som Àr nyfikna pÄ henne och vill veta mer kan klicka er in till hennes hemsida.

LĂ€nk
Se programmet i efterhand (extern lÀnk)

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | 6 kommentarer »

fredag, 5 oktober 2007

Yokaj Studio pÄ UppCon, dag3!

DÄ var det dags för UppCons tredje dag, och det betydde ocksÄ att konventet led mot sitt slut. Det mÀrktes pÄ mÄnga besökare att de var trötta, men ÀndÄ tvingade de sig sjÀlva att stiga upp tidigt för att fÄ ut det mesta av UppCon innan dörrarna stÀngs för i Är. Vi gjorde sÄklart vÄrt bÀsta för att se till att vÄra bordsbesökare hade kul!

VĂ„r teckningstĂ€vling ”Designa din egen Yokajdocka” fortsatte. VĂ„ra mallar hade tagit slut Ă€ven under andra dagen, och under dag tre hade vi bara lyckats skriva ut ett fĂ„tal. PĂ„ bilden syns ett gĂ€ng tjejer designa sina bidrag.

HĂ€r hĂ€nde det en hel del. Kajfa hade en pratstund med Azai medan nĂ„gra killar hukade sig vid vĂ„ra bord för att göra sina tecknarbidrag. En tjej stod och fotade vĂ„r fina vĂ€gg…

… bestĂ„ende av alla tĂ€vlingsbidrag vi hade fĂ„tt in! Vi Ă€r jĂ€ttestolta över alla fina bidrag! MĂ„nga besökare besökte vĂ„ra bord bara för att spana in vĂ„r vĂ€gg.

Även arrangörerna behövde ha kul! HĂ€r ses tvĂ„ av dem spela Sumo mot varandra.

TvĂ„ tjejer frĂ„n serietecknarutbildningen i Hofors hade blivit inspirerade efter att ha hört Yoshs lördagsförelĂ€sning om hur man gör sig kĂ€nd som mangatecknare. De kom förbi igen pĂ„ söndagen för att köpa varsin ”Yosh! Teckna manga!”.

Under dagen blev Yokaj Studio attackerad av ninjor som kastade shurikens gjorda av pepparkaka pÄ oss! Hungriga som vi var var vi bara tacksamma över pepparkakorna. Vi ville fÄnga vÄra hjÀltar pÄ foton, men de hann försvinna ljudlöst och spÄrlöst.

VĂ€nster: DoraJen poserar med sin pepparkaka.
Höger: Ninjorna hade tydligen lĂ€mnat ett meddelande med sin signatur med varje kaka. De kallar sig ”Peppercakeninjas

VĂ€nster: Studions busunge Soya poserar med sin pepparkaka.
Höger: Yosh tyckte att det var bÀst att oskadliggöra vapnet.

AppropĂ„ attacker utsattes DoraJen för en ”critical hit”! Hon blev stel som en fiskpinne nĂ€r en kille som klĂ€dde ut sig som Tamaki frĂ„n mangan ”Ouran High School Host Club” började flörta med henne i enlighet med karaktĂ€rens personlighet! Go go Tamaki!

Efter chocken kom skrattsalvorna. De kramades för att visa att det inte alls var illa menat frÄn nÄgon av dem. Vi andra i studion tyckte bara att det var jÀttekul och har retat DoraJen i flera dagar efter incidenten!

VÀnster: Tjej som klÀr ut sig till en karaktÀr i mangan Bleach och kille som klÀr ut sig till en hejarklackstjej frÄn spelet Osu! Tatakae! Ouendan.
Höger: Ett kinky gÀng. Killen till höger fick Yosh att tappa hakan nÀr han erbjöd sin oskuld i utbyte mot Yokaj Studios skoldagbok. Vi gÄr sÄklart inte med pÄ den hÀr typen av utbyte! Ni som lÀser detta, försök inte med det i framtiden!!!

En kille som cosplayade sig som en Yattakille. Det Àr svÄrt att förklara vad det Àr. Ni som inte vet och undrar kan kolla efter sjÀlva hÀr (jÀttekul).

Gruppfoto pÄ oss.

Sammanfattning

Det var allt frÄn oss om UppCon! Hoppas att ni som lÀste inlÀggen tycker att det Àr kul. Vi hade jÀtteroligt pÄ UppCon. Besökarna var ovÀntat vÀnliga och vi fick kramar frÄn allt frÄn fans till björnar! Vi hoppas trÀffa er alla igen nÄn gÄng. Tills dess fÄr ni ha det bra!

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | 2 kommentarer »

fredag, 5 oktober 2007

Yokaj Studio pÄ UppCon, dag2!

Att UppCon var vÀlbesökt vet nog alla. Men det kan vara svÄrt att fÄ förstÄ hur stort det Àr om inte man varit dÀr sjÀlv. Detta foto kan kanske ge en liten hint pÄ hur det var (det röda hjÀrtat markerar oss och vÄra utstÀllningsbord). Hur som helst hade vi mycket att se fram emot under andra dagen. Alla Yokaj Studios medlemmar var pÄ plats (det mÀrks bland annat pÄ antelet foton i detta inlÀgg), och dessutom skulle Kajfa hÄlla i en Sumoturnering!

Ett morgonpiggt gÀng samlades vid vÄra bord för utmana varandra i Sumoturneringen. Det skulle visa sig att vinnaren finns med i detta foto..

Stunden precis innan fighten börjas. Spelarna var mycket fokuserade.

Och hÀr brakade de samman! Fighten var sÄ intensiv att Kajfa behövde ta i för att bordet inte skulle vÀlta!

De andra spelarna tittade spÀnt pÄ i vÀntan pÄ sin tur.

En efter en slogs spelarna ut!

Skamhörnan? HÀr ser vi ett par spelare som precis förlorat.

Matchens kanske mest imponerande tvÄ spelare? De flesta spelare Àr dubbelt sÄ stora som dessa tvÄ tjejer. Men de kÀmpade tappert mot varandra, och mot alla andra! En stor applÄd frÄn oss!

Finalmatchen i Sumo var riktigt riktigt bra! TyvÀrr har vi det bara pÄ video (som kommer lÀggas upp i Sumos egen hemsida senare). Vinnaren blev Daniel! PÄ bilden poserar han tillsammans med Sumos skapare Kajfa och de priser som han fÄtt av oss. EfterÄt tog Daniel en Àromatch i först till tre mot Kajfa. Kajfa lyckades försvara Yokaj Studios heder med nöd och nÀppe! YEY!

Vad gjorde de andra i studion under tiden? Jo, Yosh var upptagen med att prata med Mikademus, en av UppCons arrangörer, som gjorde en liten check pÄ att vi hade det bra. DoraJen gjorde sitt bÀsta i att introducera nÄgra tjejer till nÄgra av vÄra böcker.

Och visst lyckades hon! Tjejerna köpte Yoshs bok och fick den signerad.

Foto: Cecilia Melin
Soya busade runt med de UppConare som ville fota henne(UppCon hade en tÀvling dÀr man skulle fota motiv utifrÄn vissa givna nyckelord).

Det blev en hel del signerande under dagen.

MĂ„nga köpte Yoshs bok ”Yosh! Teckna manga!”

SÄ hÀr mÄnga Yokaj Studio Anthology hade vi kvar nÀr dagen började. De blev sÄklart slutsÄlda!

Vid lunchtid klev Yosh upp pÄ stora scenen för att ge en förelÀsning utöver det vanliga. IstÀllet för de sedvanliga tecknarlektionerna delade Yosh med sig sin erfarenhet i hur man gÄr frÄn att vara amatör- till proffstecknare. Hon avslöjade Àven nÄgra av Yokaj Studios framgÄngsstrategier.

SÄ hÀr sÄg det pÄ andra sidan scenen dÀr Yosh pratade.

NÄgra av vÄra trogna fans (Manda och Elinor som ofta skriver i vÄr gÀstbok) hade under första dagen lyckats fÄ autografer frÄn Yosh, DoraJen och Soya. Nu nÀr Kajfa var pÄ plats passade tjejerna pÄ att fÄ en komplett samling av Yokajautografer.

Manda och Elinor visar stolta upp autograferna tillsammans med Yokajdockorna som vi ritat.

DÀrefter tog tjejerna och utmanade varandra pÄ en match Sumo

Och visst var den andra dagen Sumos dag! David och Nina frÄn Science Fictionbokhandeln passade ocksÄ pÄ att ta en match mot varandra!

Även DoraJen blev utmanad!

Till vÀnster: Azai, ett annan Yokajfan som brukar skriva i vÄr gÀstbok, höll upp en skoldabok samt vÀska signerad av alla i studion.
Till höger: Yohio (med pannbandet) skriver ocksÄ flitigt i vÄr gÀstbok! HÀr provar han pÄ Sumo. MÄnga samtal med Kajfa följde dÀrefter.

Nu kommer foton pÄ cosplayers som vi fÄngat pÄ bild. HÀr poserar MegaMan (eller MegaWoman) tillsammans med Kajfa.

VÀnster: En cosplayer som Àr riktigt likt originalet Harima frÄn mangan School Rumble. Naturliga cosplay!
Höger: Keroro frÄn mangan Keroro Gunso!

VÀnster: Pixelninja, som hon sjÀlv kallar sig sjÀlv, har klÀtt ut sig till Samus frÄn spelet Metroid. Alltid lika imponerande hantverk.
Höger: Jack Sparrow frÄn filmen Pirates of the Caribbean. Vi sÄg honom för ett Är sen pÄ bokmÀssan i Göteborg, och han Àr fortfarande lika bra!

VÀnster: Ingen maid som vi trÀffat i Akihabara har lyckats göra ett lika stort intryck pÄ oss som denna fair maiden pÄ UppCon!
Höger: En blodig Gloomy bear terroriserar besökarna med kramar.

VÀnster: Tjej med coolt vapen. Hon klÀdde ut sig till en karaktÀr ur mangan Hellsing.
Höger: En annan tjej klÀdde ut sig till den Àlskade spelkaraktÀren Sephiroth frÄn Final Fantasy 7.

VÀnster: Master Chef frÄn spelet Halo.
Höger: Princess Zelda frÄn spelet Zelda.

Cosplayers som klÀtt ut sig till coola Cloud och Zack frÄn spelet Final Fantasy 7 tÄgade förbi.

NÄgra tjejer som cosplayar som Sora i spelet Kingdom Hearts bjuder pÄ en fight framför vÄra bord.

DoraJen med en ambitiös cosplayer.

Tack

Under andra dagen trÀffade vi en hel del hÀngivna fans som gjorde oss mycket rörda. Tack för att ni kom fram till oss och berÀttade att ni tycker om det vi gör! Det betyder mycket för oss. Vi vill Àven tacka alla som var med pÄ Sumoturneringen, och Àven passa pÄ att be om ursÀkt till dem som missade turneringen för att det blivit strul med tiden! Vi ska göra Sumoturneringen Ànnu bÀttre till nÀsta gÄng!

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | 2 kommentarer »

« Tidigare inlägg