mÄndag, 19 januari 2009

UppCon:09 dag 3

DĂ„ har vi kommit fram till UppCon09:s sista dag! Den tredje och sista dagen av konventet var betydligt kortare Ă€n de andra dagarna dĂ„ man officiellt stĂ€ngde klockan tre pĂ„ eftermiddagen. Överallt kunde man se trötta, men fortfarande lika glada konventare gĂ„ omkring pĂ„ omrĂ„det för att ta deras sista shopping- eller spelrundor. Vi stötte Ă€ven pĂ„ flera som inte sovit nĂ„got alls under natten. Starkt jobbat allihopa!

Inte lĂ„ngt efter att vi stĂ€llt i ordning allting pĂ„ bordet kom Stina fram för att lĂ€mna fram en fanart pĂ„ Kick Off! som hon hade tecknat. PĂ„ bilden ser vi Krille som sparkat ivĂ€g Chiko i tron om att han Ă€r en fotboll. I bakgrunden kan man skymta en rasande Meja. Tack Stina för din jĂ€ttesöta fanart! Vi vet inte riktigt om vi ska skratta eller tycka synd om stackars Chiko…

Vi höll en förelĂ€sning Ă€ven idag. Den hĂ€r gĂ„ngen pratade Yosh om vilka tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt det finns för att kunna nĂ„ ut till marknaden och gav lite tips och tricks pĂ„ hur man kunde göra för att bli publicerad. Även idag kom det mĂ„nga för att lyssna.

Tillbaka frÄn förelÀsningen vÀntade böcker som behövde signeras. Det var tvÄ timmar innan UppCon skulle stÀnga och folk skyndade sig för att göra sina sista köp innan det var dags att möta kylan igen. HÀr ser vi Yosh som signerar en Yosh! Teckna manga Ät en av de tre söta decoratjejerna.

OBJECTION! Som de Phoenix Wright-fans vi Àr i studion stoppade vi sjÀlvklart denna Phoenix Wright-cosplayare nÀr han gick förbi vÄrt bord. Det ska tillÀggas att detta var andra gÄngen under konventets gÄng som vi tog tillfÀllet i akt.

Kolla in den lÄnga kön till rulltrappan! Det hÀr var strax efter att man i högtalarna meddelat om att UppCon snart skulle stÀngas för i Är.

Är det en flygande hollĂ€ndare? Eller en marsmĂ€nniska som av nĂ„gon slumpartad hĂ€ndelse svĂ€var utanför fönstret? Vad Ă€r det egentligen de tre fjĂ€rdedelarna av Yokaj Studio tittar pĂ„? Men strunt i det, titta inte pĂ„ oss, titta pĂ„ vĂ„r underbara vĂ€gg fylld med alla bidrag till vĂ„r dockdesigntĂ€vling! Vid slutet av dagen hade vi fĂ„tt in hela 160 stycken dockor, vilket gjorde att vi slagit rekordet i antal inlĂ€mnade bidrag till vĂ„r designtĂ€vling nĂ„gonsin!

Sammanfattning
Trots att alla pÄ konventet förmodligen inte hade sovit sÄ bra under de tvÄ nÀtterna var alla fortfarande jÀttetrevliga mot varandra och hjÀlptes Ät att hÄlla humöret uppe. Det gjorde att den sista dagen pÄ UppCon varit minst like rolig och intressant som de föregÄende tvÄ, och vi kan med sÀkerhet sÀga att UppCon:09 gett oss mycket som Àr vÀrt att minnas!

Tack
För det första vill vi sÄklart tacka UppCon och dess personal för att de bjudit in oss för att stÀlla ut pÄ konventet. Vi vill sÀrskilt tacka vÄra kontaktpersoner Daniel, Samantha och Hampus för all hjÀlp! Vidare vill vi tacka representanterna frÄn IT-gymnasiet i Uppsala som hjÀlpte oss med tekniken och sÄg till att vi och besökarna hade det bra pÄ förelÀsningarna. Sedan vill vi tacka alla trevliga konventare som kom fram och pratade med oss och som var nyfikna pÄ Kick Off! Ni höll verkligen vÄrt humör uppe och gav oss inspiration! Tack Àven till de förstÄende och supportande besökare som vÀntade sÄ tÄlmodigt pÄ oss i början av dag 2, dÄ vi hade problem med bÄde bord och kassa. Till sist vill vi förstÄs tacka alla som deltog i vÄr designa-din-egen-Yokajdocka-tÀvling! Tack sÄ mycket allihopa för att ni gjorde UppCon09 till en sÄn trevlig upplevelse! Hoppas vi ses nÀsta gÄng!

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | 2 kommentarer »

mÄndag, 19 januari 2009

UppCon:09 dag 2

Dag tvĂ„ pĂ„ UppCon började med en överraskning – Yosh och Kajfa vĂ€lkomnades av ett fullsatt rum nĂ€r de skulle hĂ„lla sin förelĂ€sning om produktionen av Kick Off, Yokaj Studios första manga i bokform. Sedan dess har dagen rullat pĂ„ och intresset för Kick Off har varit större Ă€n nĂ„gonsin! Ett stort tack till UppCon för att de snabbt ordnade till bordstrulet och alla tĂ„lmodiga mĂ€nniskor som vĂ€ntade pĂ„ oss nĂ€r kassan var glömd hemma i början av dagen!

Idag började vi sĂ€lja vĂ„r Kick Off!-singel, med bland annat lĂ„ten som spelas i trailern för vĂ„r första bok. Skrivit lĂ„ten har Jonas ”Klegg” Johansson gjort, och Ă€lskas inte bara av oss hĂ€r i Yokaj Studio utan Ă€ven av mĂ„nga lĂ€sare – singeln blev nĂ€mligen slutsĂ„ld!

Klockan ett pĂ„ eftermiddagen sĂ„g det ut nĂ€r Kajfa och Yosh kom ner i förelĂ€sningsrummet – fullsatt! NĂ€r Kajfa sĂ„g att det var sĂ„ mĂ„nga som satt och vĂ€ntade gick han ut igen i tron om att det var en annan förelĂ€sare folk kommit för att lyssna pĂ„.

Lite senare under förelÀsningen sÄg det ut sÄhÀr. Det var verkligen jÀtteroligt att se att det var sÄ mÄnga som var intresserade av hur produktionen av Kick Off! gick till.

Efter förelĂ€sningen skyndade sig Kajfa tillbaka för att byta av DoraJen och Soya vid försĂ€ljningsbordet – de skulle nĂ€mligen gĂ„ och se YMCKs spelning. TyvĂ€rr var det sĂ„ smockfullt att inte alla fick plats, sĂ„ DoraJen offrade sig och lĂ€t Soya sitta kvar. Hon kan meddela att det var en helt magisk upplevelse!

Utan att vi la mÀrke till det kom en Peppercake Ninja och lÀmnade en pepparkaka till oss. Lika snabbt som vinden försvann personen bort frÄn scenen.

FrÄn andra sidan lokalen sÄg Yokaj Studio-omrÄdet ut pÄ detta vis. Titta sÄ mÄnga docktÀvlingsbidrag vi har fÄtt in! Vi hade knappt plats för allihopa vid slutet av dagen.

Yosh har en liten förkÀrkek till maskoten Domo-kun. SÄ nÀr Amanda (en vÀlbekant konventsbesökare som brukar hÀlsa pÄ oss pÄ konvent) kom förbi medan vi packade ihop för dagen med sin nyinköpta vÀn passade en uppspelt Yosh pÄ att lÄna den för ett foto.

NÀsta inlÀgg
NÀsta inlÀgg handlar om vÄr sista dag pÄ UppCon:09. Vi ser fram emot att trÀffa alla en sista gÄng innan vi syns pÄ nÀsta konvent. Hoppas vi fÄr se mÄnga vÀlkÀnda och nya ansikten!

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | 4 kommentarer »

söndag, 18 januari 2009

UppCon:09 dag 1

DÄ har Yokaj Studio kommit tillbaka frÄn UppCon, Sveriges största konvent för anime, manga och japansk kultur. I Är hölls UppCon för första gÄngen i det nybyggda konserthuset Uppsala Konsert & Kongress (UKK). Vi har haft en bra start pÄ konventet och trÀffat mÄnga trevliga mÀnniskor!Tack till alla som kom fram till oss och hÀlsade pÄ! Det var sÀrskilt skojigt att trÀffa folk som brukar skriva pÄ vÄr BBS, verkligen jÀttekul att kunna koppla ihop nÄgra ansikten med namnen.

SÄhÀr sÄg det ut utanför UKK nÀr vi kom fram till lokalerna för att packa upp klockan halv elva. TÀnk er att detta inte ens Àr hela kön. Och vissa hade stÄtt dÀr redan dagen innan! Starkt jobbat alla som lyckades ta sig igenom nattens tio minusgrader!

En del av stora ljusa försÀljningsutrymmet pÄ vÄning tre. HÀr stod vi och sÄlde vÄra böcker och pins.

I Är sÄlde UppCon slut pÄ alla sina 3000 biljetter, sÄ naturligtvis fanns det alltid en stadig ström av besökare som kom och tittade till vid vÄrt bord.

I vanlig ordning signerade Yosh alla böcker med att teckna ett portrĂ€tt av köparen – pĂ„ Ă„rets UppCon kom bĂ„de gamla och nya lĂ€sare fram med sina böcker och fick dem signerade!

;

Vad vore UppCon utan alla deras underbara cosplayare?

Lite senare under dagen smet Soya och DoraJen ivÀg för att kika pÄ frÄgestunden som UppCon och NewNippon arrangerat med YMCK, det japanska chiptunebandet. Medlemmarna i YMCK var jÀttesöta och trevliga och svarade pÄ alla möjliga frÄgor som UppCons besökare stÀllde till dem. PÄ lördag vankas det konsert!

Eftersom vÄr Designa-din-egen-Yokajdocka-tÀvling var sÄ populÀr förra gÄngen vi var pÄ UppCon beslöt vi oss för att köra den igen i Är! Redan första dagen fick vi in alla dessa fina bidrag (och lite fler!) och tÀvlingen verkar vara minst lika populÀr i Är som pÄ förra UppCon.

Klockan sju pÄ kvÀllen var det dags för oss att plocka ihop vÄra grejer i försÀljningssalen och bege oss till en av förelÀsningssalarna som finns i UKK. DÀr höll vi ett uppskattat seminarium om vÄrt arbete med Kick Off och hade en trevlig frÄgestund med alla som tog sin tid för att komma och lyssna pÄ oss. Tack allihopa och tack för att ni kom med sÄ mÄnga bra och intressanta frÄgor!

Efter förelÀsningen kom nÄgra fram och köpte Kick Off av oss. Alla var jÀttetrevliga och snÀlla och vi fick en perfekt avslutning pÄ dagen!

NÀsta inlÀgg
Efter en bra första dag pĂ„ konventet kom vi hem fulla av förvĂ€ntan inför nĂ€sta dag – dels för konserten med YMCK, och dels för att för att vi hade Ă€nnu en förelĂ€sning att se fram emot. Dessutom skulle vi börja sĂ€lja vĂ„r CD-singel med lĂ„ten skriven av Jonas ”Klegg” Johansson för vĂ„r Kick Off-trailer, som folk hade sett fram emot att köpa redan första dagen pĂ„ konventet!

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | 2 kommentarer »