onsdag, 20 maj 2009

Kick Off 1 utsedd till 2008 Ärs bÀsta serie!

Det Ă€r sant! 42 000 barn och ungdomar har röstat i Ă„rets omgĂ„ng av Bokjuryn, som varje Ă„r sammanstĂ€ller en lista pĂ„ nyutgivna barnböcker man kan rösta pĂ„. I Ă„r fanns totalt 880 boktitlar att vĂ€lja mellan, och i kategorin serier hade de röstat fram vĂ„r manga Kick Off 1 som bĂ€sta serien 2008! HURRA! HURRA! HURRA! IgĂ„r Ă„kte vi till Örebro pĂ„ Bokjuryns fest och tog emot blommor, diplomer och applĂ„der frĂ„n barn och ungdomar. Det var helt fantastiskt!

Det fina diplomet som vi fick pÄ festen. Klicka pÄ det för att lÀsa det i större format.

Vi fick vakna mycket tidigt pÄ tisdagsmorgonen. DoraJen fick stiga upp redan vid 5-tiden!

Bokjuryns fest hölls i Konserthuset i Örebro. 400 barn och ungdomar hade bjudits in till den hĂ€r speciella dagen.

Nadia Jebril hade bjudits in som konferencier. KĂ€nner ni kanske igen namnet? Nadia har bl.a. hörts som programledare pĂ„ radioprogrammet ”Verkligheten”.

Konserthallen började fyllas av barn och ungdomar av varierande Älder. Vissa var sÄ smÄ att de var knappt tre Àpplen höga medan andra sÄg ut att gÄ pÄ högstadiet.

En glad och förvÀntansfull Kajfa. DoraJen och Soya var avslappnade och hade kul.

Yosh ville ocksÄ vara med pÄ foto.

Nadia invigde Bokjuryns fest och musikanter spelade upp fanfarer!

NÄgra duktiga dansare framförde Bokdansen, en lekfull dans som fick mÄnga barn att skratta.

Maria Jönsson vann barnbokskategorin 0-6 Ă„r med sin bok ”Spyflugan Astrid flyger högt”.  

PÄ scen fanns Àven en tolk.  

I kategorin 7-9 Ă„r vann ”HĂ€xdoktorn” av Martin Widmark och Christina Alvner.

Till varje kategori utsĂ„gs dessutom en klass som kunde vinna mĂ„nga fina böcker. Sen var det fikapaus…

… och dĂ„ sĂ„g det ut sĂ„hĂ€r i hallen dĂ€r det delades ut saft och bullar! Vi lyckades ocksĂ„ fĂ„ i oss nĂ„gra. Mums.

Efter pausen fick alla en överraskning. Anders Jacobsson, en av författarna till Sune-böckerna, var pĂ„ besök och berĂ€ttade pĂ„ ett skojigt sĂ€tt om hur karaktĂ€rerna i böckerna fick sina namn och personligheter. Han fick barnen att skratta sĂ„ mycket att de applĂ„derade och stampade i golvet sĂ„ pass mycket att det vibrerade! MĂ„nga barn smĂ„…

PĂ„ frĂ„gan ”Hur mĂ„ngatjejtjusare har vi hĂ€r?” var det nĂ„gra som ogenerat och stolt strĂ€ckte upp hĂ€nderna. Och pĂ„ frĂ„gan ”Hur mĂ„nga killtjusare har vi hĂ€r?” var mĂ„nga tjejer lika ivriga om att rĂ€cka upp handen.

I kategorin 10-13 Ă„r vann”Vargbröder – Jagad av klanerna” av Michelle Paver. Michelle kunde tyvĂ€rr inte komma och skickade dit sin redaktör istĂ€llet som tackade i hennes stĂ€lle.

Tomas Dömstedt vann kategorin 14-19 Ă„r med boken ”Bellas beslut”. Och sen…

… fick vi komma upp pĂ„ scen! Kick Off 1 hade alltsĂ„ fĂ„tt flest röster i kategorin serier. Vi fick jĂ€ttemĂ„nga applĂ„der och kĂ€nde Ă„terigen golvet vibrerade av allt stampande! Yosh och Kajfa höll ett tacktal till alla vĂ„ra underbara fans och lĂ€sare, alla som röstat pĂ„ oss, förlaget och familjen.

En glad och stolt Yokaj Studio. Det kÀndes supercoolt och lite obegripligt att vinna, med tanke pÄ vilka andra hÀftiga manga som hade nominerats. Bland dem fanns Naruto, Bleach, Yotsuba&! m.fl. Visst Àr det coolt?!?!

Och hĂ€r Ă€r klassvinnarna i ”vĂ„r” kategori!

Och sĂ„ annonserades vinnaren av sista kategorin faktaböcker. Boken heter ”Arthur Spiderwicks fĂ€lthandbok över vĂ„ra sagolika omgivning” av Holly Black och Tony DiTerlizzi.

Vid slutet av festen var det dags att tacka alla som var inblandade.

Nadia fick ocksÄ en blombukett för sin insats!

PÄ vÀg ut frÄn konserthallen. Soya och DoraJen leker.

Studion stÀllde upp för fotografering.

Efter festen var det en del signering. Men vi hann nÀstan inte ta nÄgra foton. HÀr ser ni DoraJen signera till de tvÄ sista tjejerna.

Det var fint vĂ€der nĂ€r vi kom ut frĂ„n konserthallen och dĂ„ passade vi pĂ„ att ta en kort rundvandring i stan. Vi hittade det jĂ€ttefina Örebro Slottet!

Kajfa: ”Vad Ă€r det dĂ€r?”
Soya: ”Jag vet inte, ser inte ut som nĂ„n fĂ„gel…”

DoraJen: ”Konstigt flygplan kanske?”

Äsch! Det var bara Yosh som poserade!

Kajfa: ”Tittut! LĂ€get?”

Sen hann vi inte med sÄ mycket mer! Vi Äkte hem till Stockholm och Uppsala med vÄra fina diplomer, blommor och det finaste priset man kunde fÄ. Vi kommer aldrig glömma det hÀr.

Tack
Vi vill börja med ett STORT tack alla vÄra underbara fans och lÀsare, ni Àr bÀst! Tack sÄ jÀttemycket för att ni har röstat pÄ oss. Vi tÀnker mycket pÄ er nÀr vi sitter de sena nÀtterna med Kick Off , era uppmuntrande ord ger oss den extra energin som behövs för att vi ska ge det lilla extra. DÀrför kÀnner vi en varm hÀrlig kÀnsla i magen nÀr vi vet att ni ocksÄ tÀnker pÄ oss och röstar pÄ oss. Vi hoppas att vi kommer fortsÀtta inspirera varandra! Vi ser fram emot att mÄnga nya duktiga svenska mangatecknare ocksÄ kommer fÄ ta emot det hÀr fina priset i framtiden. MÄnga mÄnga kramar frÄn oss till er.

Vi vill ocksÄ tacka B. Wahlströms för att de har trott pÄ oss och gett oss möjligheten att göra Kick Off.

Vi vill dessutom tacka alla som pÄ nÄgot sÀtt har hjÀlpt eller stöttat Yokaj Studio, ni vet vilka ni Àr.

Tack till vÄra familjer och vÀnner, utan ert stöd hade det inte varit möjligt.

Och slutligen, tack till Bokjuryn för festen och nomineringen! Tack ocksÄ till Karin som hjÀlpte oss ta foton.

Tack allihopa! Vi ska fortsÀtta kÀmpa och följa vÄra hjÀrtan.

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | 17 kommentarer »

tisdag, 12 maj 2009

Kick Off!-fanart och recensioner! del 3

Vi har fÄtt mer fanart frÄn vÄra underbara fans och lÀsare. Tack sÄ mycket, ni Àr helt underbara! Vi kan förstÄs inte lÄta bli att ladda upp dem och dela med oss. Klicka pÄ bilderna om ni vill se dem i större storlek (om möjligt). Kick Off 2 har fÄtt ett par fina recensioner, och vi har samlat dem som lÀnkar lÀngst ner pÄ inlÀgget. Titta, lÀs och njut~~~~~!

Vi vet, vi vet! XD Det Àr Àr ingen fanart pÄ Kick Off. Men vi tÀnkte att den va kul att visa upp ÀndÄ. HÀr ser ni Yokaj Studio i toppform! Det Àr Fia som har gjort en fanart pÄ oss. Hihi. Visst Àr vi oemotstÄndligt charmiga? Se mer av Fia pÄ hennes DeviantArt-sida

Den hÀr coola tolkningen av Andreas gjordes av Valerei. Yummy! Kolla pÄ hennes DeviantArt-sida för att se fler grymma bilder av henne!

Presenten som vi fick av Mel! Hon överraskade oss med en bild pÄ Jenny nÀr vi firade studions 5-Ärs jubileum. De flesta av er kÀnner sÀkert till Mel. Hon har blivit mycket uppmÀrksammad för sina grymma serier till Mangatalangen och har dessutom tecknat maskoten Ganzo till tidningen Shojo Stars. Mer av Mel kan ni fÄ genom att surfa in pÄ hennes hemsida!

Rikkachan skickade oss sin tolkning av Meja och Chiko. De Àr sÄ söta att man smÀlter!

Ingen kan fÄ nog av Mel! SÄ hÀr coola skulle Meja och Chiko ha sett ut i Mels serier. Waow!

En superrolig tolkning av Chiko av Traggey som vi trÀffade pÄ PicaCon! Undrar vad Chiko Àr sÄ arg över. Det Àr nog bara Traggey som vet! Spana in pÄ fler bilder av honom pÄ hans DeviantArt-sida.

Isa mailade oss den hÀr roliga bilden pÄ Andreas och Krille som fick oss i studion att fundera lite. Varför har Krille aldrig reagerat pÄ Andreas tröja? En av de stora mysterierna i Kick Off-vÀrlden!
Sen kan vi bara inte lĂ„ta bli att visa upp den hĂ€r Caramelldansen-video som Traggey har tillĂ€gnat Jenny! YaY, vi kan inte lĂ„ta bli att dansa med Jenny! Surfa gĂ€rna in pĂ„ Traggey’s Youtubekanal och kommentera hans video.

Kick Off 2-recensioner
Kick Off! 2 av Yokaj Studio
av Mangabibliotekarien Daniel Gustavsson
-bibliotekarie och skribent för Arbetarbladet

Svensk manga om spöken, fotboll och kÀrlek
av Sara Larsson/Bulls Press
– skribent för Bulls Press och NWT.se

Yokaj Studio: Kick Off! volym 2
av André Lindholm
– skribent för Ikikata.se

Mer blogginlÀgg om fanart
Kick Off!-fanart och recensioner!
Kick Off!-fanart del2

Caramelldans
Caramelldansen –’ Kick Off! av Fia

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | 15 kommentarer »

torsdag, 7 maj 2009

Vi har varit medbedömare i projektmÀssa!

IgÄr var vi pÄ IT-gymnasiet i Uppsala pÄ ett viktigt uppdrag, vi hade nÀmligen bjudits in till treornas mÀssa som medbedömare till deras projektarbeten. Kajfa skulle representera studion medan vi andra stÀllde ut och pratade med eleverna. PÄ mÀssan stÀllde treorna ut med sina olika projektarbeten. Vi sÄg mÄnga kreativa och roliga projekt! Under nÄgra korta hektiska timmar skulle Kajfa tillsammans med ytterliggare en inbjuden medbedömare ha gÄtt igenom cirka 50 projektarbeten och satt sina betyg.   Kajfa hade med sig kameran i hopp om att kunna fÄnga lite projekt pÄ bild men bedömarna hade ett sÄ pass tight schema att han inte hann ta nÄgra foton (jÀttesynd!). Dagen skulle avslutas med prisutdelning dÀr Kajfa utser vinnarna till ett av priserna, nÀmligen projektet med bÀsta design eller grafiskt utförande.

SÄ hÀr sÄg det ut nÀr DoraJen och Soya stÀllde ut. BÄde lÀrare och elever var nyfikna pÄ vad vi höll pÄ med.

NÀr dagen började gÄ mot sitt slut samlades alla elever i skolans matsal för prisutdelning.

Kajfa pÄ scen tillsammans med medbedömare annonserar vinnarna.

NĂ„gra glada elever som har vunnit!

Efter prisutdelning var det rush hem för mÄnga. Andra höll oss sÀllskap.

NÀr vi satt och stÀllde hÀnde nÄgot fantastiskt. NÄgra musikelever swischade förbi oss pÄ waveboards spelandes pÄ gitarrer! De seglade smidigt runt i korridorerna samtidigt som de plongade harmoniska melodier. De charmade oss totalt. Mer sÄnt i skolor!

Sammanfattning
Efter att ha varit pÄ IT-gymnasiet i Uppsala önskade vi (bara lite grann) att vi kunde fÄ gÄ om gymnasiet (helst dÀr). Skolan, eleverna och lÀrarna utstrÄlade en trygg och mysig stÀmning. LÀrarna och eleverna verkade ha ett hÀrligt kompisförhÄllande med varandra. Och vi blev inspirerade av all kreativitet som eleverna visade upp genom sina projektarbeten! Det var kul för oss att ta del av deras arbeten, och vi hoppas att de ocksÄ tyckte att det var kul att vi var dÀr.

Tack
Vi vill tacka bÄde skolan och vÄr kontaktperson Mathias för att ni har bjudit in oss. Och sÄ vill vi förstÄs tacka alla elevers om kom och pratade med oss och visade intresse!

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | Ingen kommentar »