onsdag, 28 november 2007

Vi har mangafierat Dogge Doggelito!

Idag slÀpps hiphopparen Dogge Doggelitos nya platta Superclasico! I bookleten som medföljer kan man hitta en illustration av Yokaj Studio som visar en mangafierad Dogge (klicka hÀr för att se en större bild).

Det började med att Dogge kontaktade oss nÄgon gÄng under sommaren, dÄ han höll pÄ att fÀrdigstÀlla sitt album, och sökte olika tecknare som kunde göra coola illustrationer till hans booklet. Vi tyckte sjÀlvklart att det var en jÀttekul idé och tog en svÀng förbi Studio Barbarella, en musikstudio dÀr kreativa musikaliska sjÀlar i Botkyrka kan skapa musik, för att lÀra kÀnna Dogge och fÄ en liten inblick i hans vÀrld.

NÀr man kommer in i Studio Barbarella vÀlkomnas man av en stor Albyskylt. Det var som att bli vÀlkommen hem, dÄ bÄde Yosh och Soya Àr uppvuxna i Alby, och Kajfa under en kort period har bott dÀr.

Coola leksaker (verktyg) finns sÄklart i en musikstudio!

Dogge slog sig ner och plingade frÄnvarande pÄ instrumentet medan han berÀttade om sig sjÀlv.

VÀnster: Ett ljudinspelningsbÄs.
Höger: Dogge och hans superenergiska hundar som nÀstan skrÀmde livet ur Yosh nÀr de hela tiden busade runt och knockade ner en jÀttestor högtalare över henne!

Sammanfattning

Det var sjÀlvklart kul att jobba med Dogge och besöka hans musikstudio! Vi hoppas att det kommer gÄ bra för Dogges nya platta Superclasico, mÄnga har sÀkert redan bekantat sig med hans lÄt Rör pÄ Göten som spelats i radio sen nÄgra veckor tillbaka. Vi ser fram emot att lyssna pÄ hela plattan nÀr vÄra referensex dimpar ner i brevlÄdan!

LĂ€nkar

Spana in Dogges hemsida!

Studio Barbarella

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | Ingen kommentar »

fredag, 23 november 2007

Yokaj Studio merverkar i Okejsex.nu

En stor kampanj pÄgÄr just nu i Stockholm. Den heter Okejsex.nu och har som mÄl att fÄ unga mÀnniskor att diskutera och fundera över vad de tycker Àr okej sex. Bakom kampanjen stÄr bl.a. Operation Kvinnofrid och polisen. Flera stora svenska serietecknare har blivit tillfrÄgade att medverka genom att teckna serierutor till affischerna, bland dessa Yokaj Studios egen Yosh. Tecknarnas bilder kommer att under tvÄ veckor synas lite överallt i form av stortavlor, planscher och affischer i Stokholms tunnelbana, tidningar, tidningskiosker m.m. Efter att ha fÄtt massa tips frÄn vÀnner som sett vÄrt bidrag pÄ stan kunde vi inte lÄta bli att ta en spaningsrunda.


Wow! Ni som har lÀst en del av Yosh manga vet att hon gillar att teckna serier i tunnelbanamiljö. DÀrför var det extra kul för Yosh att se sin stortavla pÄ vÀggen i stationen Skanstull. NÀr Yosh tecknade sin första t-banemanga (övre bilden) och fick klistra in sina egna bilder som stortavlor i serierutorna anade hon inte att det skulle bli verklighet en dag.

Vi hittade planscher inuti tunnelbanevagnarna.

Och i telefonkiosker! De Àr fantastiskt snygga.

Det Àr en speciell kÀnsla att se sina mangakaraktÀrer i samma storlek som en sjÀlv.

Spana in de andra tecknarnas affischer pÄ stan eller pÄ hemsidan Okejsex.nu! De som har medverkat Àr Martin Kellerman, Malin Biller, David Liljemark och Liv Strömquist.

LĂ€nkar

PremiĂ€r för Okejsex.nu (kort inslag av SVT) – Yoshs affisch syns vĂ€ldigt bra!

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | Ingen kommentar »

mÄndag, 12 november 2007

Vi har varit pÄ seriemÀssan i Malmö!

Vi Ă€r tillbaka frĂ„n seriemĂ€ssan i Malmö! För er som inte vet vad vi pratar om kan vi berĂ€tta att det Ă€r en konstutstĂ€llning pĂ„ gĂ„ng nere i Seriestaden i Malmö. UtstĂ€llningen gĂ„r under temat Öst möter VĂ€st. Andra roliga aktiviteter Ă€r bl.a. tecknartĂ€vlingar, filmvisningar, workshops etc. En av höjdpunkterna var seriemĂ€ssan i helgen med föredrag, debatter, bokförsĂ€ljning, cosplaytĂ€vling, exotiska och spĂ€nnande gĂ€ster frĂ„n bl.a. Japan och en intervju med hela Yokaj Studio pĂ„ scen!

Tidigt pĂ„ lördag morgon fick DoraJen ta UppsalatĂ„get till Stockholm för att möta upp resten av gĂ€nget. Vid 8 satte de sig alla i ett tĂ„g pĂ„ vĂ€g ner till Malmö. Men resan visade sig inte gĂ„ sĂ„ smĂ€rtfritt som vi hade tĂ€nkt oss. TĂ„get fick flera gĂ„nger stanna pĂ„ stoppsignal, det rasade trĂ€d pĂ„ spĂ„ret och nĂ„got var fel med tĂ„gdatorerna som behövde startas om…

Vi hade inga problem att underhÄlla oss sjÀlva. Soya hade köpt en ny leksak som heter Gorillapod. Ett kamerastativ som man ska kunna fÀsta vid saker med hjÀlp av elastiska ben. Som ni ser höll gorillapodden oss sysselsatta!

Kajfa tyckte att gorillapodden lÀmpade sig bÀttre som bordsstöd för hans PSP.

Och Yosh var upptagen med att prova fotofunktionerna i sin nya mobiltelefon.

Men efter ett tag orkade gorillapodden inte leka med oss. Den gav upp och brottade ner vÄr saft istÀllet. Efter mer vÀntande rullade tÄget igen. Vi blev nÀstan en hel timme försenade!

NÀr vi kom fram till kulturhuset Mazetti, dÀr seriemÀssan var, hade vi bara nÄgra minuter pÄ oss innan vÄr intervju skulle komma igÄng. Som tur Àr har arrangörerna redan hört om vÄrt försenade tÄg och intervjun var tydligen senarelagd en timme. PÄ scen just dÄ var i alla fall Sean Michael Wilson, en serieboksförfattare som Àr bosatt i Japan!

Mangatecknaren Misako Rocks! var den snÀlla personen som stÀllde upp och hoppade in i vÄrt pass nÀr vi blev försenade. Misako Àr en mangatecknare som Àr bosatt i New York. PÄ seriemÀssan berÀttade hon om sin uppvÀxt och om sina manga.

Efter Misako var det vÄr tur att gÄ upp pÄ scen. Vi blev intervjuade av seriejournaliten Fredrik Strömberg som var nyfiken pÄ hur studion funkade och vilka roller vi hade.

Efter intervjun kikade vi pÄ utstÀllare och försÀljare.

Vi köpte bland annat Misako Rocks! sjĂ€lvbiografiska manga ”Rock ’n Roll Love”. Hon berĂ€ttade om den pĂ„ scen och lĂ€mnade en cliffhanger, hur ska man dĂ„ kunna lĂ„ta bli att köpa den!

Misako Rocks! poserar med sin signerad ”Yosh! Teckna manga!”.

Det blev mer scenframtrÀdande senare! Dagens gÀster pÄ seriemÀssan fick stiga upp pÄ scenen igen för att diskutera vad vÀst kan lÀra av manga. FrÄn vÀnster: Serieförfattaren Sean Michael Wilson, brittiske mangaexperten Paul Gravett, vÄr egen Yosh frÄn Yokaj Studio och mangatecknaren Misako Rocks!

Soya och DoraJen fick tyvÀrr lÀmna Malmö redan samma dag. De hann aldrig höra hela diskussionen.

Yosh och Kajfa gick pÄ middag tillsammans med arrangörerna och de överiga gÀsterna. Det blev mycket snack om allt frÄn serier till midsommarstÄng!

Sammanfattning

SeriemÀssan var mycket roligare Àn vi hade tÀnkt oss, vi Àr positivt överraskade! Det Àr trevligt att seriemÀssan har bjudit in sÄ mÄnga intressanta gÀster frÄn andra lÀnder, det var extra skoj att fÄ lÀra kÀnna dem!

Tack

Tack till ISV seriefrÀmjandet och Fredrik Strömberg för att ni har bjudit in oss. Vi vill Àven tacka Axel Trumpfheller som var sÄ snÀll och tog hand om oss sÄ att vi inte irrade oss vilsna i Malmö. Tack till Jens frÄn Oxeye som hjÀlpte oss fotografera!

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | 2 kommentarer »

« Tidigare inlägg