tisdag, 13 april 2010

UppCon:10 dag 3

DÄ börjar vi nÀrma oss slutet pÄ UppCon:10. Dagen till Àra sken solen pÄ för fullt, som för att kompensera för de föregÄende tvÄ regn- och molnfyllda dagarna. Torget var om möjligt Ànnu livligare Àn innan och folk var pÄ toppenhumör. Vi sÄg till och med lite spontan dans ute i solskenet! GlÀdjen spred sig naturligtvis Àven till oss hÀr pÄ Yokaj, vilket gjorde det mycket lÀttare att tackla den sista dagen trots trötta fötter och förkylningar.

Men vad Àr det som hÀnder hÀr? Konflikter i studion?! Eller har de fÄtt fnatt av all sol? NÀ, det Àr bara Jen och Soya som fÄnar sig framför kameran. Allt Àr i sin vanliga ordning.

Klockan tio pÄ morgonen öppnade försÀljningstÀltet för sista gÄngen i Är. Gissa om det blev proppfullt! Och vi som trodde att sista dagen skulle vara lugn. Vilken tur att vi hade fel!

FrÄn tidigare erfarenheter har vi förstÄtt att vÄra horoskoppins brukar vara populÀra bland konventare, men det mÄste ha slagit rekord i Är! MÄnga av de populÀraste motiven sÄlde slut redan pÄ lördagen. Tack till alla som köpt sig en sÄn!

PĂ„ tal om pins – hĂ€r ser vi en hel familj vĂ€lja ut nĂ„gra motiv tillsammans. Hoppas de fick dem som de ville ha.

Och som frÄn ingenstans dök pepparkaksninjorna upp! Soya och Jen hade precis kvÀllen innan beklagat sig över att de glada ninjorna kanske inte skulle visa sig i Är, men ack sÄ fel de hade. För de som inte vet Àr Pepparkaksninjorna ett mystiskt gÀng som delar ut pepparkakor till slumpmÀssigt valda konventare och försÀljare. Vi blev förstÄs jÀtteglada av att fÄ besök av dem i Är igen!

Jen poserar stolt med sin shuriken-pepparkaka. Hm, men vad Ă€r det dĂ€r för lapp? Är det nĂ„gon som vet vad detta kryptiskt filosofiska meddelande har för innebörd?

Innan vi hunnit lista ut det var det dock dags för oss att bege oss till vĂ„r andra förelĂ€sning. Idag skulle vi prata om vĂ„rt samarbete med Stockholms Stadsteater i vĂ„rt arbete med att ta fram mangadockteaterpjĂ€sen Meja i spökjĂ€garnas sal. HĂ€r ser vi Soya i fĂ€rd med att förklara vad som ska komma med i högtalarutropet för en kille i personalen. Han verkar se lite nervös ut inför allt det som Soya babblar ur sig…

FrÄn vÀnster ser vi Jen, Traggey (som brukar skriva i vÄr BBS ibland) och de tvÄ killarna frÄn IT-gymnasiet som tog hand om förelÀsningen. Tack för hjÀlpen killar!

Soya och Jen kör sitt race. Trots att publiken var liten (vÄrt seminarium krockade oturligt nog med UppCons avslutningsceremoni och vi tÀvlade Àven mot en mystisk dragningskraft som ocksÄ kallas Solen) var uppmÀrksamheten pÄ topp. Vi Àr verkligen glada över alla som kom och tittade pÄ oss, hoppas ni gillade förelÀsningen!

Under konventets gÄng har vi ocksÄ fÄtt in jÀttefina fanart! LÀngst till vÀnster har vi ett underbart fÀrgat alster tecknat av Lisa Harald, som förestÀller Meja och Jenny. I mitten har vi en fanart pÄ en supercool Andreas av Sabrina Oja, och lÀngst till höger har vi en seriesida som vi inte kan sluta le Ät, som tecknats av Nelly Karlsson. Tack sÄ mycket för alla dessa fantastiskt fina bilder allihopa!

Sammanfattning
Med detta vill vi avsluta med att vi Àr oerhört glada och tacksamma över all uppskattning och omtanke vi har fÄtt frÄn allihopa under dessa tre dagar. UppCon har vuxit sig större Àn nÄgonsin, men man hittar alltid samma glÀdje och energi som Àr unik för det hÀr konventet. Trots att det har varit ett par slitsamma dagar Àr vi vÀldigt glada över att kunna vara en del av det hela. Vi ses nÀsta Är!

Tack
MĂ„nga tack ska delas ut för detta lyckade konvent! Först och frĂ€mst vill vi naturligtvis tacka UppCon för Ă€nnu ett lyckat samarbete och för att vi kunnat fĂ„ ta del av eventet. SĂ€rskilt vill vi tacka Daniel och Hampus, som var vĂ„ra kontaktpersoner. Sedan vill vi tacka Jakob med studenter frĂ„n IT-gymnasiet i Uppsala, som Ă€ven i Ă„r hjĂ€lpt oss med tekniken och förelĂ€sningsanordnandet. Vidare vill vi tacka Koro, Waya och Winnie, som varit till stort stöd och som hjĂ€lpt oss ta hand om vĂ„ra bord i Ă„r – utan er hade vi inte klarat oss! Vi vill ge ett stort tack till alla konventare som gjort UppCon:10 till en sĂ„n trevlig upplevelse. Speciellt ni som kom fram och pratade med och supportade oss, kikade pĂ„ vĂ„ra böcker, gick pĂ„ vĂ„ra förelĂ€sningar eller bara var glada. Sist men inte minst vill vi tacka vĂ„ra underbara fans! Tack vare er kunde vi hĂ„lla humöret pĂ„ topp! Tack sĂ„ mycket allihopa, detta var Yokaj Studios rapport om UppCon:10!

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | 4 kommentarer »

4 kommentarer

 1. Monkii säger:

  omg, det Àr ju ni, frÄn slutet av min gamla mangaskoldagbok! xD haha :3

 2. Yokaj Studio säger:

  Hej Monkii! Vad roligt att du har en av vÄra skoldagböcker! :D Hihi.

 3. Bettan ^^ säger:

  Jag ÄLSKAR eran manga <33 Den Ă€r sĂ„Ă„Ă„Ă„ bra! Jag tror att jag lĂ€st den minst 100 gĂ„nger (kick off alltsĂ„) Ni gör ett jĂ€ttebra jobb tycker jag :D Ni ritar asbra, alla kĂ€nslor, hĂ„r, klĂ€der mm… :) Det Ă€r jĂ€tteroligt att lĂ€sa eran manga eftersom man skrattar typ hela tiden och ni har gjort en sĂ„ bra story… LÄÄÄNGTAAAR till trean ska bli sĂ„ spĂ€nnande ^_^ Lycka till ;D

 4. Yokaj Studio säger:

  Bettan: Wow! Vad kul att lÀsa att du gillar Kick Off sÄ mycket! :D Det Àr verkligen bra betyg att du kan lÀsa om den flera gÄnger och fortfarande tycka om den. ^__^ Tack sÄ jÀttemycket för att du berÀttar det för oss! Vi kÀnner oss jÀtteglada och stolta.

Lämna en kommentar

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security text shown in the picture. Click here to regenerate some new text.
Click to hear an audio file of the anti-spam word

Obs: Kommentarerna måste godkännas av Yokaj Studio innan de visas på bloggen. Du behöver alltså inte skicka in samma kommentar igen.