fredag, 6 november 2009

FIBDA Seriefestivalen i Portugal – Dag 1

En av höstens stora hÀndelse som studion har sett fram emot Àr Äka till FIBDA, en internationell seriefestival i Amadora, Portugal! Vi blev ditbjudna av arrangörerna för att under ett par dagar göra reklam för Kick Off och svensk manga, nÄgot som vi sÄklart inte kunde sÀga nej till. Vi kÀnde dessutom att vi vill dela med oss av den hÀr roliga resan med er pÄ ett annat sÀtt Àn vad vi har gjort tidigare. Och dÀrför har vi varje dag under vÄr vistelse i Portugal spelat in ett episod Yokaj Podcast Beta. Nu kan alltsÄ inte bara titta pÄ bilderna och lÀsa om resan hÀr pÄ bloggen, utan Àven höra oss berÀttadet. LÀngst ner pÄ bloggen kan lyssna pÄ sÀndningen frÄn dag 1 av resan. HÀng med pÄ vÄr roliga resa till Portugal!

PÄ Arlanda flygplats spelade vi in den allra första podcastepisodet. Kajfa fingrar pÄ diktafonen för att fÄ igÄng den. I förgrunden ser ni den jÀttedyra skagenmackan som Yosh pratar om i podcasten.

Vi har mellanlandat i Legoland, eh, Köpenhamn!

Bland alla TAX free-butiker hittade vi dessa modemedvetna pingviner.

Vips! DÄ var vi framme i Portugal. HÀr var det varmt! Yosh slÀngde av sig jackan för att posera framför hotellentrén i Lissabon.

Vi hade blivit upplockade av festivalarrangörerna pĂ„ flygplatsen, i klassisk manér med en ”Yokaj Studio” skylt. De körde ivĂ€g oss till hotellet och gav oss vĂ„rt personliga schema under festivalen. Enligt schemat hade vi kvĂ€llen fri. Vi bestĂ€mde oss för att leta upp nĂ„got gott i Lissabon att fylla vĂ„ra hungriga magar med.

Hotellpersonalen rekommenderade nÄgra trevliga restauranger i nÀrheten. Vi bestÀmde snabbt att skaldjur var det rÀtta för oss! Vi begav oss till Sete Mares, som serverade fÀrska skaldjur frÄn Algarve i Portugal.

HÀr Ät vi den största krabban vi nÄgonsin Àtit!!! Restaurangen kallade den för mud crab, som vi inte vet svenska namnet pÄ. Men den ser ut som krabbtaskan. Klorna var gigantiska! Det roliga Àr att vi fick varsin hammare (klubba?) som verktyg. HÀr bankades det för fullt! Vi kunde höra hur bordsgrannarna ocksÄ satt och hamrade sin mat. Hur roligt som helst!  

VĂ„r bordsvĂ€rd fiskade upp en enorm spindelkrabba frĂ„n tanken. En sĂ„n tĂ€nkte vi Ă€ta nĂ€sta gĂ„ng…

Efter den hĂ€rliga middagen begav vi oss tillbaka till hotellet. I hissen kunde vi inte lĂ„ta bli att notera den hĂ€r lustiga texten pĂ„ panelen och undra vad det Ă€r som gömmer sig i kĂ€llarvĂ„ningen… NĂ„gon som kan portugisiska som vet?

I hotellrummet. Kajfa satte genast igĂ„ng med att editera podcastsĂ€ndningen som vi spelat in under dagen. Tanken var att ladda upp den med hotellets trĂ„dlösa Internet. Men vi fick bara en svag signal och snart hade vĂ„r Internettid tickat slut. Uppdrag ”Ladda upp podcast samma dag” misslyckades totalt. Vi behövde komma pĂ„ andra lösningar.

Och just det! Vi fick varsitt vÀlkomstpaket av arrangörerna. En vÀska som innehÄll massa goodies som T-shirt med festivalens logotyp, ett nyckelband, ett olinjerat anteckingsblock, en penna och nÄgra broscyrer om festivalen. I poddsÀndningen nÀmnde vi att alla som skickar in tips och feedback kommer vara med i en lottning dÀr vinnaren fÄr en present frÄn oss. Det kan mycket vÀl vara en sÄn goodiebag!

Rummets toalett. Som skulle visa sig ha en liten roll i podcastsĂ€ndningen … Ni som undrar fĂ„r gĂ€rna lyssna pĂ„ vĂ„r podcast för att ta reda pĂ„ hur! Hur som helst sĂ„ blev vi bĂ„da mycket trötta efter resan och internetstrulet. Det var dags att sussa och ladda oss inför andra dagen av vĂ„r Portugalresa! Mer om det i nĂ€sta inlĂ€gg.

Yokaj Podcast BETA
Episod 1: FIBDA – Internationella seriefestivalen i Amadora, Portugal

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.


PODCAST LYSSNARTÄVLING

VÄr Portugalresa Àr över, men tÀvlingen pÄgÄr fram till 15 november! Alla som skickar frÄgor eller feedback till podcast@yokajstudio.com Àr med i en utlottning dÀr vinnaren fÄr en present som vi har tagit med hem frÄn Portugal.
Notera att du inte ökar din vinstchans genom att skicka in mÄnga mail, utan det Àr en vinstchans per person. Vad vÀntar ni pÄ? Maila oss nu och berÀtta vad ni tycker!

Visste du att vi numera finns i Facebook?

Joina gÀrna vÄr grupp och stötta oss!

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | Ingen kommentar »

Lämna en kommentar

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security text shown in the picture. Click here to regenerate some new text.
Click to hear an audio file of the anti-spam word

Obs: Kommentarerna måste godkännas av Yokaj Studio innan de visas på bloggen. Du behöver alltså inte skicka in samma kommentar igen.