måndag, 30 november 2009

Smygtitt på skapandet av ”Meja i spökjägarnas sal” del1

Nu är det fastställt! Teaterpjäsen, som är en spinoff på vår prisbelönta svenska mangaserie Kick Off, kommer att gå under titeln ”Meja i spökjägarnas sal” med premiär 19 februari 2010 på Marionetteatern på Stockholms Stadsteater. Precis som det låter kommer historien att fokusera på spökjägaraspiranten Meja, som är en av Kick Offs mest omtyckta karaktärer. Även spöket Andreas och hamstern Chiko (som fräser när den ser spöken) kommer att få en stor roll! Och fastän vi är med i skapandeprocessen av pjäsen (vi bidrar till delar av manuset, scenografin och lanseringsmaterialet) så pirrar det till i magen när vi ser hur det hela börjar ta form. Här på bloggen kommer vi inför premiären att då och då ta med er på en smygtitt och låta er ta del av skapandet på verkstan. Denna gång tänkte vi bjuda på några bilder av hamstern Chiko!

Dockspelaren och dockmakaren Kay Tinbäck Du Rées håller upp hamstern Chiko som hon skapat i teaterns verkstad. Kay kommer dessutom att vara den som spelar Chiko, vilket är passande för Kay är både sprallig och busig!

Ser vi dubbelt eller har Chiko fått en elak tvillinghamster?  

Haha! Nädå. Det ska vara två Chikodockor. En som ser snällare ut och en som ser lite mer bitsk ut som Chiko brukar göra när han fräser och ser spöken.

Det var allt från teaterverkstan för denna gång! Kika in på bloggen lite då och då för att se vad som händer med pjäsen ”Meja i spökjägarnas sal”.

Yokaj Poddradio
Ni kan även följa studions arbete i vår poddradio som vi sänder varje måndag kväll. Klicka här för att lyssna på poddradion!

Länkar
Läs mer om pjäsen Meja i spökjägarnas sal och hur du får tag på biljetterna
Besök Kick Off mangans officiella hemsida
Läs mer om Kick Off när den tog emot priset ”Bästa serie 2008” av Bokjuryn maj 2009

Visste du att vi numera finns på Facebook?

Joina gärna vår grupp och stötta oss!

Skriven av Yokaj Studio | Permalänk | 5 kommentarer »

5 kommentarer

 1. Tomas Antila säger:

  Wow! Det här nog det häftigaste någonsin mangasverige! Så himla coolt! Jag är verkligen glada för er skull:) Och lite glad att jag flyttar tillbaka till Stockholm. Den här ser jag nästan mer fram emot än bok tre alltså!

 2. Yokaj Studio säger:

  Visst är det coolt! :D
  Det är så stort att man knappt kan förstå det själv. Så du ska komma tillbaka till Stockholm? Grymt! Hehe, då kanske du vill kika på föreställningen nån gång. ;)

 3. gAt säger:

  En del manga blir animé, men hur många kan skryta om en *teater*? ;) Ser riktigt piffigt ut! Ska bli kul att se slutresultatet!

 4. Yokaj Studio säger:

  Thank you Gatchy! *w* Det här är verkligen stort för studion, och vi suger på karamellen här så länge det går. XD

 5. Lomise säger:

  Heej, vad bra ciko ser ut, hans ena jag iallafall ;P, jag längtar tills kick off kommer på film… om den gör de.
  Önskar att jag kunde se pjäsen men jag bor inte i närheter av stockholm :( kan ni inte spela den i göteborg också :) //Lomise

Lämna en kommentar

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security text shown in the picture. Click here to regenerate some new text.
Click to hear an audio file of the anti-spam word

Obs: Kommentarerna måste godkännas av Yokaj Studio innan de visas på bloggen. Du behöver alltså inte skicka in samma kommentar igen.