torsdag, 17 december 2009

Smygtitt på skapandet av –œMeja i spökjägarnas sal– del3

Vi har tidigare varit på besök i Stockholms Stadsteaters verkstad för att diskutera lite scenografiska grejer som behövdes till ”Meja i spökjägarnas sal”, dockteaterpjäsen som är en spin-off på vår prisbelönade mangaserie Kick Off. Att besöka varkstan var hur kul som helst! Det var kreativitet i luften och dockspelarna var lekfulla! Titta bara på Magnus på bilden ovan som spexade runt med ett par spökhänder. Sen var det såklart superkul att vi helt plötsligt bara kunde hitta saker i verkstan som kommer från Kick Off-mangan. Otroligt!

”Kontorsrummet” i verkstan. Många av våra möten med teatern skedde i det här rummet. Vi har suttit här för att diskutera manus med Helena (konstnärlig ledare) och Andreas (scenograf)

Andreas visade oss en skiss på några scenlösningar för pjäsen.

Som vi nämnt i tidigare blogginlägg är gänget på dockteatern duktiga på många saker. I verkstan hittade vi dockspelaren Annika som gör några Kick Off-figurer som ska användas för en skuggspelssektion i pjäsen.

Kolla vad vi hittade! Stängslet från spökhuset och de spökformade måltavlorna som Meja har i sin källare i Kick Off bok 2! Hur coolt är inte det här?

Ett gigantiskt nyckelhål! I pjäsen kommer spökhusscenen från Kick Off bok 2 att spelas upp. Det ska bli jättespännande att se hur dockteatern löser det!

”KWOOOM”. Alla som läser mycket manga vet att ljudeffekter är en viktig komponent (lika viktiga som bilderna faktiskt!). Dockteatern har tagit vara på ljudeffekterna. Andreas visar upp en fiffig lösning på hur man kan bilda flera ord genom att bygga löstagbara delar på bokstäverna.

Hihi. Vad har Pacman med ”Meja i spökjägarnas sal” att göra? Den som väntar får se. :D

Bonusbild! Kanske en liten spoiler för de som kommer se dockteatern. Men vi kunde inte låta bli.

I nästa smygtitt av ”Meja i spökjägarnas sal” kommer vi att kika på hur det såg ut när repandet av pjäsen kommit igång.

Yokaj Poddradio
Ni kan även följa studions arbete i vår poddradio som vi sänder varje måndag kväll. Klicka här för att lyssna på poddradion!

Länkar
Smygtitt på skapandet av –œMeja i spökjägarnas sal– del2
Smygtitt på skapandet av –œMeja i spökjägarnas sal– del1
Läs mer om pjäsen Meja i spökjägarnas sal och hur du får tag på biljetterna
Besök Kick Off mangans officiella hemsida
Läs mer om Kick Off när den tog emot priset ”Bästa serie 2008” av Bokjuryn maj 2009

Visste du att vi numera finns på Facebook?

Joina gärna vår grupp och stötta oss!

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | Ingen kommentar »

Lämna en kommentar

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security text shown in the picture. Click here to regenerate some new text.
Click to hear an audio file of the anti-spam word

Obs: Kommentarerna måste godkännas av Yokaj Studio innan de visas på bloggen. Du behöver alltså inte skicka in samma kommentar igen.