fredag, 26 februari 2010

Inför premiÀren av Meja i spökjÀgarnas sal

Oj vad vi ligger efter i bloggandet! Som ni sÀkert vet har premiÀren av pjÀsen redan Àgt rum. Men vi ska ÀndÄ skruva tillbaka tiden drygt en vecka för att ge er en liten titt bakom maskineriet.

PremiÀrveckan var en hektisk tid för marionetteatern, som var i full gÄng med att repetera inför den stora förestÀllningen. Vi har jobbat med att skapa de sista projektionerna till förestÀllningen, deltagit i testpubliken som fick se pjÀsen innan premiÀren och gett feedback till teatern samt pratat med journalister om mangateatern. Mycket skoj med andra ord!

NĂ„gra dagar innan premiĂ€ren hade Marionetteatern bjudit in tvĂ„ olika testpubliker av varierande Ă„ldrar till ”Bryggan” pĂ„ Stockholms Stadsteater, dĂ€r pjĂ€sen spelades upp. Genom att ha testpubliker fĂ„r vi snabbt respons pĂ„ vad i pjĂ€sen som funkar och vad som behöver förtydligas eller förbĂ€ttras. Det Ă€r jĂ€ttekul att man kan ha testpublik pĂ„ det hĂ€r viset!

Vi deltog ocksĂ„ som testpublik för att lĂ€ttare kunna ”kĂ€nna” publiken i vad de tycker. PĂ„ fotot ser ni Soya och DoraJen som var mycket förvĂ€ntansfulla inför uppgiften.

Och sÄ var det Àntligen dags för inslÀpp! Helena Nilsson som Àr konstnÀrlig ledare hÀlsade testpubliken vÀlkomna.

PÄ fotot: Andreas Braula som spelar Meja och Kay TinbÀck Du Rées som bl.a. spelar Chiko.

Det var mycket spĂ€nnande att fĂ„ sitta med publiken och för första gĂ„ngen höra vad de tycker. Det Ă€r en lĂ€ttnad att höra deras förtjusta kommentarer, skratt och till och med skrĂ€ck (!) vid rĂ€tt tillfĂ€llen. Barnen var extra alerta nĂ€r spökjĂ€garen Meja sköt sina blixtar, och ryggade tillbaka nĂ€r det stora spöket dök upp! TonĂ„rspubliken tyckte att det hĂ€r var ”coolt”, vilket vi antar Ă€r den mest uppskattande kommentaren man kan fĂ„ frĂ„n mĂ„lgruppen! Och de vuxna? De skrattade högst av alla.

Dockspelaren Annika Arnell vinkar efter en lyckad provförestĂ€llning. Även fastĂ€n publiken lĂ€mnat sen en stund tillbaka var delar av lokalen fortfarande rökfylld av effekterna. Visst Ă€r det hĂ€ftigt!

Ett av momenten i pjÀsen som lockade flest skratt var Packmanlabyrinten. PÄ fotot visar och demonstrerar Annika för oss en av de smarta lösningarna som de hade kommit pÄ till labyrinten.

SmÄ enkla saker kan man tycka, men sÄ otroligt smarta och fiffiga! Marionetteatern har mÄnga ess i Àrmen.

PĂ„ fotot: Helena Nilsson diskuterar med ljus- och ljudteknikerna. I bakgrunden dockspelaren Kay.

Efter att publiken hade lÀmnat samlades delar av ensemblen för att diskutera publikens reaktioner, hur vi sjÀlva upplevt förestÀllningarna samt diskuterade vad som kunde förbÀttras.

Körteknikern Appel diskuterar bl.a. tajmingen av musiken tillsammans med pjÀsens kompositör Torbjörn Svedberg som precis som oss tidigare satt tillsammans med testpubliken.

Även dockkostymören Anna-Lisa Persson var pĂ„ plats för att komma till undsĂ€ttning nĂ€r dockornas klĂ€der behövde förbĂ€ttras. HĂ€r pĂ„ fotot ser vi hur hon fixar Yoshiros byxben. Anna-Lisa har gjort ett fantastiskt jobb med dockornas klĂ€der! Och om ni inte heller fĂ„r nog av hennes grejer kan ni surfa in pĂ„ hennes blogg Fröken Textil.

Inför premiÀren hade teatern Àven bjudit in journalister för att ge pjÀsen lite publicitet.

;

Just denna gÄng var det lokaltidningen Mitt I som var pÄ besök för att intervjua oss och Helena Nilsson om projektet. Yosh och Helena Nilsson mitt under intervjun.

Efter intervjun fick Jenny och de andra dockorna ledigt. Det var slutet av dagen och det skulle inte göras nÄgon mer repetition.

Efter intervjun var det dags för oss att ÄtervÀnda hem. Men innan dess ville vi passa pÄ att ta foton. Vid Bryggan, dÀr pjÀsen kommer spelas under hela vÄren, har teatern satt upp stora tydliga skyltar sÄ att ingen missar att det Àr Meja i spökjÀgarnas sal som spelas dÀr.

De har Àven satt upp en stor och fin banderoll som man kan se nÀr man stÄr i biljetthallen och tittar upp.

Yokaj Studio lÀmnar bryggan. Det Àr lite hÀftigt att kunna korsa avspÀrrningarna nÀr man jobbar med teatern.

HÀr kan du boka biljetter och lÀsa om pjÀsen
Stockholm Stadsteaters hemsida för Meja i spökjÀgarnas sal

Mer blogginlÀgg om pjÀsen
Meja i spökjÀgarnas sal har fÄtt en trailer!
Smygtitt pĂ„ skapandet av –ƓMeja i spökjĂ€garnas sal– del 5
Smygtitt pĂ„ skapandet av –ƓMeja i spökjĂ€garnas sal– del 4
Smygtitt pĂ„ skapandet av –ƓMeja i spökjĂ€garnas sal– del 3
Smygtitt pĂ„ skapandet av –ƓMeja i spökjĂ€garnas sal– de l2
Smygtitt pĂ„ skapandet av –ƓMeja i spökjĂ€garnas sal– del 1

LĂ€nkar
Besök Kick Off mangans officiella hemsida

Visste du att vi numera finns pÄ Facebook?

Joina gÀrna vÄr grupp och stötta oss!

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | Ingen kommentar »

fredag, 12 februari 2010

Kick Off 2 vann andra plats pĂ„ LĂ€rbro skolas egen ”BokjurytĂ€vling”!

Wow! Vi fick ett jĂ€tteroligt mail frĂ„n bibliotekarien Rose-Marie Törnqvist som hade ordnat en ”BokjurytĂ€vling” pĂ„ LĂ€rbro skola. Under förra Ă„ret besökte eleverna ofta biblioteket för att lĂ€sa nya böcker som hade slĂ€ppts under 2009. Och nu har eleverna pĂ„ LĂ€rbros ”BokjurytĂ€vling” fĂ„tt rösta fram vilka fem böcker de tyckte var bĂ€st frĂ„n 2009 – och de har utsett ”Kick Off 2” till andrapristagare! Av alla böcker som slĂ€ppts under 2009!!! Det Ă€r obegripligt! Tack sĂ„ jĂ€ttemycket LĂ€rbro skola och Rose-Marie. Vi Ă€r sĂ„ glada och stolta, och lite chockade. Vi ser ut sĂ„ hĂ€r –> O()O;;;

Kram pÄ er alla! Vi ska kÀmpa vidare med Kick Off 3!

RÖSTA PÅ KICK OFF 2 I NATIONELLA BOKJURYN!

Gillade du ocksÄ om Kick Off 2 och vill stötta oss? DÄ behöver vi din hjÀlp! Besök Bokjuryns hemsida och rösta pÄ oss! Man kan rösta fram till 23 april 2010.

Vi vill Àven passa pÄ att Ànnu en gÄng tacka alla som har röstat fram Kick Off 1 till bÀsta serie 2008 pÄ nationella Bokjuryn! Det var den bÀsta presenten till studion nÄnsin. Det vÀrmde vÄra hjÀrtan.

TEATER!
Visste du att ”Kick Off” blir dockteater pĂ„ Stockholms Stadsteater med spin-offpjĂ€sen ”Meja i spökjĂ€garnas sal”? PjĂ€sen har premiĂ€r 19 februari och hĂ„ller pĂ„ fram till slutet av maj 2010. Du kan lĂ€sa mer om pjĂ€sen och hur du bokar biljetter pĂ„ Stockholm Stadsteaters hemsida!

YOKAJ PODDRADIO
Nu kan ni följa studions arbete i vÄr poddradio som vi sÀnder varje mÄndag kvÀll. Klicka hÀr för att lyssna pÄ poddradion!

LÄNKAR
Besök Kick Off-mangans officiella hemsida
Kick Off 1 prisbelönas som ”BĂ€sta serie 2008” i Bokjuryn maj 2009
Meja i spökjÀgarnas sal pÄ Stockholms Stadsteater

Visste du att vi numera finns pÄ Facebook?

Joina gÀrna vÄr grupp och stötta oss!

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | Ingen kommentar »

onsdag, 10 februari 2010

Meja i spökjÀgarnas sal har fÄtt en trailer!

Stockholm Stadsteater har snickrat ihop en alldeles egen videotrailer till ”Meja i spökjĂ€garnas sal” med bilder som de har lĂ„nat frĂ„n vĂ„r prisbelönade mangaserie Kick Off. Vi lĂ€ngtar till premiĂ€ren den 19 februari!MÄnga av er kÀnner sÀkert igen den glada och energiska trailerlÄten. Och det Àr, som ni sÀkert redan har listat ut, sjÀlvaste Caramelldansen av svenska gruppen Caramell! Caramelldansen Àr inte bara en lÄt, det Àr ett fenomen. Man skulle kunna sÀga att det en kÀrlekshyllning till ens favoritmangafigurer. Det gÄr ut pÄ att fans snickrar ihop hemmagjorda videor med figurer frÄn ens favoritmanga, -anime eller -spel som dansar Uma-Uma-dansen. Till videon kör man den svenska lÄten Caramelldansen! Fenomenet har spritt sig över hela vÀrlden, och pÄ YouTube kan man hitta tiotusentals videohyllningar till mangafigurer, skapade av fans för fans.

NĂ€r vi nĂ€mnde fenomenet för teatern tyckte de sĂ„klart att det var jĂ€ttehĂ€ftigt TĂ€nk att en lĂ„t frĂ„n Sverige anvĂ€nds av hela vĂ€rlden för att sprida kĂ€rlek till manga. Man kĂ€nner sig faktiskt rĂ€tt stolt nĂ€r man tĂ€nker pĂ„ det. DĂ€rför tyckte teatern att det vore kul att knyta ihop det tillsammans med pjĂ€sen ”Meja i SpökjĂ€garnas sal”, som bygger pĂ„ vĂ„r svenska manga Kick Off. Otroligt kul idé! Men det hĂ€r blir inte det sista ni kommer se av Caramelldansen pĂ„ teatern. Den som gĂ„r pĂ„ förestĂ€llningen kommer bjudas pĂ„ mer gott! Nu har vi kanske avslöjat för mycket, men missa inte det (för hundra gubbar, som Kajfa skulle ha sagt)!

Boka biljetter och information om pjÀsen
Stockholm Stadsteaters hemsida för Meja i spökjÀgarnas sal

Mer blogginlÀgg om pjÀsen
Smygtitt pĂ„ skapandet av –ƓMeja i spökjĂ€garnas sal– del 5
Smygtitt pĂ„ skapandet av –ƓMeja i spökjĂ€garnas sal– del 4
Smygtitt pĂ„ skapandet av –ƓMeja i spökjĂ€garnas sal– del 3
Smygtitt pĂ„ skapandet av –ƓMeja i spökjĂ€garnas sal– de l2
Smygtitt pĂ„ skapandet av –ƓMeja i spökjĂ€garnas sal– del 1

LĂ€nkar
Besök Kick Off mangans officiella hemsida
LĂ€s mer om Kick Off nĂ€r den tog emot priset ”BĂ€sta serie 2008” av Bokjuryn maj 2009

Visste du att vi numera finns pÄ Facebook?

Joina gÀrna vÄr grupp och stötta oss!

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | 2 kommentarer »

« Tidigare inlägg