måndag, 1 mars 2010

Premiär och Yosh får pris!

Så var det äntligen, äntligen dags för premiären av Meja i spökjägarnas sal Рmangateatern som vi har tagit fram tillsammans med Stockholms Stadsteater! Efter drygt 7 månaders hektiskt arbete var det med stolthet som vi gick till förställningen. Den härliga publiken var på plats. Pressen var på plats. Och som speciella hedersgäster var Japanska ambassaden med självaste ambassadören Akira Nakajima på plats! Efter föreställningen skulle nämligen ambassadören å Japanska utrikesdepartementets vägnar dela ut ett pris till Yosh för hennes prestation i The International Manga Award. Därefter skulle vi tillsammans med ensemblen fira premiären med god mat på restaurang. Med andra ord fick vi vara med om en hel del spännande och roliga upplevelser under dagen. Häng med på återblicken!

 Foto: Anja Olofgörs.

Tyvärr fick man inte ta foton under själva föreställningen. Men vi har kommit över några snygga foton tagna under en av föreställningarna som Stockholms Stadsteater har släppt för press att använda.  

Pjäsen fick grymma applåder efter föreställningens slut! Dockspelarna, konstnärliga ledaren, Yokaj Studio och kompositören kallades upp på scen för att ta emot blommor.  

Därefter var det dags för prisutdelningsceremoni. Ambassadören Akira Nakajima håller tal om The International Manga Award och Japanska Utrikesdepartementets satsning att uppmuntra professionella såväl som aspirerande mangatecknare världen över.  

Yoshs bidrag ”Under Ytan” uppskattades av juryn och hedrades med ett bronspris i t√§vlingen.

Ambassadören delade ut ett diplom och en liten present till Yosh.

Sen var det Yoshs tur att hålla ett tacktal.

De otroligt skickliga dockspelarna samlade i sina coola ninjadräkter! Från vänster: Kay, Magnus, Andreas och Annika.

Efter prisutdelningen var det fotodags. Här ses Yosh och konstnärliga ledaren Helena, två av de starkt drivna kvinnorna i mangateatern.  

Då var det dags för mingel och hemgång för vissa i publiken. I mitten av fotot ser vi återigen ambassadören, en ytterst repsektabel herre som vi tyvärr glömt namnet och titeln på (skäms), och även Roger Klein och Noriko Kurihara från kulturavdelningen i Japanska Ambassaden.  

DoraJen tog hand om några av studions inbjudna familjemedlemmar och släktingar.


Det minglades för fullt efter föreställningen! Yosh hann prata med några Kick Off-fans, och tillsammans med Kajfa prata manga med Roger Klein och Shoichi Ueda, som är andrasekreterere på Japanska ambassaden.

Självklart fick barnen även prova på hur det är att vara dockspelare! Magnus visade bland annat hur man kunde styra Krille, som, som vanligt, var den karaktären lockade fram flest skrattsalvor.  

Vid slutet skålade vi alla över en lyckad föreställning! Helena Nilsson framförde tack till alla som bidrog med sina specialistkunskaper till pjäsen.

Och därefter var det middagen som vi såg så mycket fram emot i poddradion! Vi firade på restaurangen Nam Kang som är en koreansk/japansk restaurang. Till Soyas stora förtjusning visade dockspelaren Magnus henne sina trolleritricks! Men Magnus var även generös och lärde Soya ett par av dem. Vem vet, det kanske blir en trollkarl av Soya nån gång?

Självklart hölls ett par tal under middagen! Här ses dockspelaren Annika framföra ett tacktal till Appel, som var sjuk under hela föreställningen men som ändå tappert gjorde genomförde hela premiärföreställningen. Applåder till Appel!

Tyvärr var vi så upptagna med att äta att vi glömde ta foton under själva ätandet! Men vi hade roligt på restaurangen och åt god mat. Det blev inget kvar på tallrikarna. Det var en mätt och belåten studio som lämnade restaurangen.

H√§r kan ni se v√•rt ”kap” fr√•n premi√§ren. Vi fick en present fr√•n dockspelaren Andreas, en CD-skiva med extramaterial fr√•n komposit√∂ren Torbj√∂rn Svedberg, en broschyr med j√§ttefina bilder fr√•n f√∂rest√§llningen, Mejas sp√∂kklisterm√§rke (som riktigt klisterm√§rke!!!), en brosch formad som en pratbubbla med texten ”manga” som √§r en slags representationssymbol f√∂r The International Award och diplomet.

Det √§r ett j√§tteh√§ftigt diplom p√• m√•nga vis. F√∂rst och fr√§mst har sj√§lvaste japanska utrikesministern Katsuya Okada signerat och st√§mplat diplomet! O()O F√∂r det andra √§r det lite coolt att Yosh blir n√§mnd med suffixen ”dono” som √§r ett mycket h√∂vligt och respektfullt s√§tt att tilltala n√•gon. Wow…

Det var med lite vemod som vi lämnade teatergänget. Det har varit ett kreativt och inspirerande möte med dem, och från början ett oförutsägbart möte som blommade ut till ett giftermål mellan manga med marionetteatern. Vi är otroligt stolta över och känner oss hedrade att ha fått jobba med ett sånt superteam av människor. Nu när premiären är över är också vårt arbete fullföljt, men för marionetteatern är det bara en början. Det är nu pjäsen kommer att leva och utvecklas vidare efter varje föreställning.

Hoppas att ni hade roligt under tiden ni f√∂ljt v√•rt och teaterns arbete. Vi hoppas att ni vill forts√§tta st√∂tta svensk manga och marionetteatern. ”Meja i sp√∂kj√§garnas sal” √§r n√•got som m√•ste upplevas!

Här kan du boka biljetter och läsa om pjäsen

Stockholm Stadsteaters hemsida för Meja i spökjägarnas sal (sista föreställning 23 maj)

Mer blogginlägg om pjäsen
Inför premiären av Meja i spökjägarnas sal
Meja i spökjägarnas sal har fått en trailer!
Smygtitt p√• skapandet av ‚ÄďŇďMeja i sp√∂kj√§garnas sal‚Äď¬Ě del 5
Smygtitt p√• skapandet av ‚ÄďŇďMeja i sp√∂kj√§garnas sal‚Äď¬Ě del 4
Smygtitt p√• skapandet av ‚ÄďŇďMeja i sp√∂kj√§garnas sal‚Äď¬Ě del 3
Smygtitt p√• skapandet av ‚ÄďŇďMeja i sp√∂kj√§garnas sal‚Äď¬Ě de l2
Smygtitt p√• skapandet av ‚ÄďŇďMeja i sp√∂kj√§garnas sal‚Äď¬Ě del 1

Länkar
Besök Kick Off mangans officiella hemsida

Visste du att vi numera finns på Facebook?

Joina gärna vår grupp och stötta oss!

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | 2 kommentarer »