onsdag, 23 juni 2010

Kick Off utsedd till ”Bästa serie 2009” i Bokjuryn!!!

HURRA! HURRA! HURRA! Det är fantastiskt och nästan ofattbart. För andra året i rad har Yokaj Studios underbara läsare och fans visat oss sin stora uppskattning och stöd genom att rösta fram vår mangaserie Kick Off som ”Bästa serie” i nationella omröstningen Bokjuryn 2009. Tack alla ni underbara! Vi är överväldigade av ert stöd!

Denna gång valde Bokjuryn att hålla prisutdelningsceremonin i Folkets hus i Umeå den 19 maj. Vi åkte såklart dit för att ta emot vårt pris! Fotot ovan visar prisutdelningssalen som höll på att fyllas med barn och ungdomar.  

Humöret var på topp! Många var förväntansfulla och hoppades att just deras favoritböcker skulle vinna. Den inbjudna publiken är knappt en hundradel av alla de barn och ungdomar som har varit med och röstat i Bokjuryn. Totalt deltog 29 000 i juryn i år.

Hihihi. Vi hittade dessa söta små lappar som bevakade våra platser framför scenen.  

Yey! Konferenciern Tobias Morin ropar upp oss som vinnarna i kategorin ”Bästa serie”. Klicka här för att se listan över alla Bokjuryvinnarna.

Så här glada och stolta såg vi ut när vi tog emot blommor, diplom och applåder! Ni som håller bra koll på oss undrar säkert var studions fjärde medlem Kajfa har tagit vägen. Han hade helt enklet jobb på annat håll och kunde inte ta sig loss. Men som tur är har vi andra tagit massa foton för honom att titta på. :D

Efter prisutdelningen fick publiken chans att träffa vinnarförfattarna och få signeringar. Under en intensiv halvtimme satt vi och signerade till tusen barn kändes det som. Det var den mest hysteriska signeringen vi varit med om hittills!  

Efter singeringen blev det mer signering på Umeå stadsbibliotek.

Några glada tjejer som visar upp våra signeringar med teckningar på dem.  

Vi hann även med att bli intervjuade av stadsbiblioteket om vårt fina pris.

Glada Yokajtjejer som lämnade stadsbiblioteket! Precis som förra gången ville vi hinna spana in stan efter prisutdelningen.  

Vi hittade bokstavlingen hjärtat i Umeå, som är ett härligt konstverk i en park.  

Tack alla underbara läsare och fans, alla som har röstat på oss, Bokjuryn och Umeå för denna underbara dag! Tack även till bokförlaget B. Wahlströms som vågade satsa på Kick Off och gjorde detta möjligt för oss. Vi hoppas att ni fortsätter stötta och följa oss länge till! Tack och kram till er alla!

Se fler foton från prisutdelningen på vår Facebooksida!

Se Yokaj på SVTs Bokjuryreportage


Är du en aspirerande tecknare?

Svenska nyhetssajten Ikikata som skriver om japansk populärkultur söker just nu tecknare till deras artikelserie om debutanter. Du kanske är en av dem? Kolla då in denna artikel där det finns instruktioner i hur du tar kontakt med dem!

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | 16 kommentarer »

16 kommentarer

 1. nimnimnim säger:

  GRATTIS, GÄNGET! \:V/ <3

 2. Yokaj Studio säger:

  Yey, tack nimnimnim!!! ^O^/

 3. Mae säger:

  Vad kul! Älskar eran manga!

  Kram!

 4. valerei säger:

  så himla roligt öfr er att ni vann det igen, bara hoppas att det går lika bra för Kick Off 3 sedan!
  å waah, ni länkade till min intervju på ikikata~ *rodna* tycker det är bra om att ni tipsade om den sidan, det är riktigt kul att dom vill visa svenska mangatecknare!

 5. Mae säger:

  Är eran manga en shonen jump eller shojo beat?

 6. Yokaj Studio säger:

  Valerei: Det var jättekul att Kick Off 2 fick pris. Nu blir det nog inget pris för trean i och med att B. Wahlströms valt att inte fortsätta ge ut serien.

  Vi tycker att det är ett jättekul initiativ av Ikikata att lyfta fram fler mangatecknare! Hoppas att det tar dig närmare drömmen. ^__^

  Mae: Hej Mae! Vi försöker balansera Kick Off så att både tjejer och killar kan tycka om att läsa den. :D Så en blandning av både skulle vi säga.

 7. Sanna säger:

  Hej! Jag finns med på bloggen!
  ÄR SÅ GLAD!!!
  Tack yokaj!
  <3

 8. Lisa säger:

  Hej gänget! Grattis i efterskott! Jag och mina vänner undrar när ni tänkte släppa 3:e boken.. ;3
  Kramar Lisa Med klasskamrater..

 9. Yokaj Studio säger:

  Hej Lisa Med klasskamrater!

  Vad roligt att ni är flera som vill läsa fortsättningen på Kick Off. :D

  Tyvärr har bokförlaget som ger ut Kick Off lagt ner hela sin mangaavdelning. Det betyder att Kick Off inte längre har något förlag som ger ut den just nu. :(

  Men vi kollar med andra bokförlag om de vill plocka upp den. Det kan ta lite tid, men vi kämpar för att Kick Off ska komma ut igen nån gång. :)

  Om ni vill veta mer om saken kan ni läsa det i vårt blogginlägg här: http://www.yokajstudio.com/blog/swe/index.php?lang=swe

  Kramar från studion!

 10. Elin Engström säger:

  Hej! jag är en tjej på 13 år och älskar att läsa. Mina favorit manga är: kick off, fullmetalachemist, K2 kill me kiss me, death note.

  Fråga: Kommer det ut fler böcker av Kick off? man vill gerna veta hur det går för Andreas, Krille, Jenny och Meja.

  Hoppas att få svar, vill gerna veta så fort som möjligt.

  Hejdå från en manga älskare.

 11. Yokaj Studio säger:

  Elin: Hej! Oh vad roligt att du listar Kick Off bland den coola mangaskaran. ^___^ Svaret på din fråga då. Vi håller fortfarande på att kolla upp möjligheter att fortsätta publicera Kick Off. Tyvärr är det en process som tar tid. Men fortsätt gärna besöka vår hemsidan eller följa vår Facebooksida. Vi kommer att dela med oss goda nyheter så fort vi har några. :)

 12. Elli säger:

  Jag undrar om det kommer en tredje Kick Off bok..? Och om det kommer än, när i så fall? :)

 13. Wolftamer säger:

  Hej Yokaj Studio!Jag och min bf älskar kick off!Den är så himla bra!Men,i kick off 2 så säger jenny så här:”Ulf kan ta min plats.”Sen säger hon när hon går hem med Krille:”Varför stod det Ippon på Peters bandage?”Kunde ni inte bestämma er?Jaja,vad jag vill säga är att ni äger!Jag kan inte vänta tills kick off 3~<3

  ~Wolftamer

 14. jojo säger:

  hej jag älskar att läsa kick off!!! men jah hoppas att ni kan göra kick off tre. man undrar hur det komer gå för andreas,krille,jenny och meja???

 15. Kickoff lover säger:

  Längtar till Kickoff 3 kommer ut!♥

 16. Ayoubking säger:

  Hej jag äskar errrrrrr mnga kick off jag gråter för att ni inte kommer göra en kick off hoppas den kommer ut kingar.

Lämna en kommentar

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security text shown in the picture. Click here to regenerate some new text.
Click to hear an audio file of the anti-spam word

Obs: Kommentarerna måste godkännas av Yokaj Studio innan de visas på bloggen. Du behöver alltså inte skicka in samma kommentar igen.