onsdag, 20 maj 2009

Kick Off 1 utsedd till 2008 års bästa serie!

Det är sant! 42 000 barn och ungdomar har röstat i årets omgång av Bokjuryn, som varje år sammanställer en lista på nyutgivna barnböcker man kan rösta på. I år fanns totalt 880 boktitlar att välja mellan, och i kategorin serier hade de röstat fram vår manga Kick Off 1 som bästa serien 2008! HURRA! HURRA! HURRA! Igår åkte vi till Örebro på Bokjuryns fest och tog emot blommor, diplomer och applåder från barn och ungdomar. Det var helt fantastiskt!

Det fina diplomet som vi fick på festen. Klicka på det för att läsa det i större format.

Vi fick vakna mycket tidigt på tisdagsmorgonen. DoraJen fick stiga upp redan vid 5-tiden!

Bokjuryns fest hölls i Konserthuset i Örebro. 400 barn och ungdomar hade bjudits in till den här speciella dagen.

Nadia Jebril hade bjudits in som konferencier. Känner ni kanske igen namnet? Nadia har bl.a. hörts som programledare på radioprogrammet ”Verkligheten”.

Konserthallen började fyllas av barn och ungdomar av varierande ålder. Vissa var så små att de var knappt tre äpplen höga medan andra såg ut att gå på högstadiet.

En glad och förväntansfull Kajfa. DoraJen och Soya var avslappnade och hade kul.

Yosh ville också vara med på foto.

Nadia invigde Bokjuryns fest och musikanter spelade upp fanfarer!

Några duktiga dansare framförde Bokdansen, en lekfull dans som fick många barn att skratta.

Maria Jönsson vann barnbokskategorin 0-6 år med sin bok ”Spyflugan Astrid flyger högt”.  

På scen fanns även en tolk.  

I kategorin 7-9 år vann ”Häxdoktorn” av Martin Widmark och Christina Alvner.

Till varje kategori utsågs dessutom en klass som kunde vinna många fina böcker. Sen var det fikapaus…

… och då såg det ut såhär i hallen där det delades ut saft och bullar! Vi lyckades också få i oss några. Mums.

Efter pausen fick alla en överraskning. Anders Jacobsson, en av författarna till Sune-böckerna, var på besök och berättade på ett skojigt sätt om hur karaktärerna i böckerna fick sina namn och personligheter. Han fick barnen att skratta så mycket att de applåderade och stampade i golvet så pass mycket att det vibrerade! Många barn små…

På frågan ”Hur mångatjejtjusare har vi här?” var det några som ogenerat och stolt sträckte upp händerna. Och på frågan ”Hur många killtjusare har vi här?” var många tjejer lika ivriga om att räcka upp handen.

I kategorin 10-13 år vann”Vargbröder – Jagad av klanerna” av Michelle Paver. Michelle kunde tyvärr inte komma och skickade dit sin redaktör istället som tackade i hennes ställe.

Tomas Dömstedt vann kategorin 14-19 år med boken ”Bellas beslut”. Och sen…

… fick vi komma upp på scen! Kick Off 1 hade alltså fått flest röster i kategorin serier. Vi fick jättemånga applåder och kände återigen golvet vibrerade av allt stampande! Yosh och Kajfa höll ett tacktal till alla våra underbara fans och läsare, alla som röstat på oss, förlaget och familjen.

En glad och stolt Yokaj Studio. Det kändes supercoolt och lite obegripligt att vinna, med tanke på vilka andra häftiga manga som hade nominerats. Bland dem fanns Naruto, Bleach, Yotsuba&! m.fl. Visst är det coolt?!?!

Och här är klassvinnarna i ”vår” kategori!

Och så annonserades vinnaren av sista kategorin faktaböcker. Boken heter ”Arthur Spiderwicks fälthandbok över våra sagolika omgivning” av Holly Black och Tony DiTerlizzi.

Vid slutet av festen var det dags att tacka alla som var inblandade.

Nadia fick också en blombukett för sin insats!

På väg ut från konserthallen. Soya och DoraJen leker.

Studion ställde upp för fotografering.

Efter festen var det en del signering. Men vi hann nästan inte ta några foton. Här ser ni DoraJen signera till de två sista tjejerna.

Det var fint väder när vi kom ut från konserthallen och då passade vi på att ta en kort rundvandring i stan. Vi hittade det jättefina Örebro Slottet!

Kajfa: ”Vad är det där?”
Soya: ”Jag vet inte, ser inte ut som nån fågel…”

DoraJen: ”Konstigt flygplan kanske?”

Äsch! Det var bara Yosh som poserade!

Kajfa: ”Tittut! Läget?”

Sen hann vi inte med så mycket mer! Vi åkte hem till Stockholm och Uppsala med våra fina diplomer, blommor och det finaste priset man kunde få. Vi kommer aldrig glömma det här.

Tack
Vi vill börja med ett STORT tack alla våra underbara fans och läsare, ni är bäst! Tack så jättemycket för att ni har röstat på oss. Vi tänker mycket på er när vi sitter de sena nätterna med Kick Off , era uppmuntrande ord ger oss den extra energin som behövs för att vi ska ge det lilla extra. Därför känner vi en varm härlig känsla i magen när vi vet att ni också tänker på oss och röstar på oss. Vi hoppas att vi kommer fortsätta inspirera varandra! Vi ser fram emot att många nya duktiga svenska mangatecknare också kommer få ta emot det här fina priset i framtiden. Många många kramar från oss till er.

Vi vill också tacka B. Wahlströms för att de har trott på oss och gett oss möjligheten att göra Kick Off.

Vi vill dessutom tacka alla som på något sätt har hjälpt eller stöttat Yokaj Studio, ni vet vilka ni är.

Tack till våra familjer och vänner, utan ert stöd hade det inte varit möjligt.

Och slutligen, tack till Bokjuryn för festen och nomineringen! Tack också till Karin som hjälpte oss ta foton.

Tack allihopa! Vi ska fortsätta kämpa och följa våra hjärtan.

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | 17 kommentarer »

17 kommentarer

 1. Kward säger:

  Gogo Yokaj ftw! Knappt man begriper hur stort det är! Grattis!!

 2. Stina säger:

  Jättemycket grattis! Det var ni värda! :)

 3. Andre Lindholm säger:

  Yeees!!!! Go Yokaj! Keep it up!

 4. Yokaj Studio säger:

  Tack allihopa, för de fina orden! Vi är oerhört stolta över det fina priset.

 5. Efraim säger:

  Stort grattis till er! Ni bara skördar framgångar och är verkligen inspiration till mig, och säkert många andra tecknare i Sverige. Jag är inte bara glad för er heller, utan jag tror att det här är ett mycket positivt steg för seriesverige i allmänhet! Att man ger serier mer utrymme och såklart att det var svenska mangakas som vann i år ;)

  Fick reda på nyheten av sekventiellt.se , det kanske kan vara till intresse för er med :)

  Tänkte också tipsa er om Svenska Mangatecknares forum om ni inte har hittat dit ännu. Det känns som en riktigt lovande förening/community för svenska tecknare som är/vill bli proffs. Så gå gärna med och skriv en liten presentation om er i pres. tråden om ni har lust och hinner lägga ner pennorna några minuter ;)

 6. Efraim säger:

  Oj förlåt, glömde ju helt länken till forumet:

  http://svenskamangatecknare.se/

 7. Delliecat säger:

  1000x-tals gratulationer till er!! :D

  vart jätte chockad när jag läste att ni var i Örebro och fick priset… jag bor nämligen inte så långt därifrån ^^
  tyvärr så var jag i Stockholm den dagen med tanken ”tänk om man skulle stöta på någon från Yokaj Studio?!”, så drog ni till Örebro istället XD

  vilken miss från min sida ^^

 8. Delliecat säger:

  oj!
  läste nu att ni var i Örebro i tisdags XD
  att jag aldrig lär mig att kolla datumet när ni skriver…

 9. Yokaj Studio säger:

  Efraim: Tack tack! Ja, vi tycker själva att det är väldigt roligt att just en svenskproducerad manga vann i Bokjuryn! Hoppas verkligen att det håller sig för framtida år. Och det är såklart kul att höra att det kan inspirera andra!

  Tack för länktipset till Svenska Mangatecknares forum! Vi har fått tips från ganska många personer om det, men har tyvärr inte hunnit kolla igenom det ordentligt än. Men väldigt spännande med en sådan samlingsplats. ^__^

  Delliecat: Tack så mycket! Hade faktiskt varit superkul om man träffade på varandra sådär. :D Men det kommer säkert något tillfälle att ses!

 10. Kwok-Hei Mak säger:

  Nämen ser man på, stort grattis! Att ni var i min hemort utan att säga till i förväg! Får ju guida er genom stan nästa gång.

  //Kei

 11. Yokaj Studio säger:

  Tack (och förlåt) Kei! Det kom så plötsligt att vi inte hann tänka på det, men nästa gång! Kom ihåg att du har sagt det nu. ;)

 12. Fia säger:

  Jag är inte ett dugg förvånad.
  >,< d

  Ni är för awesome. Tack för en underbar serie! @w@

 13. Joakim Ericson säger:

  Klart ni vann över Naruto och Bleach, Dom är bäst som Anime och inte manga! :) Mest av allt den svenska verstionen av Naruto ”Gömda Löv Byn” Jag tror jag dör…… Japansk röster och engelsk text! :) Medans er passar på svenska efter som den är gjort för det! Super nice att min röst var en av dom röster som fick er att vinna! :)

 14. Yokaj Studio säger:

  Yey!
  Tack Joakim för att du röstade på oss. *w*

  Det är jättekul att du tycker Kick Off känns naturlig som svensk manga. Vi är stolta för det stödet vi får. ^___^V

 15. Johanna säger:

  jag var där hihi ! har er autograf och har läst kick off jätte bra bok ! min bästa kompis Yasmine vart jätte advunsjuk för hon älskar era böcker och hon har själv ritat manga sen 07 och är jätte stort fan , ( man ser mig på en av bilderna ) om det inte är för mycket begärt skulle ni kunna mejla mig med en adress så jag kan få skicka hennes bilder till er det skulle betyda så mycket för henne , hon är så duktig att hon haft en utställning på stallarholmens bibliotek ! tack så mycket för mig ! / Johanna

 16. Yokaj Studio säger:

  Hej hej Johanna!
  Kul att du också var där på prisutdelningen. :D

  Din kompis Yasmine verkar jätteduktig. Vi skickar ett mail till dig om adress och sånt. ^__^

  Ha det bra!

 17. Jonna säger:

  Hej Hej!
  Jag har läst Bleach och dden va jätte bra! Men sen så hitta jag kick off och den va helt OTROLIGT bra!! Den var helt klart bättre än alla manga serier jag har läst. Det priset var gjort för er ^^ Jag är så avvis. Vill så gärna ha er atograf :)

Lämna en kommentar

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security text shown in the picture. Click here to regenerate some new text.
Click to hear an audio file of the anti-spam word

Obs: Kommentarerna måste godkännas av Yokaj Studio innan de visas på bloggen. Du behöver alltså inte skicka in samma kommentar igen.