måndag, 12 april 2010

UppCon:10 dag 1

Då är ännu ett UppCon över, och det är återigen dags för oss här på Yokaj Studio att sammanfatta händelsen! UppCon fortsätter att vara Sveriges populäraste samlingspunkt för anime-, manga-, spel- och japansk populärkultur. Givetvis hade Yokaj Studio även i år mycket kul, och som alltid har det varit roligt att träffa både nya och gamla ansikten. Häng med nu på återblicken!

En nyhet för i år är att en del av konventet flyttat ut på torget utanför Uppsala Konsert och Kongress, det stora konserthuset som UppCon hålls i. På torget (som för övrigt hade gratis inträde för allmänheten) kunde man bland annat hitta Orange Pop Café, en utomhusscen och även försäljningstältet. Här skulle Yokaj Studio ha sin bas!

Här ser vi hur det ser ut inuti försäljningstältet. Insläppet har ännu inte börjat och försäljarna skyndar bäst de kan med att sätta upp bord och produkter. I år kunde tyvärr bara hälften av studion närvara vid konventet. DoraJen fick hålla fortet medan Soya otåligt satt och väntade på att hennes föreläsning skulle ta slut.

Här har vi våra vänner och bordsgrannar Staffars Serier (som Yokaj stod bredvid) och Science Fiction Bokhandeln. Till höger om oss hade vi Aya, som specialiserar sig på japanska leksaker. Det visade sig vara ett mycket angenämt och trevligt sällskap!

Som vanligt ringlade sig kön till insläppet lång. Vi hade tyvärr otur med vädret i år, då det var både molnigt och kallt. Vi har hört att det fanns dem som hade stått i kön i fler än fem timmar i det är ruskvädret. Så stora tummar upp till alla ihärdiga köare!

Nu är vi igång! Strax efter öppnandet fylldes tältet med nyfikna konventare, som tar sig en första titt på området. Som ni ser var det väldigt många cosplayare i år också.

Soya signerar en av dagens första Kick Off till två trevliga tjejer. På Soyas handled kan man se armbandet som alla försäljare fick stoltsera med. Det måste ju vara ett gott tecken att det är glada smileymotiv!

Såhär såg alltså Yokajs bord ut i år. Som vanligt sålde vi både böcker och pins, och passade även på att göra reklam för Meja i spökjägarnas sal, dockteaterföreställningen som vi skapat i samarbete med Stockholms Stadsteater. Jen packar upp och i bakgrunden syns Soyas bror, som kommit som förstärkning.

Strax därefter kom Sissel, som kom första plats på vår senaste dockdesigntävling! Här är Soya i färd med att överräcka ett kuvert med vinnarpriset – två biljetter till Meja i spökjägarnas sal. Grattis än en gång Sissel!

Dags att sträcka på benen! Vi tog tillfället i akt och passade på att fota utomhus. På torget fanns det alltid mycket folk som ägnade sig åt olika aktiviteter, trots kylan och regnet.

Ingången till torget. Med en sådan här iögonfallande entré är det svårt att missa att något kul händer i stan! På fotot ser vi även dagens andra medhjälpare hos Yokaj Studio, nämligen en kompis till Soya. Både hon och Soyas bror har varit till stor hjälp i allt ståhej!

Matpaus! Jen tror visst att hon kan gömma sig bakom en ostfralla. Så fel man kan ha.

Framåt kvällen blev det lite stressigare då Jen behövde lämna oss för att gå till sitt kvällsjobb. Tyvärr blev det inte så många foton på alla roliga och fina cosplayers, men detta han vi i alla fall ta. Dessa två söta prinsessor (Peach och Daisy från Mariospelen) stack verkligen ut från mängden! Undrar vad Luigi skulle säga om att Daisy flashade sina panties? Hm…

Allt som allt fick vi en väldigt bra start på konventet utan några större problem. Värmen i tältet fungerade förvisso inte alltid så bra, men trots det var alla på toppenhumör och värmde upp sina medkonventare och oss försäljare med sina glada tankar.

Nästa inlägg
Efter en lyckad första dag var det inte utan förväntan som vi såg fram emot till nästa dag. Bland annat skulle vi hålla en föreläsning om vårt arbete med Kick Off, men också hälsa på några kollegor i Artist Alley i konventhuset!

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | 4 kommentarer »

4 kommentarer

 1. Jakob säger:

  Verkar vara nått med Jen och att försöka dölja ansiktet på bild:
  http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs484.snc3/26474_424063317518_185640507518_5474530_2236539_n.jpg

 2. Yokaj Studio säger:

  Hahahaha! Ja Jen har verkligen sin egen stil när det gäller att bli fototagen. :D

 3. Josefin de la Motte säger:

  Hejsan!

  Gu va synd att jag inte kunde komma till uppcon detta året! Men ni verkar ha haft kul, iaf! =)
  Jag har fortfarande kära minnen från 09, när jag träffade er. Vet inte om ni kommer ihåg mig dock, med alla människor som ni träffar ;p
  Var tjejen i keps som fick springa till en bankautomat för att köpa en fin kasse fylld med saker från er ^.^
  Hoppas vi syns igen sen, på nästa uppcon kanske?
  Ha det bäst!

 4. Yokaj Studio säger:

  Josefin: Nää! Vad synd att du inte kunde åka till UppCon i år! Det var som vanligt kul där. Vi är lite dåliga på att komma ihåg namn, men liiite bättre på att komma ihåg ansikten. Kom gärna och hälsa på oss nästa gång och småprata! :D

  Ha det superduper! Vi ses. ^__^V

Lämna en kommentar

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security text shown in the picture. Click here to regenerate some new text.
Click to hear an audio file of the anti-spam word

Obs: Kommentarerna måste godkännas av Yokaj Studio innan de visas på bloggen. Du behöver alltså inte skicka in samma kommentar igen.