onsdag, 10 februari 2010

Meja i spökjägarnas sal har fått en trailer!

Stockholm Stadsteater har snickrat ihop en alldeles egen videotrailer till ”Meja i spökjägarnas sal” med bilder som de har lånat från vår prisbelönade mangaserie Kick Off. Vi längtar till premiären den 19 februari!Många av er känner säkert igen den glada och energiska trailerlåten. Och det är, som ni säkert redan har listat ut, självaste Caramelldansen av svenska gruppen Caramell! Caramelldansen är inte bara en låt, det är ett fenomen. Man skulle kunna säga att det en kärlekshyllning till ens favoritmangafigurer. Det går ut på att fans snickrar ihop hemmagjorda videor med figurer från ens favoritmanga, -anime eller -spel som dansar Uma-Uma-dansen. Till videon kör man den svenska låten Caramelldansen! Fenomenet har spritt sig över hela världen, och på YouTube kan man hitta tiotusentals videohyllningar till mangafigurer, skapade av fans för fans.

När vi nämnde fenomenet för teatern tyckte de såklart att det var jättehäftigt Tänk att en låt från Sverige används av hela världen för att sprida kärlek till manga. Man känner sig faktiskt rätt stolt när man tänker på det. Därför tyckte teatern att det vore kul att knyta ihop det tillsammans med pjäsen ”Meja i Spökjägarnas sal”, som bygger på vår svenska manga Kick Off. Otroligt kul idé! Men det här blir inte det sista ni kommer se av Caramelldansen på teatern. Den som går på föreställningen kommer bjudas på mer gott! Nu har vi kanske avslöjat för mycket, men missa inte det (för hundra gubbar, som Kajfa skulle ha sagt)!

Boka biljetter och information om pjäsen
Stockholm Stadsteaters hemsida för Meja i spökjägarnas sal

Mer blogginlägg om pjäsen
Smygtitt på skapandet av –œMeja i spökjägarnas sal– del 5
Smygtitt på skapandet av –œMeja i spökjägarnas sal– del 4
Smygtitt på skapandet av –œMeja i spökjägarnas sal– del 3
Smygtitt på skapandet av –œMeja i spökjägarnas sal– de l2
Smygtitt på skapandet av –œMeja i spökjägarnas sal– del 1

Länkar
Besök Kick Off mangans officiella hemsida
Läs mer om Kick Off när den tog emot priset ”Bästa serie 2008” av Bokjuryn maj 2009

Visste du att vi numera finns på Facebook?

Joina gärna vår grupp och stötta oss!

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | 2 kommentarer »

2 kommentarer

 1. Karrey säger:

  Hej!
  Läste om dockteatern här om dagen och tyckte att det lät fantastiskt intressant! Skulle vara kul om jag hinner se en av föreställningarna! :) Lycka till med allt!

 2. Yokaj Studio säger:

  Hej Karrey!
  Vi hoppas också att du kommer hinna se pjäsen. :D Marionetteatern är verkligen superduktiga! Bara att de plockat upp svensk manga och gjort en pjäs av det gör en glad.

  Hoppas att vi ses på SPX.

  Vi hörs!

Lämna en kommentar

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security text shown in the picture. Click here to regenerate some new text.
Click to hear an audio file of the anti-spam word

Obs: Kommentarerna måste godkännas av Yokaj Studio innan de visas på bloggen. Du behöver alltså inte skicka in samma kommentar igen.