mÄndag, 17 november 2008

Yokaj Studio gĂ€star J-Popcon! –“ Dag 3

Sista dagen pĂ„ J-Popcon tog vi det vĂ€ldigt lugnt. Det var lugnt Ă€ven i Dealer’s room eftersom de flesta besökarna hade förflyttat sig till byggnaden dĂ€r cosplaytĂ€vlingen pĂ„gick. SjĂ€lv hade vi siktet instĂ€llt pĂ„ mangalektionen som skulle hĂ„llas av den japanska mangatecknare Nao Yazawa.

PÄ bilden till höger ser vi Nao i full fÀrd med att ge tecknarlektioner. Hennes manga Wedding Peach var mycket populÀr bland yngre tjejer i början av 90-talet, sÄ populÀr att den blev gjord till en anime! Det var en anime som Yosh sÄg vid den perioden dÄ hon insÄg att hon ville bli mangatecknare (för er som Àr nyfikna var det Yu Yu Hakusho som fÄtt Yosh att inse vad hon ville göra).

Det var extra speciellt för Yosh att fÄ möjlighet att stÄ sida vid sida med en mangatecknare som hon sÄg upp till som barn.

Nao var dessutom sÄ snÀll att hon gav Yosh ett av sina nyare alster Nozomi, signerad förstÄs!

Och efterÄt ÄtervÀnde vi till vÄrt sÀljarbord dÀr Yosh fick signera Kick Off till en av arrangörerna pÄ J-Popcon. Yey!

;

Vi passade ocksÄ pÄ att ta foto tillsammans med en av arrangörerna och vÄr kontaktperson Niels.

Sammanfattning
Det var jÀttekul att fÄ komma till J-Popcon! Trots de tekniska problemen och annat smÄstrul som uppstÄtt (sÄnt hÀnder alltid oavsett hur vÀl förberedd man Àr) sÄ var arrangörerna och teknikerna alltid redo att hjÀlpa med ett stort leende pÄ ansiktet. Kudos till dem! Vi Àr Àven glada för att vi har fÄtt trÀffa trevliga tecknare, förlag, seminariehÄllare och besökare. Schemat var fullspÀckade med intressanta seminarier och roliga workshops, och det kryllade av grymma cosplayers överallt (det kÀndes faktiskt som att alla besökare cosplayade!). Vi lÀmnade konventet nöjda och glada och hoppas att vi ocksÄ lyckats lÀmna ett gott intryck. PÄ Äterseende!

Tack till
Vi vill börja med att tacka J-Popcon som hade oss över som gĂ€ster. Ett extra stort TAK pĂ„ danska till arrangören Niels, Lasse, Martin och Michelle samt de hysteriskt skojiga teknikerna ”Dansken” och ”Tysken” som hjĂ€lpte oss med allt möjligt. Tack till vĂ„ra trevliga bordsgrannar Aya och Carlsen comics som lĂ€t oss klĂ€mma oss in mellan dem och hjĂ€lpte oss hĂ„lla humöret uppe! Vi vill till slut tacka besökarna som varit nyfikna pĂ„ oss och som tog er tid för att lyssna pĂ„ vĂ„ra seminarier.

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | 2 kommentarer »

mÄndag, 17 november 2008

Yokaj Studio gĂ€star J-Popcon! –“ Dag 2

VÄr andra dag pÄ J-Popcon skulle inte bli mindre hektisk Àn den första! PÄ schemat hade ett seminarium som handlar om skapandet av Kick Off!, och Àven en session med vÄr populÀra mangafiering av besökarna. Dessutom skulle den japanska spelproducenten Kenjiro Morimoto frÄn Sonic Team (Sega) hÄlla ett seminarium om spelutveckling, och det ville vi sÄklart inte missa (tyvÀrr har vi rÄkat slÀnga foton frÄn halva dagen, och dÀrför har vi inga bilder pÄ spelproducentens seminarium)!

Vi började dagen med Kick Off!-seminariet dÀr vi berÀttade om hur vi gjorde den första boken frÄn idé till fÀrdig produkt. Vi gick bl.a. igenom manusskrivandet och karaktÀrsdesign.   Vid slutet av seminariet visade vi Kick Off!-trailern, och det visade sig vara uppskattat. EfterÄt kom mÄnga fram och köpte Kick Off!-boken, bland dessa Björn (en konventarrangör i Tyskland)! Vi blev otroligt smickrade sÄklart.

Kurth var en av vÄra lyssnare pÄ seminariet. Under tiden han satt dÀr tecknade han en bild av oss, gissa om vi blev glada! Tack sÄ mycket Kurth! Den Àr helt underbar!

Efter seminariet traskade vi ivĂ€g för att fixa i ordning vĂ„rt bord i Dealer’s Room. Vi hamnade mellan de trevliga folket frĂ„n Aya (försĂ€ljarna av japanska leksaker) och danska förlagetCarlsen som slĂ€pper manga. Mycket stort tack till arrangörerna Niels och Lasse som ordnade sĂ„ att vi fick stĂ„ i Dealer’s Room!

Vi hann knappt stÀlla allt i ordning förrÀn folk kom förbi och ville kika pÄ vÄra saker!

VÀnster bild: Yosh tillsammans med Hiromi och Alice frÄn Aya.
Höger bild: VÄra snÀlla och skojiga grannar pÄ Carlsenbordet. De gav oss extra plats sÄ vi fick mer utrymme pÄ bordet. Tack sÄ mycket!

Senare pĂ„ dagen var det dags för vĂ„r mangafieringssession! Vi flyttade frĂ„n seminariesalen till Deleters bord, som lĂ„g mitt i gĂ„ngen till Dealer’s room dĂ€r det gick mycket folk fram och tillbaka. Till en början var arrangörerna lite oroliga över flytten i och med att det innebar att vi Ă€ndrade sal, men det visade sig funka jĂ€ttebra och de kom till och med med en skrivare! Det gjorde besökarna extra glada, eftersom de nu kunde fĂ„ sina potrĂ€tt utskrivna pĂ„ papper.

Mangafieringen visade sig vara poppis Àven i Danmark! Ofta stannade de förbipasserande bara för att titta hur potrÀtten vÀxte fram.  

SĂ„ snyggt blev det!

NÄgra av portrÀtten som Yosh hann med under mangafieringen. Totalt blev det tolv styckna potrÀtt.

Kort efter mangafieringen var det snart dags att stÀnga försÀljarsalen, men innan dess hann vi ta nÄgra foton pÄ coola cosplayers. HÀr ser vi Mello tillsammans med Misa Misa frÄn Death Note. Trots att J-Popcon hade öppet dygnet kÀnde vi att det var dags att vila lite.  

NÀsta blogginlÀgg
PÄ vÄr tredje och sista dag pÄ J-Popcon hade vi det riktigt lugnt och skönt. Alla seminarier var avklarade. Men det stod fortfarande roliga aktiviteter pÄ listan. Vi trÀffade nÀmligen mangatecknaren Nao Yazawa, som tecknat mangan Wedding Peach, en manga som gjorts till anime och som var populÀr bland unga tjejer i början av 90-talet. Mer om det i nÀsta inlÀgg!

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | Ingen kommentar »

tisdag, 11 november 2008

Yokaj Studio gĂ€star J-Popcon! –“ Dag 1

I helgen har Yokaj Studio varit pÄ Danmarks största mangakonvent, J-Popcon! Under tre dagar skulle vi sÀlja vÄra böcker och leksaker samt hÄlla seminarier. Vi sÄg vÀldigt mycket fram emot vÄrt konventdeubt i Danmark!

J-Popcon hade sina lokaler i Valby Kulturhus, som var jĂ€ttelĂ€tt att hitta till (puh)! MĂ„nga glada och modiga cosplayare trotsade det ruskiga höstvĂ€dret och köade i förvĂ€ntansfullt i kylan. Vid det laget hade vi redan gjort i ordning vĂ„ra utstĂ€llningsbord i Artist Alley pĂ„ fjĂ€rde vĂ„ningen. Av nĂ„gon anledning kĂ€ndes det ut som att vi frös mer Ă€n dem…  

Lugnet före stormen. Kajfa passade pÄ att vila. TÄgresan och allt bÀrande pÄ böckerna har tagit pÄ krafterna.

Snart efter att konventet officiellt öppnades kom ett par arrangörer och spelade vÄrt Sumospel! Som vanligt behövdes en person (Kajfa) att hÄlla stilla borde medan ÄskÄdarna fick backa mer och mer allteftersom fighten blev mer intensiv. Vi har ett par vÀldigt coola videor pÄ arrangörerna som vi kanske laddar upp pÄ vÄr Youtube-kanal senare! Vi hojtar till dÄ.

Folk kom och köpte böcker! FastÀn de pratar danska och böckerna Àr pÄ svenska. Underbart med grannar! PÄ bild ser vi Yosh nÀr hon signerar som vanligt genom att teckna av personen som köpt boken.

Systrarna Natalia och Catarina frÄn Nosebleed Studio stÀllde ocksÄ ut pÄ Artist Alley. Spana in alla fina saker de har pÄ bordet! Tydligen dominerades Artist Alley av svenska mangatecknare. Andra som fanns pÄ plats för gruppen Think Ink som bestÄr av nÄgra elever frÄn serieskolan i Malmö. Sist men inte minst fanns ocksÄ Tenna Vinther Olesen pÄ plats för att visa upp sitt hantverk i figurmakande. Tenna har tidigare tillsammans med sin kompis Marie Mortensen gjort danksa tecknarhandboken Tegn Manga.

Efter att Artist Alley stÀngts för dagen var det dags för oss att hÄlla ett inspirationsseminarium, ett populÀrt seminarium som vi gjorde för första gÄngen i UppCon förra Äret. Det handlar om vad man ska göra och hur man ska tÀnka för att bli publicerad (med Yokaj Studios som fallstudie) och hur man ska göra ett varumÀrke av sig sjÀlv. Till en början hade vi lite problem med den tekniska utrustningen, men de otroligt rara och skojfriska teknikerna hjÀlpte oss att lösa det. SÄ skönt nÀr experter finns pÄ plats!

Kolla vilken skojig cosplayare vi hade som publik! En av dem hade ett jÀttestort katthuvud pÄ sig. Det jÀttesöta katthuvudet stirrade sÄ glatt pÄ Yosh att det distraherade henne, och killen var sÄ snÀll att han tog av sig den för att hjÀlpa Yosh.

Innan vi avslutade seminariet visade vi sÄklart Kick Off! trailern. EfterÄt kunde lyssnarna stÀlla frÄgor, och det kom en del riktigt roliga sÄna faktiskt!

NÀsta blogginlÀgg
VĂ„r andra dag pĂ„ J-Popcon fortsĂ€tter med fler roliga seminarier! Och vi flyttar Ă€ven ner vĂ„rt bord till Dealer’s Room och stĂ„r granne med Aya-folket och danska Carlsenförlaget. Missa inte det!

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | Ingen kommentar »