mÄndag, 12 april 2010

UppCon:10 dag 2

Klockan 09:30 pĂ„ den andra dagen av UppCon befann sig Yokaj Studio i försĂ€ljningstĂ€ltet, redo att möta en ny dag och flera glada konventare. DĂ„ försĂ€ljningen lĂ„g ute pĂ„ torget (som var öppet för allmĂ€nheten) fanns det bĂ„de öppnings- och stĂ€ngningstider att hĂ„lla sig till. Huset dĂ€remot var öppet 24 timmar om dygnet – perfekt för de som inte kan fĂ„ nog! PĂ„ bilden ser vi en Ă€n sĂ„ lĂ€nge ganska lugn förmiddag pĂ„ ett av vĂ„ningsplanen i huset. Konventare kanske sover trots allt?

En av dagens bĂ€sta överraskningar var helt klart denna Andreascosplayer! Det kĂ€nns helt otroligt att det faktiskt finns folk som cosplayar karaktĂ€rer frĂ„n vĂ„r manga Kick Off. Vi kĂ€nner oss otroligt hedrade och glada! Till höger om ”Andreas” syns Delliecat, som brukar skriva pĂ„ vĂ„r BBS. Alltid trevligt att trĂ€ffa vĂ„ra BBS-skribenter ansikte mot ansikte! Vi vill ocksĂ„ tillĂ€gga att det fanns en vĂ€ldigt blyg Mejacosplayare som tittade in hos oss. Ni gjorde bĂ„da ett superjobb!

Strax dÀrefter drog Soya och Jen in till huset för att hÄlla deras första förelÀsning. NÀr de vÀl kom in möttes de av detta mÀnniskohav!

I Är hölls förelÀsningarna i en större sal med fler platser, eftersom efterfrÄgan var sÄ stor förra Äret. Vi höll ett föredrag om vÄrt arbete med Kick Off, som verkade vara uppskattat bland alla som satt i publiken. Trots lite teknikstrul var alla vÀldigt tÄlmodiga och förstÄende!

Under och efter förelÀsningen kom nÄgra fram och pratade med oss och stÀllde intressanta frÄgor. Vi vill passa pÄ att tacka alla som kom och kikade och tog sig tid för att lyssna pÄ det vi hade att sÀga!

NÀr vi ÀndÄ befann oss i huset (vi tog oss ogÀrna fram och tillbaka frÄn vÄrt tÀlt och huset eftersom vÀdret bestÀmt sig för att inte samarbeta) passade vi pÄ att titta runt i lokalerna. Som vanligt var tv-spelsrummet vÀlbesökt och fullt av entusiastiska gamers.

PÄ taket hÀngde massor av dessa söta Àggkaniner. Vi har ingen aning om vad de Àr för nÄgot, men söta Àr de allt!

En annan nyhet för UppCon i Är Àr införandet av Artist Alley. Artist Alley Àr ganska vanligt pÄ amerikanska konvent, sÄ det var förstÄs kul att se att det kommit till Sverige! HÀr fÄr tecknare chansen att hyra ett bord och visa upp och sÀlja sina verk. PÄ bild ser vi Jesper Nordqvist (skapare av mangan Tanks) och hans kompis Johan.

Nosebleed Studio var ocksÄ dÀr! FrÄn vÀnster ser vi studiomedlemmarna Catarina, Natalia (skapare av bl.a. den nyligen utgivna mangan Mjau) och Alice. Det var verkligen trevligt att trÀffa och prata med sÄ mÄnga kollegor pÄ ett och samma stÀlle. Vi hÄller tummarna för att Artist Alley ska bli ett Äterkommande inslag pÄ framtida UppCon!

Som tidigare nÀmnt pÄgick det ett flertal aktiviteter utomhus. PÄ utescenen var det en hel del spelningar med olika band, bl.a svenska Seremedy som syns hÀr.

VÀl tillbaka i försÀljningstÀltet möttes vi av en utklÀdd David i vacker prinsessutstyrsel. David jobbar pÄ Science Fiction Bokhandeln och Àr en av dem som hjÀlpt till att frÀmja relationen mellan bokhandeln och oss pÄ Yokaj. Hoppas han inte frös alldeles för mycket i det kalla tÀltet, sÄ mycket hud som han visar!

Och hÀr ser vi ett gÀng glada konventare i ett spontant glÀdjetÄg. Ett litet bevis pÄ att anime- och mangafans mÄste vara de gladaste och snÀllaste konventare som finns!

NÀsta inlÀgg
Efter en lÄng dag led UppCons andra dag mot sitt slut. Trötta, men nöjda, begav vi oss hem för att ladda batterierna inför den sista dagen, som vi kommer skriva om i nÀsta inlÀgg! Bland annat kommer vi fÄ ett ovÀntat besök av en mycket efterlÀngtad trupp!

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | 2 kommentarer »

2 kommentarer

  1. David Borgström säger:

    Jag lÄnar bilden pÄ mig. Den var fin. SÀg till om ni har nÄgot emot det.

  2. Yokaj Studio säger:

    Vem kan sÀga nej till Princess David? :D

Lämna en kommentar

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security text shown in the picture. Click here to regenerate some new text.
Click to hear an audio file of the anti-spam word

Obs: Kommentarerna måste godkännas av Yokaj Studio innan de visas på bloggen. Du behöver alltså inte skicka in samma kommentar igen.