söndag, 26 april 2009

Sverige! pÄ besök i studion

Tidigare i veckan fick studion besök av ett tv-team frÄn tv-programmet Sverige!. Det Àr ett kulturprogram med inslag av lite allt möjligt som hÀnder i vÄrt avlÄnga land. De hÄller pÄ att spela in material inför nÀsta sÀsong och de ville veta lite mer om vÄr studio och hur vi jobbar nÀr vi tar fram vÄr svenska manga Kick Off, nÄgot som vi sjÀlvklart tycker Àr jÀttekul!

Ulf och KÄre frÄn tv-teamat stÀllde mÄnga roliga frÄgor och Àr genuint intresserade av japansk populÀrkultur. De har tidigare varit i Japan och gjort musikinslag och KÄre gillar exempelvis Shiina Ringo (det gör Soya och Yosh ocksÄ). Coolt!  

Skratt och fniss! Ibland kÀndes det lite konstigt att prata framför en kamera.

SÄ hÀr sÄg det ut nÀr Yosh, Soya och DoraJen skulle visa hur vi jobbar i studion.

Totoro hjĂ€lpte ocksĂ„ till! Han fick agera stativ Ă„t en blĂ€ndande lampa. Han klarade sin uppgift bra bra sĂ„klart, med tanke pĂ„ att han egentligen Ă€r en toarulleshĂ„llare…

NĂ„gra ord i slutet
Inspelningen gick jÀttebra och vi Àr nyfikna pÄ hur slutresultatet kommer se ut! Som vi nÀmnde tidigare samlade tv-teamet in material inför nÀsta sÀsong av Sverige!.  Det betyder att vÄrt inslag kommer att sÀndas nÄgon gÄng vid sensommaren eller början av hösten. Vi kommer sÄklart hojta till pÄ vÄr hemsida nÀr det Àr dags!

Tack
Tack till Sverige! pÄ SVT2 som vill göra det hÀr inslaget med oss. Inspelningsteamet Ulf och KÄre som var jÀtteroliga att prata med, bÄde nÀr kameran rullade och efterÄt (egentligen tyckte vi nog att det var roligare nÀr den var avstÀngd, för dÄ berÀttade de om sina egna erfarenheter med japansk populÀrkultur och annat roligt som de hade upplevt genom sina jobb)!

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | 3 kommentarer »

mÄndag, 20 april 2009

Hoppsan, vi lÄg visst 1:a pÄ mangatopplistan!

För inte sĂ„ lĂ€nge sen rapporterade vi att Kick Off 2 lĂ„g pĂ„ andra plats pĂ„ Adlibris topplista över Tecknat & Manga, men nu har Shivi tipsat oss att vi faktiskt ligger 1:a om man endast vĂ€ljer kategorin Manga (20 april)! HURRA FÖR KICK OFF 2 som klĂ€ttrat hela vĂ€gen till toppen pĂ„ mangabĂ€stsĂ€ljarna! Tack sĂ„ mycket Shivi för att du tipsade oss. Förra gĂ„ngen firade vi med glass, den hĂ€r gĂ„ngen ska det bli en tĂ„rta.

LĂ€nkar
SkÀrmdump pÄ adlibris hemsida med topplistan
Kick Offs officiella hemsida

KöpstÀllen
Kick Off 2 pÄ Science Fiction Bokhandeln
Kick Off 2 pÄ adlibris

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | 6 kommentarer »

fredag, 17 april 2009

Caramelldansen – Kick Off!

KÀrlek frÄn ett fan pÄ högsta nivÄ!!! Nu har Àven Kick Off en egen Caramelldansenvideo, precis som alla andra populÀra manga och anime, tack vare den grymt begÄvade Fia. Kommentera gÀrna hennes underbara video!Caramelldansen Ă€r ett internetfenomen som har tagit manga- och animefansen över hela vĂ€rlden med storm. FrĂ„n början var det namnet pĂ„ en lĂ„t av svenska eurodiskogruppen Caramell, men numera Ă€r Caramelldansen förknippad med videor som visar glada dansande manga- och animefigurer skapade av fans. I grova drag började det med att fans anvĂ€nde en uppspeedad version av lĂ„ten som bakgrundsmusik till hemmagjorda videor med deras favoritmanga – och animefigurer som utför den japanska Uma Uma-dansen. Fenomenet fick sin största boom vid 2007 och numera finns det över 16 000 sĂ„dana videor pĂ„ YouTube med alla populĂ€ra manga- och animefigurer man kan tĂ€nka sig!

Vi har egentligen bara vÄgat drömma om att ett fan ska göra en Caramelldansenvideo till oss. Det Àr en fantastisk hyllning till Kick Off! Tack sÄ jÀttemycket Fia!

LĂ€nkar
Kick Offs officiella hemsida
Kick Off 1 trailer pÄ YouTube
Kick Off 2 trailer pÄ YouTube

Fias YouTube-sida med Caramelldansen
Fias Deviantartsida

Wikipedia om Caramelldansen
Aftonbladets artikel om fenomenet

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | 3 kommentarer »

« Tidigare inlägg