mÄndag, 30 november 2009

Smygtitt pĂ„ skapandet av ”Meja i spökjĂ€garnas sal” del1

Nu Ă€r det faststĂ€llt! TeaterpjĂ€sen, som Ă€r en spinoff pĂ„ vĂ„r prisbelönta svenska mangaserie Kick Off, kommer att gĂ„ under titeln ”Meja i spökjĂ€garnas sal” med premiĂ€r 19 februari 2010 pĂ„ Marionetteatern pĂ„ Stockholms Stadsteater. Precis som det lĂ„ter kommer historien att fokusera pĂ„ spökjĂ€garaspiranten Meja, som Ă€r en av Kick Offs mest omtyckta karaktĂ€rer. Även spöket Andreas och hamstern Chiko (som frĂ€ser nĂ€r den ser spöken) kommer att fĂ„ en stor roll! Och fastĂ€n vi Ă€r med i skapandeprocessen av pjĂ€sen (vi bidrar till delar av manuset, scenografin och lanseringsmaterialet) sĂ„ pirrar det till i magen nĂ€r vi ser hur det hela börjar ta form. HĂ€r pĂ„ bloggen kommer vi inför premiĂ€ren att dĂ„ och dĂ„ ta med er pĂ„ en smygtitt och lĂ„ta er ta del av skapandet pĂ„ verkstan. Denna gĂ„ng tĂ€nkte vi bjuda pĂ„ nĂ„gra bilder av hamstern Chiko!

Dockspelaren och dockmakaren Kay TinbÀck Du Rées hÄller upp hamstern Chiko som hon skapat i teaterns verkstad. Kay kommer dessutom att vara den som spelar Chiko, vilket Àr passande för Kay Àr bÄde sprallig och busig!

Ser vi dubbelt eller har Chiko fÄtt en elak tvillinghamster?  

Haha! NÀdÄ. Det ska vara tvÄ Chikodockor. En som ser snÀllare ut och en som ser lite mer bitsk ut som Chiko brukar göra nÀr han frÀser och ser spöken.

Det var allt frĂ„n teaterverkstan för denna gĂ„ng! Kika in pĂ„ bloggen lite dĂ„ och dĂ„ för att se vad som hĂ€nder med pjĂ€sen ”Meja i spökjĂ€garnas sal”.

Yokaj Poddradio
Ni kan Àven följa studions arbete i vÄr poddradio som vi sÀnder varje mÄndag kvÀll. Klicka hÀr för att lyssna pÄ poddradion!

LĂ€nkar
LÀs mer om pjÀsen Meja i spökjÀgarnas sal och hur du fÄr tag pÄ biljetterna
Besök Kick Off mangans officiella hemsida
LĂ€s mer om Kick Off nĂ€r den tog emot priset ”BĂ€sta serie 2008” av Bokjuryn maj 2009

Visste du att vi numera finns pÄ Facebook?

Joina gÀrna vÄr grupp och stötta oss!

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | 5 kommentarer »

torsdag, 12 november 2009

FIBDA Seriefestivalen i Portugal – Dag 7

PĂ„ den sjunde dagen lĂ€mnade vi Portugal för att bege oss tillbaka till Sverige. Det var lite svĂ„rt att lĂ€mna den hĂ€rliga 24 gradiga vĂ€rmen för vĂ„ra ynka 7 i Sverige… Men vi sĂ„g faktiskt emot att komma hem ocksĂ„ (att vi skulle vĂ€lkomnas med hagel var vĂ€l Ă€ndĂ„ lite att ta i). Det har varit sju intensiva med roliga dagar. Vi har fĂ„tt trĂ€ffa de roliga killarna frĂ„n NCreatures, representanter frĂ„n festivalen FIBDA som tog hand om oss, Sveriges ambassad som vi lunchade med och som dessutom hade sponsrat vĂ„r resa, alla tecknare och festivalbesökare. Och sist men inte minst ñˆ’ den goda maten. Vi Ă€r bĂ„de glada och tacksamma. TĂ€nk att det Ă€r vĂ„r manga Kick Off som tagit oss hit. Nu nĂ€r vi har kommit hem ska vi fortsĂ€tta kĂ€mpa och jobba hĂ„rt med Kick Off och annat som vi tror pĂ„!

Yokaj Podcast BETA
Episod 7: FIBDA – Internationella seriefestivalen i Amadora, Portugal

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Ligia och Yosh. Ligia Àr representanten frÄn festivalen som har tagit hand om oss tecknare. Hon har inte varit nÄgot annat Àn hjÀlpsam och underbar under hela vÄr resa.

Tack till  
Killarna pÄ NCreatures. Tack sÄ hemskt mycket för den tid och det arbetet ni har lagt ner för att arrangera vÄrt besök. Vi vill speciellt tacka Ricardo och Mapril! Ni Àr helt underbara. Vi kommer snacka mer senare.

FIBDA för att ni tog in oss som era gÀster, stÀllde ut vÄra verk och tog hand om oss med bÄde mat, skjuts och underhÄllning. Vi vill speciellt tacka Ligia och Helder.

Sveriges Ambassad i Lissabon som har sponsrat resa. Och speciellt tack till Sahra och Martin för den trevliga lunchen.

Alla andra tecknare som tillhörde vĂ„rt ”gĂ€ng” (tre olika gĂ€ng av tecknare hade bjudits in för att gĂ€sta festivalen under olika veckor). Tack för att ni delade med er av era erfarenheter och historier! Det var ett inspirerande möte. Det var speciellt roligt att kunna lĂ€ra kĂ€nna vĂ„r svenska kollega Natalia Batista bĂ€ttre!

Till alla ni som kom till vÄr signeringssession och seminarium pÄ festivalen. Det var kul att trÀffa er alla. Tack för att ni visade ert intresse och stöd för svensk manga.

Alla ni som lyssnade pÄ vÄr Yokaj Podcast BETA! YEY! Det var som sagt vÄr BETA-sÀndning och vi visste inte riktigt hur mottagandet skulle bli. Men tack för alla feedback och frÄgor som vi har fÄtt. Vi kommer att börja med den riktiga Yokaj Podcast den 16 november. Hoppas att ni fortsÀtter lyssna pÄ oss dÄ!

PODCAST LYSSNARTÄVLING
VÄr Portugalresa Àr över, men tÀvlingen pÄgÄr fram till 15 november! Alla som skickar frÄgor eller feedback till podcast@yokajstudio.com Àr med i en utlottning dÀr vinnaren fÄr en present som vi har tagit med hem frÄn Portugal.

Notera att du inte ökar din vinstchans genom att skicka in mÄnga mail, utan det Àr en vinstchans per person. Vad vÀntar ni pÄ? Maila oss nu och berÀtta vad ni tycker!

Visste du att vi numera finns pÄ Facebook?

Joina gÀrna vÄr grupp och stötta oss!

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | Ingen kommentar »

onsdag, 11 november 2009

FIBDA Seriefestivalen i Portugal – Dag 6

DÄ var alltsÄ vÄrt arbete pÄ festivalen fÀrdigt och det Äterstod en ledig dag för oss att göra vad vi vill med innan vi skulle Äka hem. Efter att ha fÄtt tips frÄn bÄde MangathePanda (vÄr podcastlyssnare som skickat in tips till oss) och Àven arrangörerna bestÀmde sig Yosh och Kajfa för att jaga rÀtt pÄ ett 170 Är gammalt hemligt recept som bara fyra personer i hela vÀrlden kÀnner till! Vi pratar om matkultur hÀr! Vi pratar om Pasteis de Belém! Dessa ljuvliga smÄ bakelser som Àts och Àlskas av mÄnga. VÄrt  uppdrag var alltsÄ att ta oss till Belém och leta rÀtt pÄ det berömda konditoriet med samma namn som bakelserna. Vi skulle Àven titta till killarna frÄn NCreatures för att sÀga hej dÄ och vÄr Portugalresa skulle avslutas med vÄr egen avskedsmiddag pÄ skaldjursrestaurangen Sete Mares som blivit vÄr favoritrestaurang i Lissabon!

Yokaj Podcast BETA
Episod 6: FIBDA – Internationella seriefestivalen i Amadora, Portugal

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Vi vandrade lÀngs hamnen efter att ha klivit av tunnelbanan. För att ta oss till Belém behövde vi byta till pendeltÄg som lÄg en liten bit bort.

Fotopaus! Kolla vilka snygga parkmöbler de har vid hamnen. Det ska tydligen vara en populÀr plats för kÀrlekspar.

Det var inte bara vi som tog det lugnt denna mÄndag. Vi hittade en man som flög drake vid hamnen.

SÄ hÀr ser det ut inuti ett pendeltÄg. Yosh rekade vÀgen frÄn pendeltÄget till konditoriet.

Framme vid Belém station!

Yosh som fortfarande inte hade fÄtt pli pÄ kartan. Hon gav upp och lÀmnade över kartlÀsandet till Kajfa, som visste precis var de var nÄgonstans.

Vi hittade dit! HÀr stod vi utanför Pasteis de Belém! Det var mycket trafik vid ingÄngen. De hade en ström av kunder hela tiden. Ett gott tecken!

Vid disken var det full aktion hela tiden. Konditoriet sÀljer över 14 000 bakelser varje dag varav 10 000 av dem Àr just den beryktade bakelsen Pasteis de Belém. Som rekord sÄlde de 50 000 styckna pÄ en dag! O()O;

Konditoriet sĂ„g litet ut vid första anblicken. Men man kunde gĂ„ in i rum efter rum, efter rum, efter rum… Det tog aldrig slut! Och fullsatt var det överallt. I varje rum fanns det en personal som tog hand om bestĂ€llningar. Vi tĂ€nkte vara smarta…

… Och valde ett av de minsta rummen för att fĂ„ snabbare betjĂ€ning. Och det fick vi. Hihi.

En mössa med konditoriets logotyp.

Respektingivande gammal kakel pÄ vÀggen som bygger pÄ den historiska kÀnslan kring konditori.

Mer kakel! Som vi nÀmnde i tidigare inlÀgg Àr kakel nÄgot typiskt för protugisiska hus. Utomhus som inomhus!

HÀr Àr dem! Pasteis de Belém! Nybakade direkt frÄn ugnen! Vi bestÀllde fyra styckna, som verkar vara den vanligaste ordern för gÀsterna dÀr.  

Vi hörde att kaffe var godast till. Men vi kunde inte lĂ„ta bli att prova varm choklad istĂ€llet. Den var trögflytande och koncentrerad i smaken. Inte sötsliskig alls. Mmmm…. Varm choklad…

Vi blev tipsade av Ligia, som Àr en av festivalens arrangörer som har hand om oss tecknare, att Pasteis de Belém smakade bÀst med kanel och florsocker pÄ. Det skulle vi sÄklart prova pÄ!

En glad Kajfa satte igÄng diktafonen för att spela in vÄr första tugga pÄ podcast. Yosh tog ett smakprov. Lyssna gÀrna pÄ vÄr podcast om du vill veta hur vi upplevde det 170 Är gamla receptet!

Att vi gillar dem Ă€r nog ingen hemlighet. Innan vi hann Ă€ta upp alla fyra bestĂ€llde vi in fem nya! Och tio som vi kunde ta med oss hem till Sverige som souvenirer. Det bĂ€sta vore sĂ„klart att Ă€ta dem direkt ur ugnen och pĂ„ plats! Är du nyfiken pĂ„ Pasteis de Belém eller Ă€r du kanske redan en frĂ€lst? DĂ„ kan du joina deras Facebook fan group med över 10 000 fans! XD

Efter det underbara besökt pÄ Pasteis de Belém skulle vi ta oss vidare till Baixa för att möta upp killarna frÄn NCreatures och heja pÄ vÄr svenska kollega Natalia Batista nÀr hon skulle göra lite reklam för sin manga pÄ affÀren Fnac. SkÀrmen pÄ pendeltÄgets biljettmaskin var sönder vilket betydde att man inte sÄg nÄgonting av menyn nÀr man skulle bestÀlla en biljett. Men det gjorde ingenting! Vi lyckades bestÀlla biljetterna i blindo. Hardcore!

NCreatures! De otroligt vÀnliga och roliga killarna Ricardo och Mapril.

En nyfiken portugisisk man studerade Natalias bok. I bakgrunden ses hon prata om boken med Ricardo som moderator. Visst Àr det coolt att man kan prata om svensk manga i en portugisisk butik! Vi hann tyvÀrr inte lyssna pÄ hela Natalias session. Vi kilade ivÀg till Sete Mares för att Àta avskedsmiddagen som vi sÄg fram emot redan frÄn första kvÀllen.

SPINDELKRABBAN ATTACKERAR! VÄr bordsvÀrd visade stolt upp denna gigant för oss. Vi dregglade.  

Vi Ät jÀttegoda musslor som förrÀtt. Det enda vi Ängrade var att vi inte bestÀllde denna förrÀtt första kvÀllen pÄ Sete Mares. Det var otroligt gott!

Efter förrĂ€tten dukades det upp en massa verktyg pĂ„ vĂ„rt bord. Enligt vĂ„r bordsvĂ€rd behöver vi allt det hĂ€r för att Ă€ta krabban… Man skulle nĂ€stan misstĂ€nka att vi skulle göra nĂ„got kirurgiskt ingrepp pĂ„ det.

KvÀllen avslutades alltsÄ med en krabbfrossa som Yosh och Kajfa sent kommer att glömma. Detta var alltsÄ vÄr sista kvÀll i Portugal. Det var verkligen pricken över i:et.  

PODCAST LYSSNARTÄVLING
VÄr Portugalresa Àr över, men tÀvlingen pÄgÄr fram till 15 november! Alla som skickar frÄgor eller feedback till podcast@yokajstudio.com Àr med i en utlottning dÀr vinnaren fÄr en present som vi har tagit med hem frÄn Portugal.

Notera att du inte ökar din vinstchans genom att skicka in mÄnga mail, utan det Àr en vinstchans per person. Vad vÀntar ni pÄ? Maila oss nu och berÀtta vad ni tycker!

Visste du att vi numera finns pÄ Facebook?

Joina gÀrna vÄr grupp och stötta oss!

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | Ingen kommentar »

« Tidigare inlägg